Ahojte rozmýšľal som nad sledovaním teploty motora autíčka počas jazdy, dopatral som sa k telemetrii.. ak by som si kúpil takéto kombo http://www.rcsvet.sk/product/sk/5830-HT ... etny-Nitro
Čo by som k tomu ešte potreboval ? Ide mi len o sledovanie teploty o nič ine. Našiel som aj komplet vysielac s prijímacom, do ktorého sa pripája číslo teploty ale cena je 200 eur plus to je dost.. alebo ešte som premýšľal ze doma si vyrobim tepelny spinac který keby prekročilo teplotu 120 stupnov by odpojili servo plynu napríklad lenže tie spinace majú reakcnu dobu cca 50 sekúnd co je dost dlho.. neriešili ste niekto niečo podobné ? Zaujíma ma len ta teplota nedá sa to nejak jednoducho spraviť ?
ochrana motora pred vysokymi teplotami
Re: ochrana motora pred vysokymi teplotami
možno že to nepatrí sem, ale nechcel som robiť novú tému, chcel by som sa spýtať, či sa dá nejak zabrániť tomu, ak by sa nahodou zeseklo servo plynu, alebo ak by sa pokazil príjmač alebo niečo podobné, či existuje nejaká mechanická poistka aby auticko pri takejto chybe zastalo.. príkad: držím plný plyn nahadou sa preruší spojenie baterka-príjmač, čo sa dá robiť v takom prípade ?
Re: ochrana motora pred vysokymi teplotami
Hm, napadá mně klapka na sání motoru, v normálním stavu držená třeba elektromagnetem. Když odpadne napájení, pružinka klapku přiklopí a motor se zadusí.
Jen okamžitý nápad, třeba se něco používá co je jednoduché, osvědčené...
Jen okamžitý nápad, třeba se něco používá co je jednoduché, osvědčené...
jyrry.webnode.cz