Radian PRO, nebo BETA 1400

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Denis1

Radian PRO, nebo BETA 1400

#1 Příspěvek od Denis1 »

Dobrý den
Chtěl bych Vás požádat o radu s výběrem letadla pro začátek. Pročetl jsem si už dost příspěvků a nemohu se rozhodnout, zda si mám pořídit Radian PRO, nebo spíše BETA 1400.Od léta jsem už víc krát létal pod dohledem s letadlem kamaráda, takže drobné základy mám, ale teď bych to rád zkusil sám. RC soupravu mám. Radian se mě líbí více, ale Beta je zase za lepší cenu, i díly na ni v případě jejího rozbití.

Předem všem děkuji za rady.
JBP

Re: Radian PRO, nebo BETA 1400

#2 Příspěvek od JBP »

BETA 1400 má vrtuli vzadu, což máš lepší na případné pády (to asi ale víš). Osobně bych ale volil jinou volbu, jestli už trochu lítáš. Díval jsi se na Easyglider od Multiplexu ? Jejich EPP se mi zdá kvalitnější než na Radian PRO.
JRB
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JRB »

Ahoj,
já se učil od léta s Betou a také jsem jí tím dost "opotřeboval". Dnes už se s ní trochu nudím, ale stále ji mám rád. Na Vánoce mě přinese Ježíšek Soliuse od MPX. Nebyla by tohle volba i pro Vás? Myslím, že je cenově někde mezi Radiánem a Betou.
Jirka.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Woita »

Znám obě tyhle letadla, kamarád je dlouho měl. I jsem si je obě zkusil několikrát řídit.
Beta je pro opravdického začátečníka, menší (velkého modelu se začátečník většinou bojí), jednoduchá na řízení.
Radian je taky velice hodný, majestátnější vzhledem k velikosti.
Když už bych jedno z těch letadel měl mít, bral bych rozhodně Radiana. Líbí se mi, když ho vezmeš na rychlosti, jak se ty křídla prohýbají :-) Je už to takový jako "dospělejší" větroň, Beta mi připadá jako hračka. Dvoumetrám vypadá ve vzduchu přeci jen jinak než 1,4. Tím se nechci nikoho dotknout, vím že nikdo kdo Betu má/měl, na ní nenechá dopustit.
Ten Radian je tak hodný, že jsme si ho bez problémů předávali ve vzduchu, času dost, zvoní mi mobil, prosímtě vem to za mě na chvíli... 8)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od bezo.tn »

presne tak , ked clovek nema skusenosti , tak betu 1400 . ty si zober radiana , kamarat zacal lietat s radianom od zaciatku . a uz vali s nim vyse mesiaca . prve pristanie zvladol sam , len ten setovy motor nie je nic moc .
graupner MZ-24
Kovboj

#6 Příspěvek od Kovboj »

Denis1 píše:Dobrý den
Chtěl bych Vás požádat o radu s výběrem letadla pro začátek. Pročetl jsem si už dost příspěvků a nemohu se rozhodnout, zda si mám pořídit Radian PRO, nebo spíše BETA 1400.Od léta jsem už víc krát létal pod dohledem s letadlem kamaráda, takže drobné základy mám, ale teď bych to rád zkusil sám. RC soupravu mám. Radian se mě líbí více, ale Beta je zase za lepší cenu, i díly na ni v případě jejího rozbití.

Předem všem děkuji za rady.

Radiana PRO. Je sice dražší, ale myslím že to za to stojí.
JBP

#7 Příspěvek od JBP »

A není lepší Easyglider (nebo něco jiného) a sám se rozhodnout jak to namotorvat ? Já tam mám RAY C3530/10 a jde to pěkně rychle nahoru.
radi5

#8 Příspěvek od radi5 »

Nebo Axn floater z Hobbykingu.....
Pepiks

#9 Příspěvek od Pepiks »

Když už s něčím létal tak bych šel do Easyglidra Pro. Mám ho taky, a je s tím perfektní polétání i pro méně zkušeného.
Denis1

#10 Příspěvek od Denis1 »

Uff....teď v tom mám ještě větší guláš, ze dvou možností se mi to rozšířilo na ještě víc.
Teď co nejlépe vybrat, abych byl spokojen.
Jardátor

#11 Příspěvek od Jardátor »

Asi hodně záleží na tom,kolik chceš investovat,za sebe můžu vřele doporučit něco od multiplexu-odolnost jejich elaporu je asi nepřekonatelná,vše jim lítá nádherně.Pokud už něco umíš,doporučil bych i Funcuba,starší se dá koupit už cca od 2200Kč,a vyblbneš se s ním na hodně dlouho! :D
Denis1

#12 Příspěvek od Denis1 »

No,raději bych nechtěl tvrdit, že něco umím. Pokud jsem lítal s velkým větroněm (výškovka,směrovka), je vše OK, dokonce i přistání docela ušlo, i když né vždy napoprvé.
Pokud jsem to zkoušel s malým dolnoplošníkem s křidélkama, tak ve vzduchu ok, ale přistání většinou dopadlo polámanou vrtulí, bylo to na mě moc divoké, nebo jsem podkročil jeho minimální rychlost a propadlo se mi to...ale to byl opravdu takový hbitý mrňous.
Jardátor

#13 Příspěvek od Jardátor »

Klidně bych ti ještě doporučil ještě Bellanu od Va-models,je strašně hodná,dokáže letět opravdu krokem,sám jsem se na ní hodně naučil a to mám "olšové" ruce.Kamarád mi ji zalítnul,a pak už jsem trénoval sám.Velmi brzy jsem s ní dokázal i tak trošku akrobatit,a jeden můj známý-důchodce ji má taky na naučení a nedá na ni dopustit.Při "kochacím"způsobu lítání není problém lítat na jednu baterii i přes půl hodiny! :D
JMalik

#14 Příspěvek od JMalik »

Denis1 píše:..............

Pokud jsi už s něčím létal aspoň na té úrovni jak píšeš, tak bych ti doporučil Easyglidera Pro, nebo Funcuba a osadit to podle svých představ. Mezi těma dvěma bych si klidně zvolil co se ti víc líbí, případně jestli tě baví víc větroně, nebo chceš zkusit čistokrevnějšího motoráka.
Obě letadla ti chvíli vydrží, než se omrzí a přestanou stačit.
Jaký máš TX/RX?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Denis1

#15 Příspěvek od Denis1 »

Mám Graupnera MX-20.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“