Co budu potřebovat k prvnímu rozjezdu?
Co budu potřebovat k prvnímu rozjezdu?
Ahoj,
co budu potřebovat, když si koupím spalovak ( nitro ).
Je jasný, že me vse nedají v krabici.
Prvne asi ,, benzín", tankovaci láhev a ...
Díky
co budu potřebovat, když si koupím spalovak ( nitro ).
Je jasný, že me vse nedají v krabici.
Prvne asi ,, benzín", tankovaci láhev a ...
Díky
Re: Co budu potřebovat k prvnímu rozjezdu?
Myslíš spalovák na metylalkohol?
Benzin je Natural 95 např., a nitro se přidává do methylu pro vyšší výkon (lepší okysličení).
Určitě kup hotové namíchané palivo určené pro tvůj motor, hodí se startér, a určitě žhavení pro svíčku.
Dále samozřejmě vrtuli nebo lodní šroub nebo... a vhodný model letadla, auta (jak píšeš "rozjezd"), lodě...
Dobré je palivové čerpadlo, nebo ta tankovací lahev.
Ještě ideálně někoho kdo ti motor seřídí, protože jinak bude mít krátký život (ten motor).
Benzin je Natural 95 např., a nitro se přidává do methylu pro vyšší výkon (lepší okysličení).
Určitě kup hotové namíchané palivo určené pro tvůj motor, hodí se startér, a určitě žhavení pro svíčku.
Dále samozřejmě vrtuli nebo lodní šroub nebo... a vhodný model letadla, auta (jak píšeš "rozjezd"), lodě...
Dobré je palivové čerpadlo, nebo ta tankovací lahev.
Ještě ideálně někoho kdo ti motor seřídí, protože jinak bude mít krátký život (ten motor).
Luboš
www.3dprintedtanks.com
www.3dprintedtanks.com
Seřízení motoru, tedy špatné seřízení skutečně zkracuje životnost? Díky
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Špatné seřízení ho může i zlikvidovat - Radek
ICQ 638556901
Čau, dík za reakce.
Já jsem pro Elektro, ale znamej chce spalovak a to je pro me Španělska vesnice.
Já jsem pro Elektro, ale znamej chce spalovak a to je pro me Španělska vesnice.
arda1 píše:Špatné seřízení ho může i zlikvidovat - Radek
Osobní zkušenost, nebo pouze domněnka?
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Ale no tak
Co ho strasite. Kdyz to bude mit blbe serizeny, tak mu to bude zdechavat, nebo se to bude dusit, ale zadna tragedie ze by sel motor do kose to nebude. Na zacatek vic bohatou smes a moc dlouho to nehonit na maximum, tak 2-3 nadrze a je to... jako s novym autem, taky s tim hned nikdo nejezdi 180 kmh...Ja vzdycky jenom povolil hlavni jehlu a bylo to...A vsechny motory mi slapou od r. 2005 (az na jeden co mi ukradli a v jednom se vysypalo lozisko ale to nema se smesi nic spolecneho)
A jinak doporucuju rucni cerpadlo/pumpu paliva, s elekrickyma nemam dobre zkusenosti. Na zhavika pak doporucuju rucni zhavitko, je to takova tycka a na konci je jeden NiMh nebo NiCd clanek a je k tomu nabijeci trafo. Tohle je snad neznicitelne, powerbox a ruzne elektronicke zhavitka se mi neosvedcily, casem se v tom prorazil tranzistor. Holt mechanika nebo elektromechanika na rozdil od elektroniky slouzi na veky. Cim jednodussi, tim min poruch.Toz asi tak.
A jinak doporucuju rucni cerpadlo/pumpu paliva, s elekrickyma nemam dobre zkusenosti. Na zhavika pak doporucuju rucni zhavitko, je to takova tycka a na konci je jeden NiMh nebo NiCd clanek a je k tomu nabijeci trafo. Tohle je snad neznicitelne, powerbox a ruzne elektronicke zhavitka se mi neosvedcily, casem se v tom prorazil tranzistor. Holt mechanika nebo elektromechanika na rozdil od elektroniky slouzi na veky. Cim jednodussi, tim min poruch.Toz asi tak.
Dokud bude stát vymýšlet, jak házet lidem klacky pod nohy, tak lidi budou vymýšlet, jak ty klacky obejít
Ahoj,
kup si radši nějakou 15ccm benzín. Stejně se v budoucnosti vykašleš na ulepené ruce od paliva pro žhavíky a přejdeš na benzín. Je to tvoje rozhodnutí a hlavně na benzín je levnější provoz jak na žhavíka.
Michal
kup si radši nějakou 15ccm benzín. Stejně se v budoucnosti vykašleš na ulepené ruce od paliva pro žhavíky a přejdeš na benzín. Je to tvoje rozhodnutí a hlavně na benzín je levnější provoz jak na žhavíka.
Michal
- LittleFalco
misamltr píše:Ahoj,
Michal
No, nezlob se na me, ale benzinovy motor o objemu 15ccm je jeden z omylu lidstva... Do 26ccm rozhodne zhavik, az pak se vyplati benzin.
A naprava na ulepene ruce? Staci trochu cviku a na drzeni hadicky pouzivat pean.
Zpátky doma, v kopcích :-)
-
JardaRůžička
Především z dotazu není jasné, jestli se vůbec jedná o letadlo (nejde o auto??).Robil píše:Ahoj, co budu potřebovat, když si koupím spalovak ( nitro ).
Každopádně za nejužitečnější položku, kterou bys skutečně potřeboval, považuji někoho se znalostí této problematiky. Můžeš hodně ušetřit.
Já teda nevím, ale myslel jsem , že se jedná o motor v autíčku - Radek
ICQ 638556901
(No, nezlob se na me, ale benzinovy motor o objemu 15ccm je jeden z omylu lidstva... Do 26ccm rozhodne zhavik, az pak se vyplati benzin.
A naprava na ulepene ruce? Staci trochu cviku a na drzeni hadicky pouzivat pean.)
To je vidět, že létáš jenom žhavíky. Chtěl jsem napsat třeba 20, nebo 25ccm benzín, ale to by byl už velikostní rozdíl letadla a to by Robil nechtěl
Žhavík má hnusnej zvuk i s laděným výfukem, smrdí mnohem víc jak benzín, pořád lepí, letadlo se musí pořád čistit, ale benzín krásně na potahu zaschne a i potom se dá lehce vyčistit. A u benzínu, nepotřebuješ žádný cvik a blbosti s peanem, protože benzín nelepí, ale je to jen můj názor.
Michal
A naprava na ulepene ruce? Staci trochu cviku a na drzeni hadicky pouzivat pean.)
To je vidět, že létáš jenom žhavíky. Chtěl jsem napsat třeba 20, nebo 25ccm benzín, ale to by byl už velikostní rozdíl letadla a to by Robil nechtěl
Michal
- LittleFalco
No, zapomel jsi na jeden, rekl bych nejpodstatnejsi fakt - ze zhavik ma pri stejnem objemu nizsi hmotnost. Zato o dost vetsi vykon.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Ahoj,
to je pravda, ale pořád to lepí. Žhavíka jsem koupil tento rok s letadlem, které jsem si přál a chtěl jsem ho hned předělat na elektro, ale nakonec jsem udělal pět letů se žhavýkem a letadlo jsem prodal
Michal
to je pravda, ale pořád to lepí. Žhavíka jsem koupil tento rok s letadlem, které jsem si přál a chtěl jsem ho hned předělat na elektro, ale nakonec jsem udělal pět letů se žhavýkem a letadlo jsem prodal
Michal
Kluci nevím ale třeba desetinu nebo osminu jsem s benzínem fakt neviděl ( a ani by to nemělo smysl) - tam jedině žhavík. Radek
ICQ 638556901