P-51D doporučte

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Radek1980
Kontaktovat uživatele:

P-51D doporučte

#1 Příspěvek od Radek1980 »

Zravím, vybírám si tohle éro pod strom, ale nějak se pořád nemůžu rozhodnout od které firmy.
Zatím mám v merku dvě a to od Alfamodel http://www.alfamodel.cz/ a nebo LM model http://www.lm-modelshop.cz/product.php?id_product=147
Můžete sem hodit nějaké vaše názory? Popřípadě jestli má někdo dobré zkuženosti s jiným výrobcem.

Předem Dík.
Radek

Špatná zpráva je ta, že čas letí. Dobrá zpráva je ta, že vy jste pilot.
majla
Kontaktovat uživatele:

Re: P-51D doporučte

#2 Příspěvek od majla »

Asi by bylo dobrý vědět jaký jsi pilot, zda začínáš nebo už máš trochu nějaké zkušenosti.

Měl jsem od Alfamodel spitfire, který lítal moc pěkně díky své velikosti a hmotnosti je to trochu vratké a né moc do větru, protože pak řídíš vítr a neužiješ si tak lítání. Jinak Alfa model pokud doržíš hmotnost líta velice pekně a zpracování je také pěkné. Hlavní je ale věc, že se jedná o velice křehkou skořepinu, která je náchylná na zacházení ať už se jedná o přistání nebo o manipulaci s modelem, kdy staší zavadit o dveře a lehce něco ulomíš. Takže Alfamodel ano hezký, ale nějaké kotrmelce při přistání neodpustí a chce to trochu zkušeností. Není to jako první model vhodné.

Oproti tomu LM model jsou klasické kuličkolety, které vydrží asi hodně, ale vzhledově s alfamodel srovnávat nelze.

To jsou moje postřehy.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kuba78 »

Mam doma mnoho let jak alferyho modely tak od libora maska. Alfa jsou vymazleny maketky, skvele letajici a vypadajici a zpracovanim o nekolik trid jinde nez cinske radobymakety. Obal se da pouzit jako prepravni, je to rozkladaci, promyslene. Rollsroyce v kulickach 1:12. Ne nadarmo ma Tonda Alfery desitky let praxe s mikromodely. Mel sem a mam tri thunderbolty a mikro doru.

Od LM model mam hurricane ve stejne velikosti. Na blizko gumovy kulickomet, prosta polomaketa nesnesouci pohledove porovnani s alferym. Letove vlastnosti odpovidajici, je to skladne rozkladaci. vozim to v aute na zadnim plate jako pohotovostvi luftwaffe, nahodim to bez problemu kdekoliv nad jakymkoliv terenem a nebojim se s tim pristat do rosti.

Oboje litam 3s 1300mah a vrtulemi zhruba 8x6 motory s vykonem cirka rovnym hmotnosti.
Quis custodiet ipsos custodes?
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MartinMartin »

za mě jednoznačně alfa v letce máme 6ks od alferyho a všechny létají úžasně, a není pravda že se s nimi nedá létat za větru právě naopak snesou hodně větrné počasí akorát je za silnějšího větru víc nebezpečné přistání. Ale když srovnám cenu kuliček bez barvy a alfy s nástřikem tak alfa vychází lepší pokud teda umíte létat
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od hoblik »

P 51D od Alfy je skvělý éro. Letové vlastnosti jsou skvělý. Lítá to prostě jako plnohodnotný éro a taky tak vypadá. Samozřejmě se sním musí zacházet slušně. Lítat se dá i ve větrném počasí. Mustang od LM je prostě kuličkolet letových vlastností kuličkoletu. Lítal jsem oba a přednost bych dal Alfě. :wink:
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kuba78 »

Mno asi takhle. Chces se kochat nablizko a chces maketove litat? Tak alfa. Chces taky pristavat a nebydlis zrovna na greenu? Tak LM :-)
Quis custodiet ipsos custodes?
JMalik

#7 Příspěvek od JMalik »

Radek1980 píše:Zravím, vybírám si tohle éro pod strom, ale nějak se pořád nemůžu rozhodnout od které firmy.
Zatím mám v merku dvě a to od Alfamodel http://www.alfamodel.cz/ a nebo LM model http://www.lm-modelshop.cz/product.php?id_product=147
Můžete sem hodit nějaké vaše názory? Popřípadě jestli má někdo dobré zkuženosti s jiným výrobcem.

Předem Dík.

Podívej se na Mustanga od Vekamodel ( ale musíš být dobrý pilot) :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
arkudo

#8 Příspěvek od arkudo »

Zkus od Parkzone. Lita to moc pekne, ma to takovou odolnou vrtuli. Maketove parada.
Mam od ŠADu a je to takovy vozembouch. Lita pekne ale vzhledem k hrubemu povrchu to nelita rychle. Zase to leti i temer krokem.
ifin

#9 Příspěvek od ifin »

Mám od Parkzone a měl jsem od Arttechu. Oba letaji skvěle. Parkzone je odolnější. Da se koupit kit za 1500 kč.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
arkudo

#10 Příspěvek od arkudo »

Mam od Parkzone Corsaira a odolny to fakt je. Lita to taky pekne. Vzhled parada.
Radek1980
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Radek1980 »

Díky všem za názor!
Nakonec jsem se rozhodnul pro Alfa model.
Něco nalítáno mám tak snad bude ok.
Vzhledově vypadá moc dobře a když se k tomu přidaj dobrý letový vlastnosti...no už se nemůžu dočkat :D
Radek

majla
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od majla »

JMalik píše:Podívej se na Mustanga od Vekamodel ( ale musíš být dobrý pilot) :wink:

Mustang od Vekamodel je myslím nesrovnatelně jiná liga (samozřejmě vyšší ;o), ale bohužel i cenově ho vyjde na jiné peníze, přesto že Veka má velice solidní ceny v porovnání s tím jakou kvalitu a provedení nabízí.
arkudo

#13 Příspěvek od arkudo »

No nevim jestli je to ta spravna volba ten Alfa model. Neni rozpeti 740mm malo?
Navic to vypada na nejkrehci EPP co jsem videl. Je to takova slupinka.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Milan Nes »

hlavně to není EPP !!!

ale "obyčejný" polystyren, který se nedá lepit běžnými vteřiňáky a je velmi křehký, taky jsem od alfy měl letadlo
a je to dosti náchylné

když pěkná P-51 tak proč ne ta z EPP 1400 mm od FMS ka ?
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Radek1980
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Radek1980 »

Milan Nes píše:hlavně to není EPP !!!

ale "obyčejný" polystyren, který se nedá lepit běžnými vteřiňáky a je velmi křehký, taky jsem od alfy měl letadlo
a je to dosti náchylné

když pěkná P-51 tak proč ne ta z EPP 1400 mm od FMS ka ?

Já chtěl něco menšího protože v polici mi leží v rozsypu P-51čka 2,1m od Top Flite tak sem si k němu sháněl menšího bráchu.
I když je pravda že po FMSku jsem už taky pokukoval.

Kazdopádně P-51 od Alfy už mám taky doma. Čirou náhodou nemá ho někdo taky? Kdyby jo písněte mi sem jak ho máte osazenýho...pořád se nemůžu rozhodnout co tam dát za serva.
Radek

Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“