Neovladatelnost při větru

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vclovek

Neovladatelnost při větru

#1 Příspěvek od vclovek »

Čau. Dnes jsem zkoušel HK-450 venku a byl naprosto neovladatelnej (nemůžu udržet výšku). Při visu když foukne vítr (žádnej tajfun nefoukal) vrtulník vyletí třeba 2m nahoru, uberu kolektiv de dolu pokaždý jinou rychlostí a pak sebou třeba práskne až na zem. Doma při visu naprosto bez problému. Mám nastavenej plyn na konstantní otáčky a měním jen kolektiv. Je to špatně nebo de lítat jen v naprostým bezvětří. Díky za rady
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: Neovladatelnost při větru

#2 Příspěvek od dagx »

Tipnul bych si že máš hodně malé otáčky.Asi lítáš letový režim NORMAL tak to můžou být i nevhodně nastavené křivky ve vysilači.
PS:Ty konstantní otáčky jsem přehlídl.
Naposledy upravil(a) dagx dne sob 11.01.2014 15:24, celkem upraveno 1 x.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Male otacky rotoru. Taky sem to dnes zkousel ve vetru. Pri 2600RPM to neni nic moc stabilniho ale da se to. Zvyseni na 2800RPM je uz o hodne lepsi. Taky zalezi jake listy mas osazene. Mel sem polosoumerne siroke SpinBlades a pro ty 2600RPM bohate stacilo a vitr je vubec nerozhazel. Ted mam uzsi 3D uhlikove a tem male otacky moc nechutnaji. Sice se to s nimi vznese i na 2000RPM :D ale ve vetru bych to v tomto pripade zkouset nechtel. Nak
vclovek

#4 Příspěvek od vclovek »

Tak dneska sem to měřil a mám 2700ot./min, takže otáčkama to asi nebude, listy mám za 200Kč (kompozitní listy TIG), myslel sem si, že pro začátek na naučení to bude stačit, ale fakt se to nedá
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“