megapirate ng - kalibrace vysilačky - nereaguje

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Yety
Kontaktovat uživatele:

megapirate ng - kalibrace vysilačky - nereaguje

#1 Příspěvek od Yety »

Mám takový problém , z vysílačky mi nic neleze do desky (crius AIOP 2 )
V Mission Planner sem zkalibroval vše potřebné krom vysílačky, prostě mám ji zapnutou stejně tak copteru (včetně baterie).
Regulatory jednou pipnou , začne blikat deska tj. vše , přijímač svítí.
Když najedu do kalibrace vysílače tak mi to neukazuje vůbec nic (žádné hodnoty nic zeleného) můžu hýbat s pákami lak chci ale pořád nic.
Na vysílačce template pro klasické letadlo. ( 1- rud , 2- ele , 3- thr , 4- ail).
Nevím jestli mám dobře propojenou desku s přijimačem , nicmeně si myslím že by měl fungovat alespoň jeden kanál ,ale prostě ani ťuk.
Testoval sem 2 přijímače (a spárované jsou).

Coptera V rám
Vysilačka turnigy 9x
AIOP V2 deska

Jestli by mi někdo mohl napsat jak je to správně zapojené (přijímač), pozice pro regulátory mám asi správně.

diky
Torm

Re: megapirate ng - kalibrace vysilačky - nereaguje

#2 Příspěvek od Torm »

Yety píše:Mám takový problém , z vysílačky mi nic neleze do desky (crius AIOP 2 )
V Mission Planner sem zkalibroval vše potřebné krom vysílačky, prostě mám ji zapnutou stejně tak copteru (včetně baterie).
Když najedu do kalibrace vysílače tak mi to neukazuje vůbec nic (žádné hodnoty nic zeleného) můžu hýbat s pákami lak chci ale pořád nic.
Na vysílačce template pro klasické letadlo. ( 1- rud , 2- ele , 3- thr , 4- ail).
Nevím jestli mám dobře propojenou desku s přijimačem , nicmeně si myslím že by měl fungovat alespoň jeden kanál ,ale prostě ani ťuk.

Coptera V rám
Vysilačka turnigy 9x
AIOP V2 deska

Jestli by mi někdo mohl napsat jak je to správně zapojené (přijímač), pozice pro regulátory mám asi správně.

diky

Připoj si jeden regulátor s motorem (bez vrtule) přímo k přijímači, mimo desku. Měl by na příslušný kanál na vysílačce reagovat. Pokud ne, je chyba mezi vysílačem a přijímačem, jinak je první na vině deska.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
vilgefortz

Re: megapirate ng - kalibrace vysilačky - nereaguje

#3 Příspěvek od vilgefortz »

Yety píše:Mám takový problém , z vysílačky mi nic neleze do desky (crius AIOP 2 )

Coptera V rám
Vysilačka turnigy 9x
AIOP V2 deska

diky

stalo se mi totez. Problem byl v konfiguraci megapirate-ng.

konkretne:

#define SERIAL_PPM SERIAL_PPM_DISABLED

s enabled to nefungovalo (mam propojeny prijimac s AIOP postaru klasicky). Mozna to bude ono. Vysilacka s enabled ani tuk. S disabled vse zacalo fungovat.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“