Hitec Aurora
-
Jirka Hofík
Hitec Aurora
Dobrý den,
mám Auroru 9 s vysílacím modulem Spectra, ve vysílači verzi 1.08. Používám příjmače řady Optima. Problém mám s modely se spalovacím motorem. Na vys.modulu občas blikne modrá led a někdy i modul pípne. Na příjmači svítí normálně červená led. Stává se to u modelu, kde je zapojeno 7 serv. Výškovku ovládají 2 serva Hitec a právě při ovládání výškovky modul bliká modře a pípá. Zkoušel jsem jiný příjmač i aku a to samé. Tento problém se začal objevovat i u jiného modelu. U modelu poháněným elektromotorem s použitím serv výškovky ze spalováku problém není ani s jiným el. modelem.
Prosím o radu, bojím se jít ze spalovákem do vzduchu.
Děkuji
mám Auroru 9 s vysílacím modulem Spectra, ve vysílači verzi 1.08. Používám příjmače řady Optima. Problém mám s modely se spalovacím motorem. Na vys.modulu občas blikne modrá led a někdy i modul pípne. Na příjmači svítí normálně červená led. Stává se to u modelu, kde je zapojeno 7 serv. Výškovku ovládají 2 serva Hitec a právě při ovládání výškovky modul bliká modře a pípá. Zkoušel jsem jiný příjmač i aku a to samé. Tento problém se začal objevovat i u jiného modelu. U modelu poháněným elektromotorem s použitím serv výškovky ze spalováku problém není ani s jiným el. modelem.
Prosím o radu, bojím se jít ze spalovákem do vzduchu.
Děkuji
Re: Hitec Aurora
mas tam ponechane spc alebo napajas prijimac samostatne - tzn. baterka priamo na miesto prepojky spc?
Podla mna to vyzera tak, ze optime vadi pokles napetia sposobeny mozno slabsim bec-om pri 7mich servach..
Odporucil by som upgrade sw. na v.1.09 - ale len upgrade by stacit nemuselo...
Podla mna to vyzera tak, ze optime vadi pokles napetia sposobeny mozno slabsim bec-om pri 7mich servach..
Odporucil by som upgrade sw. na v.1.09 - ale len upgrade by stacit nemuselo...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
-
Jirka Hofík
spc mám ponechané, příjmač napájím do zdířky batt. Při zapojení baterky do spc příjmač nefunguje. Problém přetrvává i při zapojení pouze jednoho serva. Novější sw asi dám.
Stale si neodpovedal na podstatnu otazku: BEC alebo baterky?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
-
Jirka Hofík
baterky MiMh 4.8V a 6V
Jirka Hofík píše: Při zapojení baterky do spc příjmač nefunguje. Problém přetrvává i při zapojení pouze jednoho serva. Novější sw asi dám.
prijimac funguje - to ze sa nehybu serva je sposobene tym, ze nemaju stavu. pre to aby isli serva musis pripojit baterku cez bat resp cez regulator... v optime su akoby dva obvody - jeden je na napajanie samostatneho prijimaca (spc) a druhy obvod napaja serva. ked je v prijimaci prepojka v spc - vtedy su vlastne tieto dva obvody prepojene... a prave obcas nastava problem, ktory si naznacil a ja som popisal vo svojom prvom prispevku.. pokles napetia cez bat moze sposobit "reset" prijimaca alebo podobne reakcie...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
-
Jirka Hofík
To nechápu, u modelů se spalovacím motorem se regulátor nepoužívá.
Proste to zjednodusime:-) baterky jsou nove? Tvrde? Nebo uz letaji x-let? Mas vice postupu kteryma muzes dosahnout vysledku. Ja bych zmeril napeti pri zatezi, potom bych napajel prijimac a serva zvlast (optima je pro to udelana). A v posledni bode kdybych mel stale problem tak bych poridil Max BEC od Jeti a dal tam 2S.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
-
Jirka Hofík
Baterky jsou zánovní Eneloopky, baterkama to není, zkoušel jsem i jiné. Jestli tomu dobře rozumím měl bych napájet příjmač dvěma aku? Jednu baterku normálně do BATT. a druhou místo propojky SPC?
Jirka Hofík píše:To nechápu, u modelů se spalovacím motorem se regulátor nepoužívá.
chyba na mojej strane - napajanie serv mas vyriesene baterkou... ak ma ta baterka dva vystupy tak ten v bat vstupe nechaj a druhy skus zapojit do prijimaca na vstup spc namiesto tej prepojky ktora tam je... a uvidis...
ak druhy vystup na baterke nemas vyrob si ho a ako "bonus" dostanes v aurore informaciu o napeti na tej baterke. na to napetie sa da este navyse nastavit aj alarm zabranujuci jej vybitiu...
-
Jirka Hofík
OK. zkusím to a dám vědět. Informace o stavu napětí příjmačové aku i alarm mi funguje v zástrčce BATT.
Jirka Hofík píše:Baterky jsou zánovní Eneloopky, baterkama to není
Tohle si odporuje. Enelopky jsou do dalkoveho ovladace a fotaku, vzdyt nedaji rozumny proud, tipuju tak max 2 A. 7 serv si muze vzit klidne 10 A pokud jsou silnejsi a zaberou najednou. A pro 4 clanky je to uz pokles na hranici resetu prijimace.
Ve vysilacim modulu se da nastavit napeti pri kterem pipa (pres hpp22, nebo jak se jmenuje ta krabicka). Podivej se v Aurore na minimalni napeti prijimace, jestli bude pod 4,5 V tak bych s tim urcite nesel do vzduchu.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Maxipes píše:Tohle si odporuje. Enelopky jsou do dalkoveho ovladace a fotaku, vzdyt nedaji rozumny proud, tipuju tak max 2 A. 7 serv si muze vzit klidne 10 A pokud jsou silnejsi a zaberou najednou. A pro 4 clanky je to uz pokles na hranici resetu prijimace.
Bejvávalo. Eneloopy 3 generace HR3UTGB mají podle technických listů vnitřní odpor jen 25mOhm a vybíjení snesou minimálně 20A.
Jirka
Jirka Hofík píše:OK. zkusím to a dám vědět. Informace o stavu napětí příjmačové aku i alarm mi funguje v zástrčce BATT.
to ano ale v pripade, ze pouzijes silnejsiu baterku a serva by si napajal cez nejaky bec - uz tam budes mat len info o napeti z bec-u... len cez spc uvidis napetie povodnej baterky...
Celeron píše:
Tak to me docela prekvapuje. Ale stejne jedna (nova) ma 25 mohm, takze 4-pack bude mit 100, a pro spickovy 10 A odber to bude 1 V pokles, to uz spadne pod 4 V
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.