GENS ACE
Re: GENS ACE
Zadej do vyhledávače ( google,seznam) tam si určitě vybereš.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, mám do Goblina baterii GENS ACE 6S-1800 mAh-22,2V 45C. Koupil jsem dvě, jedna se bez problému nabila, ale druhá se nabíjela přes hodinu. 3 články měli hodnotu 4,2V ale další tří cca 3,8V. Nabíječka nabíjení vypnula. Zkusil jsem články srovnat vybíjením 2C na 3,8V. Teď ji znovu nabíjím. Ještě nevím jak dopadne, ale bude tato baterka na reklamaci? Nebo se to stává a nabíjením a vybíjením se vše srovná?
Ještě podotknu, nabíječka je RAYTRONIC C60 a nabíjím 1C.
Ještě podotknu, nabíječka je RAYTRONIC C60 a nabíjím 1C.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
pheek píše:Pánové, mám do Goblina baterii GENS ACE 6S-1800 mAh-22,2V 45C. Koupil jsem dvě, jedna se bez problému nabila, ale druhá se nabíjela přes hodinu. 3 články měli hodnotu 4,2V ale další tří cca 3,8V. Nabíječka nabíjení vypnula. Zkusil jsem články srovnat vybíjením 2C na 3,8V. Teď ji znovu nabíjím. Ještě nevím jak dopadne, ale bude tato baterka na reklamaci? Nebo se to stává a nabíjením a vybíjením se vše srovná? Ještě podotknu, nabíječka je RAYTRONIC C60 a nabíjím 1C.
Aku se dodávají co nejvíce srovnané a obvykle nabité na skladovací režim tj. všechny články měly být původně nabité tak, že na prázdno tj. bez zatížení by měly mít něco okolo 3,8V každý článek s minimálními rozdíly mezi sebou.
Měřil jsi je i před tím zmíněným nabíjením a také v době hned jak jsi je koupil ?
Pokud ano jaké byly rozdíly v napětí mezi jednotlivými články ?
To, že nabíjení skončilo s tak obrovským rozdílem v napětí článků v rámci jedné sady 6S kde tři články měly cca 4,2V a zbylé tři cca 3,8V je na pováženou a rozhodně to není dobrý stav.
Pokud se to srovná a nebude se to opakovat pak to zůstane jen záhadou (pozn. možná zablbla nabíječka, ale i tak je to dost divné).
Pokud se to po srovnání při dalším nabíjení té jedné sady bude zase opakovat a není to způsobeno tím, že bys tu jednu 6S sadu předtím nějak nešetrně vybíjel tak ji reklamuj.
Zkus jednotlivé články v té 6S sadě nabít postupně po jednom každý samostatně jako 1S postupným zapojením jednotlivých článku samostatně k nabíječce. Tím eliminuješ případnou snahu nabíječky o balancování, se kterým by mohla mít problém.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Před nabíjením jsem se díval na baterku a měla minimální rozdíl na článcích. Teď ji nabíjím znovu, na jiném kanále a dejte se to samé. Tři články jsou 4,2V, ty zbylé tři jsou v současné době na 4,13V. Nabíjím 1h:20m. Ty tři problémové články se nabíjí strašně pomalu. Rozhodně to druhé nabití je lepší než to první. Nabíječka do teď nabíjela bez jakéhokoliv problému. Ta druhá baterka nevykazovala žádný problém. Obě byli ve storage modu, cca 3,8V.
Zkus jednotlivé články v té 6S sadě kde byl problém nabít postupně po jednom článku každý samostatně jako bys nabíjel jen 1S a tak postupně zapojíš a nabiješ jednotlivé články. Tím eliminuješ případnou snahu nabíječky o balancování, se kterým by mohla mít problém.
- Standa Stuchlý
baterii, kterou nabíjíš s takovým výrazným rozdílem na článcích bych raději reklamoval. I když se Ti povede ji "nějak" přivést k rozumu, nejspíš její životnost bude mizerná. Takové baterii bych moc nevěřil.
Nakonec, vydal jsi dost svých peněz za něco, co není evidentně v pořádku. Je na Tobě, s čím se spokojíš.
Já bych reklamoval.
Jen doplním, mám stejnou baterii, ale 5S a rozdíl během nabíjení mezi články je DO 5mV. Ve stavu storage 3,8V je na článcích rozdíl 2mV.
Nakonec, vydal jsi dost svých peněz za něco, co není evidentně v pořádku. Je na Tobě, s čím se spokojíš.
Já bych reklamoval.
Jen doplním, mám stejnou baterii, ale 5S a rozdíl během nabíjení mezi články je DO 5mV. Ve stavu storage 3,8V je na článcích rozdíl 2mV.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Tak další info. Druhé nabití trvalo 1h:46m. Ale s výsledkem že články srovnal. Další dvě vybití a nabití naprosto bez problému. Už jsem na tu baterku i lítal. Taky vše OK. Při nabití se články liší cca 5mV. Takže bych řekl že to baterka rozchodila.
Reklamace už ale nebude možná. Já neměl baterky označené, teď už mám. Doma jsem je zaměnil, teď nevím která to dělala
Reklamace už ale nebude možná. Já neměl baterky označené, teď už mám. Doma jsem je zaměnil, teď nevím která to dělala
A nemohla to rozhodit při prvním nabití nabíječka? Říkal si že nové byli články srovnané. Tak jestli nemáš vadný kabel nebo ten jeden kanál...
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Všechno je možné. Ale nabíjím touto nabíječkou již rok. Nikdy nebyl problém. Po prvním nezdaru jsem to přehodil na druhý kanál a nabíjení trvalo jak jsem psal 1h:45m. Ale dobalancoval to. Teď nabíjím na obou kanálech a baterky jsou skoro stejně rychle nabité s velmi podobným výsledkem.
Gensky se posledni dobou nejak kazi, jedna uplne nulova, přinesl kamarad. Clanky maji 0v. Druha 6S prisla pekne rozladena tak reklamace a ted me volal dalsi kamarad ze mu umira článek v 6S kterou ma par mesicu ale nelitana. Tak nevim.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Ono take asi bude zalezet na tom jak jsou baterky stare. Jak dlouho se valely u ruznych prodejcu. Snazim se vzdy kupovat u primeho dovozce. Predpokladam, ze jsou nejcerstvejsi.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:Ono take asi bude zalezet na tom jak jsou baterky stare. Jak dlouho se valely u ruznych prodejcu. Snazim se vzdy kupovat u primeho dovozce. Predpokladam, ze jsou nejcerstvejsi.
Jasně že je potřeba brát v potaz všechny tyhle aspekty. Jen pro info. Baterka se po druhém nabití srovnala a teď lítá bez sebemenšího problému. Má za sebou 50 startů a ani jednou nezaváhala.
Podle mého názoru baterka pouze s rozjetými napětími po koupi tak docela na reklamaci není. Daleko podstatnější je vnitřní odpor - pokud jeho měření (přirozeně na nějakém hodnověrném zařízení, třeba iChargeru) neukazuje extrémní rozdíly, tak stojí nabití po jednotlivých článcích pro srovnání za námahu. Výrobci to sice ke cti neslouží, ale už jsem se s tím setkal víckrát a baterka byla po dorovnání absolutně plnohodnotná.
Na reklamaci jsou podle mě dva stavy:
1. některý článek je dodán hluboce vybitý (pod 2,5V), to je podezřelé a minimálně zavání velmi dlouhým skladováním.
2. měření Ri vykazuje extrémní rozdíly. Bude-li třeba čtyřčlánek ukazovat 8-10-8-7, tak mi to u zcela nové sady přijde OK a je i šance, že po pár cyklech se to ještě dorovná. Naproti tomu výsledek 8-7-25-9 jasně indikuje jeden článek velmi problematický...
Na reklamaci jsou podle mě dva stavy:
1. některý článek je dodán hluboce vybitý (pod 2,5V), to je podezřelé a minimálně zavání velmi dlouhým skladováním.
2. měření Ri vykazuje extrémní rozdíly. Bude-li třeba čtyřčlánek ukazovat 8-10-8-7, tak mi to u zcela nové sady přijde OK a je i šance, že po pár cyklech se to ještě dorovná. Naproti tomu výsledek 8-7-25-9 jasně indikuje jeden článek velmi problematický...