Výběr elektronické čtečky knih

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Výběr elektronické čtečky knih

#1 Příspěvek od Dejfak »

Ahoj, jdu na Vás s prosbou o radu, ohledně výběru čtecky knih.
Přítelkyně to chce koupit rodičům.
Kouká po něčem do 2000,-
Přijde mi že jsou dražší jak tablety.
Protože už nějaké dárky má, chce to co nejlevnější.
V tomhle se vůbec nevyznám. Je v nich nějaký rozdíl?
Potřebuje to jen na čtení, žádné další funkce to mít nemusí.
Poradíte s něčím?
Díky...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
milalibser

Re: Výběr elektronické čtečky knih

#2 Příspěvek od milalibser »

Jedine Kindle. Mam uz treti a maximalni spokojenost.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dejfak »

No nejlevnější za 2500,-
Jak to funguje, musím mít účet na Amazonu?
Nebo je to nějaká komplikace to tam dostat?
Už jsou to starší lidé.
milalibser

#4 Příspěvek od milalibser »

Knihy muzes zakoupit na amazonu nebo ceske se daji zakoupit u nas napr. Kanzelsberger apod. Dalsi moznosti je prevod pdf do formatu pro Kindel. Nebo na ulozisti ul**** je mraky knizek pro Kindel. Klidne kup dotovanou, jediny rozdil ze na display po vypnuti bude svitit reklama. Ja mam take dotovanou a v pohode. Ucet na amozonu je jen pro aktivaci ctecky, dale pro nahrati pres pocitac neni potreba

Lze nahrat i knihu v pdf, ale je problem, ze se napriklad cela stranka nevejde na obrazovku a vidis jen polovnu a na konec kazdeho radku musi clovek prepinat. Proto je dulezite provest prevod.
old_Mr_Grim

#5 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Kindle taky mohu doporučit. Jediná "nevýhoda", a to jen pro někoho, se může jevit to, že umí v podstatě jen .mobi formát (pdf a ještě nějakej další sice taky, ale ty na čtení moc pohodlný nejsou; nevím jak to je teď u kindle 5). Ale převod je, díky speciální kindle emailové adrese, velmi jednoduchý a funguje perfektně.
U nás ho určitě nekupuj. Přímo z Amazonu tě vyjde skoro na polovinu. Navíc to dokážou poslat tak, že neplatíš clo. Já jsem objednával cca před rokem a půl (ještě kindle 3 wi-fi) a platil jsem tu cenu, kterou měli uvedenou na webu.
Navíc maj dost solidní přístup k reklamacím. Jeden známý si poškodil displej, tak napsal na Amazon a oni mu poslali novej. A rozbitej ani nechtěli z5.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Dejfak »

Tak díky za info.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marena »

Já bych byl taky jedině pro Kindle.
Pořídil jsem ho před 2ma lety přítelkyni a nemůže si vynachválit.
Při denním čtení v tramvaji do práce výdrž okolo měsíce. Jedinej čas, kdy to žere energii je když "otočíš stránku". Nemusíš tedy vysvětlovat, proč to musí nabíjet co pár hodin. čtení je taky mnohem lepší. V dnešní době už dělají i osvětlenej, tak i s tím není problém.

A pokud mají doma wifi, tak tam můžeš poslat knihu klidně i mailem. Amazon Ti vytvoří účet a Kindle si to sám stáhne. Což může být pomoc i pro tebe, když něco budou chtít, pošleš to na maila a za pár minutek to tam má.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Dejfak »

Je to fakt zajímavé, maji to hezky vymyšlené.
jio

#9 Příspěvek od jio »

Registrace u Amazonu není nutná. Čtečka funguje i bez ní. A volně dostupných knih je tolik, že bych je nepřečetl do konce života.
Mi se osvědčilo všechny formáty včetně mobi převádět do TXT. Čte se mi to tak nejlíp. Knihu čtu kvůli textu, ne kvůli tomu, jak ho kdo zalomil.
zdzd

#10 Příspěvek od zdzd »

milalibser píše:Lze nahrat i knihu v pdf, ale je problem, ze se napriklad cela stranka nevejde na obrazovku a vidis jen polovnu a na konec kazdeho radku musi clovek prepinat. Proto je dulezite provest prevod.

Není to problém.

http://calibre-ebook.com/download_windows
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jozefbb »

A neviete o nejakej citacke , ale takej co skutocne a j bude za vas citat v mobile ako pre slepcov, ale overenej c co aj funguje
Woita
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Woita »

Já mám Sony PRS900, ale to byla hodně drahá čtečka, už je to tak 2 roky, možná se ani už neprodává, ovšem něco za něco - bez problémů to čte vícero formátů, PDF, TXT, RTF, a spoustu formátů pro čtečky.
Zarazilo mě, že tady čtu v podstatě shodnou odpověď "Jedine Kindle". Asi kvůli ceně? Já myslím že ty displeje jsou dneska už všechny dospělé, takže pokud jsi omezen cenou, vezmi tu, která ti cenově vyhoví a je to. Na formáty existuje on-line převodník, který je bezchybný:
http://ebook.online-convert.com/ - tohle určitě vyzkoušej, než jsem tohle našel, dost jsem se trápil spoustou převodníků, které byly problematické.

Jenom moje zkušenost:
Na některé čtečky existují (kožená) pouzdra, která se tváří jako že je to skutečná papírová knížka. Dá se to otevřít a držet jako knížka. Čtu denně a musím říci, že to pouzdro je pro mě zcela zásadní. Nedokážu si představit, že bych v posteli držel něco obdélníkového jen jaksi za okraj, to bych asi dostal křeč. Displeje bývají dotykové, o to horší je situace s úchopem - na displej se pak nedá sahat. S tím pouzdrem ve stylu desek se to drží pohodlně.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Elfew »

Kindle paperbook! Doporucuji. Chtel jsem puvodne pocketbook touch lux s audio vystupem pro cteni audio knih a cteni textu na rec ale nakonec jsem sel do kindlu a nelituju toho

Duvod byla rychlost pristroje a o 100% lepsi displey ktery nena konkurenci
jio

#14 Příspěvek od jio »

zdzd píše:Není to problém.

http://calibre-ebook.com/download_windows

Jak pro koho. Mi a kamarádovi, který má také Kindle 5 se málokdy podařilo nastavit calibre pro převod mezi formáty tak, aby čeština zůstala češtinou. Většinou to končí i po dlouhém experimentování paznaky. Proto raději volím převod do TXT.
jio

#15 Příspěvek od jio »

Woita píše:.....

Ad jedině Kindle - měl jsem v ruce pár jiných čteček, ale u Kindle i bez podsvícení zvítězil kontrast a velmi dobrá čitelnost použitých fontů. A k ceně. Sice už dnes ceny nesleduji, ale měl jsem dojem, že Kindle bývaly dražší než zbytek světa. Mohlo se to ale změnit.

Ad převodník - díky za tip. Neznal jsem to.

Ad obal - mám Kindle5 a velmi dobře se mi drží v otevřené dlani. Stránkuji bez přehmátnutí jen zatlačením bříška palce. Nevím, jak to jinak nazvat, tu část dlaně pod palcem .
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“