Vrtulník Copter 450

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sidi
Kontaktovat uživatele:

Vrtulník Copter 450

#1 Příspěvek od sidi »

Chtěl bych poradit, co je to za vrtulník Copter 450. Zda je vhodný pro začatečníka. Díky.
Daniel Jiráček

Re: Vrtulník Copter 450

#2 Příspěvek od Daniel Jiráček »

smazal jsem mysll jsem copterx :D
t-rex 700 dfc - hc3sx /blade mcpx-střídák/Dx-8 /sim-phoenix
sidi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sidi »

Je to vrtulník Copterx 450 AE V2 a je v bazaru na prodej. Proto se ptám, zda je to dobrá značka ke koupi. Je to kopije trexe.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ddano007 »

CopterX sice nemam, ale skusim to trocha zosirsa:
a, ak si v zivote s akrobatickou heli nelietal, najrozumnejsie je zaobstarat si vysielajdu + simulator ( napr. Phoenix) a cvicit. Alebo aspon sa poohliadnut po okoli a najst niekoho, kto ta na ten sim pusti. Nie, ze by to bez toho neslo, ale da ti to cvik, ktory sa ti v reale zide a hlavne si spravis obraz o tom, co je to soferovat helinu.
b, samotny CopterX: je to +/- kopia T-rex, lietat sa s tym asi bude dat, hlavne si zisti, kolko stoja ND, ako zaciatocnik ich urcite budes potrebovat.
c, 450kova velkost je celkom slusna za zaciatok: nie je to take divoke ako mensie vrtasy ( mCP X, SoloPro 180, T-rex 250) a da sa to rozumne nastavit.
Neviem, ci je to to, co si chcel pocut... ak mas predstavu: kupim si vrtas a lietam, tak to zase take jednoduche ( asi) nebude. Skus pripadne napisat, co mas a s cim lietas.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
sidi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od sidi »

Mám několik letadel a vrtulník mám jeden a to Blade mCX2 28 g i s baterkou.
Burys

#6 Příspěvek od Burys »

sidi píše:Mám několik letadel a vrtulník mám jeden a to Blade mCX2 28 g i s baterkou.

CopterX 450 mám taky a jako první 450ka je to ok. Kvalita je slušná, ceny náhradních dílů výborné (ve světě). Ovšem jako další vrtulník po mCX2 bez průpravy na simulátoru teda určitě nedoporučuju. Buď několik hodin poctivého trénování na simulátoru (běz pádů) nebo až po zvládnutí Blade mcpx apod.
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ddano007 »

OK, takze predpokladam, ze nejaku rozumnu vysielajdu mas. Skus si zohnat nejaky sim ( bud nieco free, alebo - ak si to mozes dovolit - tak Phoenix) a vyskusaj nejaku akrobaticku heli.
Ten koaxial co mas, ti moc velky obraz o ovladani akrobatickeho vrtasa neda :(
Ak narocnost ovladania era je 100%, tak heli je povedzme 300%: na rozdiel od era, ktore leti vzdy cumakom dopredu, heli je schopna letiet cimkolvek kamkolvek :D Nie, ze by to boli schopni ovladat len vyvoleni, ale chce to dost cviku.
K tomu CopterX: nechaj si to predviest pri lietani, a ak si ochotny to brat ako heli na ucenie a nie spickovy stroj, tak skus. Neviem, za co to predava, ale nejaky Tarot - podla osadenia - das dohromady za nejakych +/- 300Eur...
sidi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od sidi »

Chtěl bych poradit se simulátorem na vrtulníky. Mám simulátor ztažen z RC revue, ale jsou tam dva vrtulníky, které se dasji ovlídat jen klávesníci, což není vhodné. Mám vysílač DX 7. Dá se stahnou nějaký free simulátor ? Díky. Počítač má Vistu.
Burys

#9 Příspěvek od Burys »

sidi píše:Chtěl bych poradit se simulátorem na vrtulníky. Mám simulátor ztažen z RC revue, ale jsou tam dva vrtulníky, které se dasji ovlídat jen klávesníci, což není vhodné. Mám vysílač DX 7. Dá se stahnou nějaký free simulátor ? Díky. Počítač má Vistu.

Doporučuju rozbít prasátko a koupit (klidně i starší) simulátor Phoenix. Je to dobrá investice v ceně jedné pořádné rány s helinou. Po zimě se bude dát případně zase za podobnou cenu prodat. Na FMS simulátoru (který je zdarma) se toho člověk fakt moc nenaučí a stejně musí investovat do nějakého převodníku...
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ddano007 »

Jedinu skusenost mam s Phoenixom a k tomu mas priamo adapter, ktory strcis do vysielajdy.
Je pravda, ze 100Eur nie je prave najmenej, ale je to moja najlepsia modelarska investicia, a ako uz napisal predo mnou, pri heli sa ti veeelmi skoro vrati. Mam ho cca tri roky a predavat ho nemienim, je to najlacnejsi sposob, ako sa ucit na heli nove veci. A na vrtasy je to asi to najlepsie.
Inak, ked si pocitas
viewforum.php?f=17
tak si spravis prehlad o simoch...
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“