Imbus, nebo tisícihrany
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Imbus, nebo tisícihrany
Ahoj,
budu kupovat nové nářadí a nevím, jestli mám koupit imbus klíče, nebo tisícihrany. Máte nějaké zkušenosti, jaký typ klíčů se Vám nejvíce osvědčily?
Michal
budu kupovat nové nářadí a nevím, jestli mám koupit imbus klíče, nebo tisícihrany. Máte nějaké zkušenosti, jaký typ klíčů se Vám nejvíce osvědčily?
Michal
Re: Imbus, nebo tisícihrany
Klíče se obvykle kupují podle hlavy. A osvědčují se ty kvalitní.
Ja pouzivam jak imbus tak i tisicku, vsechno naradi mam od wery a zatim si nemohu stezovat, 2 roky a furt jako nove.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Ahoj,
tisícihran se vende i do hlavy imbusu. Tak právě nevím, jestli rovnou nemám koupit jenom tisícihrany.
Michal
tisícihran se vende i do hlavy imbusu. Tak právě nevím, jestli rovnou nemám koupit jenom tisícihrany.
Michal
Ne urcite ne. Vejde, ale dosedaci plocha je mensi a tim padem to akorat odelas.
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
misamltr píše:Ahoj,
Michal
Do hlavy imbusu, se vleze i šroubovák. Ale pokud chceš být aspoň trochu odborník, tak používej takové nářadí, které se má používát na povolování a utahování různých druhů šroubů. Tj. imbus šroub tak použiji imbus klíč atd. Navíc při ceně třeba těch imbus klíčů, teď jsem kupoval u nás v "kovomatě" imbus klíč 2 a jeho cena byla 2Kč, není důvod prznit hlavu šroubu, něčím co tam nepatří.
Rosta2 píše:Do hlavy imbusu, se vleze i šroubovák. Ale pokud chceš být aspoň trochu odborník, tak používej takové nářadí, které se má používát na povolování a utahování různých druhů šroubů. Tj. imbus šroub tak použiji imbus klíč atd. Navíc při ceně třeba těch imbus klíčů, teď jsem kupoval u nás v "kovomatě" imbus klíč 2 a jeho cena byla 2Kč, není důvod prznit hlavu šroubu, něčím co tam nepatří.
Máš pravdu, nicméně jen částečně. Protože imbus klíč za 2 Kč je sice imbus, ale moc práce s ním nenaděláš...
Ahoj,
koupím oboje druhy. Ale na červíky se mi vždy osvědčily tisícihrany, protože mají ,,úkos".
Michal
koupím oboje druhy. Ale na červíky se mi vždy osvědčily tisícihrany, protože mají ,,úkos".
Michal
Jakou znacku chces vzit? Neni to vzdy jen o cene ale je dobre kouknout co je to za material a jestli to neni od znacky co zavazi jen hobbydomy.
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, nicméně jen částečně. Protože imbus klíč za 2 Kč je sice imbus, ale moc práce s ním nenaděláš...[/quote]
Pořád v tom "kovomatě" koupíš kvalitnější a levnější imbusové klíče než v těch různých bau a spol.
Pořád v tom "kovomatě" koupíš kvalitnější a levnější imbusové klíče než v těch různých bau a spol.
Promiň ale imbus klíč za dvě kajle - pokud nebyl v nějaký total slevě pak to bude asi opravdu echt kvalita - tak na zničení a ožvejkání šroubů- Radek
ICQ 638556901
Hele, o jakých tisícihranech to mluvíte? Máte na mysli torx?
Ticcino píše:Hele, o jakých tisícihranech to mluvíte? Máte na mysli torx?
Ne TORX ale XZN. Tady je tak trochu přehled, ale zrovna XZN (vícehran) nějak vynechali : http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0roub
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
arda1 píše:Promiň ale imbus klíč za dvě kajle - pokud nebyl v nějaký total slevě pak to bude asi opravdu echt kvalita - tak na zničení a ožvejkání šroubů- Radek
Já tu cenu toho imbusového klíče nestanovil, prostě jsem doma nemohl najít ten klíč 2 imbus, tak jsem se zastavil v "kovomatě" ( Nářadí Hala ) u pultu říkám potřebuji 2 mm klíč imbus, prodavač odešel někam k regálu, přinesl klíč a říká 2Kč. Tak jsem mu je dal, a tím to pro mě skončilo, a šmejd to není ani náhodou. To mám spíše zkušenost s nákupem jak šroubů, tak nářadí v těch různých Bau, Fabory atd.ceny vzorné, kvalita achich ouvej.