Co takhle A123 do EasyGlideru?
Co takhle A123 do EasyGlideru?
Chtěl bych osadit EG motorem dualsky XM3530 CA/12 a napájet třemi kusy A123 do serie. Bylo by to sice cca 210g, ale 2300mAh a nabito za 15min, to se mi líbí? Doufam, že EG by to uvezl. A co třeba do nějakého akrobata? Líbí se mi minimag také od multiplexu, ale ten už by to asi neuvezl
Jaký je váš názor, popřípadě zkušenosti? Díky
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co takhle A123 do EasyGlideru?
dalibor píše:Chtěl bych osadit EG motorem dualsky XM3530 CA/12 a napájet třemi kusy A123 do serie. Bylo by to sice cca 210g, ale 2300mAh a nabito za 15min, to se mi líbí? Doufam, že EG by to uvezl. A co třeba do nějakého akrobata? Líbí se mi minimag také od multiplexu, ale ten už by to asi neuvezlJaký je váš názor, popřípadě zkušenosti? Díky
Minimag to určite neuveze a pokial si myslíž že je to akrobat??? Ono je to rado, že to letí
Trojčlánok A123 uvezie Ultimate 1000 od VA Models
http://www.va-models.com/ul1000.php?
Ale potom treba použiť motor okolo 300W napríklad tento ROXXY BL 3536/06 http://elektromodely.com/modely/product ... 7OUTRUNNER
alebo tento http://www.hobbyeshop.cz/inshop/horejsi ... 6ca-8.html
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
franc258 píše:dala by se A123 nabíjet sharkem 10 v2?
Nekde uz to tu bylo. Taky jsem se ptal ale zadna jednoznacna odpoved. Vyvodil jsem z toho nekolik vysledku 1) asi daly ale nabijec pro ne neni urcen takze bys nabijeni musel hodne hlidat a pravdepodobnost znciceni nebo poskozeni batwerie je asi dost vysoka. 2) stejne s touto nabijeckou nedosahnes takoveho nabijeciho proudu, ktery baterie zvladaji cili nevyuzijes jejich prednosti. S tim bych si dovolil nesouhlasit protoze rozdil mezi nabijenim 0,8A a 5 A je celkem znacny... Taky bych to chtel zkusit ale holt to asi bude chtit jinou nabijecku
Ja mám Minimag osadený motorom AXI 2212/20 s trojčlánkom o hmotnosti 190g, vrtuľa GWS 9/5. Hmotnosť modelu je cca 750g, statický ťah väčší ako hmotnosť modelu (cca 900g). S týmto modelom sa dajú lietať všetka akro obraty ako s inými hornoplošníkmi. Netvrdím, že je to akrobat !, ale s výkonnejším motorom (ako bol v stavebnici) to slušne lieta.
Kamil píše:Ja mám Minimag osadený motorom AXI 2212/20 s trojčlánkom o hmotnosti 190g, vrtuľa GWS 9/5. Hmotnosť modelu je cca 750g, statický ťah väčší ako hmotnosť modelu (cca 900g). S týmto modelom sa dajú lietať všetka akro obraty ako s inými hornoplošníkmi. Netvrdím, že je to akrobat !, ale s výkonnejším motorom (ako bol v stavebnici) to slušne lieta.
jj Tiez by som si dovolil protirecit.LV sa trosku zmylil.samozrejme ze to nie je akrobat ako ten tvoj krasavec na fotke ale ono sa s tym tie zaklady naozaj daju zalietat.
Jasne ze to neni cistokrvny akrobat.Ale zaklady to dokaze.on myslel asi to.Akrobata ako takeho cvicneho alebo tak podobne
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Jestli chces pouzivat A123, nema to cenu bez vykony nabijecky. Optimum je 10A. Aby si s tim slusne dostal Easy Glidera nahoru, chce to aspon 4 cl. A ty se tam asi nevejdou. Na tri clanky to bude strasne liny. To je jako 2 lepsi cl. Lipol. Idealni je to vyzkouset s pujcenym packem, at vis do ceho jdes. Kdyby jsi byl z Prahy a domluvili by jsme se, tak ti je pujcim. Samozrejme za moji asistence.
Kamil píše:Ja mám Minimag osadený motorom AXI 2212/20 s trojčlánkom o hmotnosti 190g, vrtuľa GWS 9/5. Hmotnosť modelu je cca 750g, statický ťah väčší ako hmotnosť modelu (cca 900g). S týmto modelom sa dajú lietať všetka akro obraty ako s inými hornoplošníkmi. Netvrdím, že je to akrobat !, ale s výkonnejším motorom (ako bol v stavebnici) to slušne lieta.
Ten tříčlánek, to je dobrejch 2250mAh, neni to tak? Ty tři kusy A123 by měly cca 210g, takže by to s tim taky letět mohlo (možná). Akorát články A123 mají menší napětí, takže by to bylo asi opravdu nevhodný. Líbí se mi na nich ale, že když máš výkonou nabíječku, tak na nabiješ za 15min.
A proto to řešim, nerad čekam
dalibor píše:Roztáhl jsem tady diskuzi o tom co se s tim minimagem zalétnout dáSlyšel jsem, že je to dobrej školní model, co zvládne i pár akrobatickejch prvků. Jsem z Mar. Lázní a EasaGlider ještě nevlastnim, jen spekuluji o možnostech. Ale ten minimag mě taky přitahuje.
Podle toho jak jsi zkuzseny. Pokud uz umis nak tak ridit tak si myslim ze minimag je krok zpatky
dalibor píše:Ten tříčlánek, to je dobrejch 2250mAh, neni to tak? Ty tři kusy A123 by měly cca 210g, takže by to s tim taky letět mohlo (možná). Akorát články A123 mají menší napětí, takže by to bylo asi opravdu nevhodný. Líbí se mi na nich ale, že když máš výkonou nabíječku, tak na nabiješ za 15min.
A proto to řešim, nerad čekam
Ten trojčlánok je E-TECH 2250mAh. Nad trojčlánkom A123 som aj ja rozmýšľal, ale asi by sa do trupu nezmestil, iba ak by boli články zapojené za sebou do jedného valca, ale to by bol problém s ťažiskom. Výkon motora by bol samozrejme menší, ale statický ťah by bol asi stále väčší ako hmotnosť modelu (statický ťah však nepovažujem za najdôležitejší parameter pohonu pre model takéhoto druhu). K lietaniu: S týmto modelom lietam asi pol roka. Keďže sa nechcem orientovať na akro, ale na polomakety (hlavne stíhačky WW1), moje lietanie v poslednej dobe pozostáva z čo najrealistickejšieho štartu a pristátia na asfaltovej ploche a medzitým nejaký premet, výkrut, let na chrbte, ...
Ako som predtým spomenul, s výkonným pohonom model dokáže všetky obraty ako iné hornoplochy.
Samozrejme, pre toho, kto lieta s čistokrvnými akrobatmi, je tento model nezaujímavý a krokom späť (s tým súhlasím). Keď sa však chceš naučiť základy lietania a lietať základné akro prvky, tak s týmto modelom sa to naučíš.