Zalepení naftové nádrže
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zalepení naftové nádrže
Ahoj,potřeboval bych radu. Mám starou R 19 diesel a zjistl jsem,že mě trochu sákne nádrž.Je tam rezatej flíček a v něm se dělá kapka.Jak to odstranit co nejlevněji - auto je staré, používám ho na lítání, tahání vozíku, melouchy. Ono zatím moc nafty nevyteče, ale víc mě vadí flek pod autem.Jo a nádrž nevyndám, to by se rozpadlo celé. Díky za nápady. Ruda
-
JardaRůžička
Re: Zalepení naftové nádrže
Pokud je to dostatečně přístupné a ještě zbývá nějaké železo v kovové formě, pájel bych cínem.
- obroust okolí od bazvy a rzi
- s použitím nějaké pájecí vody ocínovat dokola
- připravit předem ocínovanou "záplatu"
- přiložit a spájet
Samozřejmě prázdnou nádrž a žádnou letlampou či hořákem, jedině elektrickou páječku min. 250W.
Pro lepení nikdy dost neodmastíš.
- obroust okolí od bazvy a rzi
- s použitím nějaké pájecí vody ocínovat dokola
- připravit předem ocínovanou "záplatu"
- přiložit a spájet
Samozřejmě prázdnou nádrž a žádnou letlampou či hořákem, jedině elektrickou páječku min. 250W.
Pro lepení nikdy dost neodmastíš.
Na opravy aut a děr v kovu se používalo tzv. "sloní hovno" (případně medvědí nebo čertovo)
Ale jestli to jde použít i na naftovou nádrž to nevim. Je to tmel (tak to nehledej po zoologických zahradách), ale osobně jsem s ním nikdy nedělal, jen vím že se to dost na záplatování aut používalo.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Dalo by se použít lepidlo něco jako medvědí lejno nebo dvousložkové lepidlo na auto okna. Ale jestli je nádrž v takovémto stavu, tak si myslím že to už moc nepomůže. Jestli je zrezlá celá, tak to provzlíná šupinkama rezu kolem lepidla. A broušení = další díra.
Tady to bude spíš na novou nádrž.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- PEO
- Kontaktovat uživatele:
Dejfak píše:Dalo by se použít lepidlo něco jako medvědí lejno nebo dvousložkové lepidlo na auto okna. Ale jestli je nádrž v takovémto stavu, tak si myslím že to už moc nepomůže. Jestli je zrezlá celá, tak to provzlíná šupinkama rezu kolem lepidla. A broušení = další díra.
Nebo rovnou nové auto...
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Ahoj, mam vyborne zkusenosti s lepidly od fy WEICON (napr. nejlepsi vterinak co znam)
Tohle se da i opracovavat (soustruzeni, vrtani apod.):
http://www.weicon-koprivnice.cz/catalog ... cts_id=190
Je to dvouslozkova tycka, odriznes si kolecko, prohnetes a zacpes diru. Za pul hodky je to tvrdy a uz s tim nic nehne.
Dokonce mi to slepilo i urvana plastova dvirka na extremne namahane sitove tiskarne (extremne namahana blbymi uzivateli, kteri s dvirky mlati)
Ted s tim budu lepit okap
Martin
Je to dvouslozkova tycka, odriznes si kolecko, prohnetes a zacpes diru. Za pul hodky je to tvrdy a uz s tim nic nehne.
Dokonce mi to slepilo i urvana plastova dvirka na extremne namahane sitove tiskarne (extremne namahana blbymi uzivateli, kteri s dvirky mlati)
Ted s tim budu lepit okap
Martin
http://mojeletadla.unas.cz
martin_b píše:Ahoj, mam vyborne zkusenosti s lepidly od fy WEICON (napr. nejlepsi vterinak co znam)
Je to dvouslozkova tycka ......
Martin
Tento způsob opravy nádrže mohu jedině doporučit. Za hodinu hotovo - i s přípravou. A nemusí to být zrovna tohle značkové. Před cca třiceti lety (do prd... toto letí) jsem měl Fiat 850 Sport. Podařilo se mi prorazit nádrž o hranu jakéhosi obrubníku (frajeřinky...). Byla tam skoba cca 5 cm. Měl jsem v dílně podobné lepidlo - dvě tyčky, šedá+černá. Jak píšu - za hodinu hotovo a no problema .....
Jediné co bude nutné, tak auto s prázdnou nádrží zvednout jenom na jedné straně tak aby zbytky paliva odtekly od díry, opatrně odšmirglovat materiál který už nedrží a perchlorem odmastit co nejlépe lepenou plochu. A musí to fungovat. Pokud by ten materiál nádrže byl hodně na prach a díra se po šmirglování začala zvětšovat, je potřeba dostat se až na dobrý materiál a udělat si z kousku slabého plechu záplatu s přesahem a lepidlo použít místo sváru.
Taky mám dobrou zkušenost s dvouslozkovym tekutým kovem. Lepil jsem s tím nádrž na motorce.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Já tím dvouisložkovým tmelem provizorně slepil tchánovi mrazem prasklý fitinek na vodovodu , provizorně to drží cca 15 let.
Díky, pokusím se to zalepit tím dvouslož. lepidlem.Jen co bude tepleji. Mají to v Kellyně za dobrou cenu.Napíšu sem, jak to dopadlo. R.
Ahoj.Aby byl nějaký konec, tak píši,jak to dopadlo. Byli tam 4 orezlé fleky z kterých sákla - málo- nafta.Jsou to stopy po bodových svarech - asi přepážek.Vyjel jsem naftu až nic nesáklo.Důkladně očistil smirkem a odmastil.Na dvě místa použil lepící tyčinku z auto Kelly - smíchal velikost jako žvýkačka, nacpal na ten flek a zapřel proti zemi klacíkem.Na další dvě jsem namíchal trochu epoxidu, takovou větší kapku rozmazal na flek a přes jsem přetáhl izolepu - aby to nemohlo ukápnout.Druhý den jsem nalil 15 litrů nafty. Zatím nic nekape.Víc nafty tam nikdy dávat nebudu- auto je na popojíždění kolem baráku.R.