Ahoj potřebuju vyměnit ložiska u ALIGN RCM-BL450MX nikdy jsem to nedělal můžete mi někdo napsat jak motor rozebrat.
Děkuji
Výměna ložisek ALIGN RCM-BL450MX
Re: Výměna ložisek ALIGN RCM-BL450MX
Ahoj, sice to asi není ten motor co máš, ale třeba tě trošku popostrčí správným směrem
http://www.scorpionsystem.com/building_ ... nge_shaft/
http://www.scorpionsystem.com/building_ ... nge_shaft/
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
U tohoto motora je hriadeľ vlisovaný do rotačného plášťa. Rozoberanie je v zásade veľmi jednoduché, potrebuješ k tomu kladivko (radšej menšie než veľké) a tyčku, ktorá má o niečo menší priemer ako priemer hriadeľa. Hriadeľ musíš tyčkou a kladivkom vyklepnúť von zo strany, ako je nápis na plášti.
Na rovinu - zo začiatku to ide ztuha. Ale ide to. Mne sa osvedčilo držať motor v ruke, nedávať ho do zveráku a pod., nakoľko sa môže poškodiť plášť motora. Po vyklepnutí hriadeľa stiahneš dolu rotačný plášť a dostaneš sa k ložiskám.
Na rovinu - zo začiatku to ide ztuha. Ale ide to. Mne sa osvedčilo držať motor v ruke, nedávať ho do zveráku a pod., nakoľko sa môže poškodiť plášť motora. Po vyklepnutí hriadeľa stiahneš dolu rotačný plášť a dostaneš sa k ložiskám.
Všem děkuji za rady snad se to podaří, potom dám vědět jak jsem dopadl.
silcom píše:U tohoto motora je hriadeľ vlisovaný do rotačného plášťa. Rozoberanie je v zásade veľmi jednoduché, potrebuješ k tomu kladivko (radšej menšie než veľké) a tyčku, ktorá má o niečo menší priemer ako priemer hriadeľa. Hriadeľ musíš tyčkou a kladivkom vyklepnúť von zo strany, ako je nápis na plášti.
Zkoušel jsem to zrovna dneska, ale ani prd. Valil jsem do toho myslím dostatečně silně, ale nepohnulo se to ani o zlomek milimetru.
Nějaká finta, jak tomu pomoct?
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Já když potřebuji vylisovat hřídel z rotačního pláště tak zásadně na lisu
http://www.dodilny.cz/produkty/obrabeci ... y-lis-ap-2 .. Kupovat ho nemusíš stačí zajít k zámečníkovy nebo k někomu do autoservisu a určitě tě nechají aby sis to za poplatek vylisoval a zas nalisoval.. Rozhodně lepší než do toho tlouci kladivem
...¨
PS: když to skládám tak hřídel chladícím sprejem zachladím a rotační plášť MÍRNĚ (max 60°C jinak se zničí magnety) ohřeji a jde to tam skoro rukou krásně hladce
..
PS: když to skládám tak hřídel chladícím sprejem zachladím a rotační plášť MÍRNĚ (max 60°C jinak se zničí magnety) ohřeji a jde to tam skoro rukou krásně hladce
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
V domacich podminkach bych zkusil lis nahradit sverakem, me slo spis o to, jestli jsem nemel udelat jeste neco. Na tom videu to vyklepnul pomerne snadno, ale protoze nesprechtim, tak nevim jestli to predtim treba nenahral nebo tak neco.
Ufff, tak jsem to z toho nakonec vyklepnul. Ale nešlo to jenom tak, povolilo to až poté, co jsem cca 2-3 sekundy nahříval ten ventilátor zapalovačem. Pak to šlo ven na 2 rány.