Budoucnost heli ?

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lada1

Budoucnost heli ?

#1 Příspěvek od Lada1 »

Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Marex300
Kontaktovat uživatele:

Re: Budoucnost heli ?

#2 Příspěvek od Marex300 »

Ani jeden se mi nelibi :mrgreen: . Ty dvourotory mi pripominaji koaxialni hracky. Je skoda ze nechteji nechat ten typicky vzhled vrtulniku (jeden rotor a vrtulka) :(
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od shrubber »

Ono to klasické uspořádání nejde moc dohromady s vysokou dopřednou rychlostí.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Ajk

#4 Příspěvek od Ajk »

Tak zkřížíme nové a staré poznatky-požadavky.
Hmm.. vlastně to už tu bylo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_AH-56_Cheyenne
SU-29 EPP; Fun-Fly MVVS 4,6
T-Rex 450 PRO HC3-SX; Sniper II FBL Microbeast; Logo 600 SE mini V-bar
tomashr

#5 Příspěvek od tomashr »

Ono už to bylo leccos - ta pomocná vrtule viz odkaz od tebe, protiběžné rotory zase asi nejlépe zvládl v SSSR Kamov, atd.
Jde ale o to, že když se na tyto obecně známé věci nasadí moderní materiály a avionika (stabilizační systémy), tak se to celé může posunout na velmi zajímavé výkony, nehledě k dalším kladům, třeba pokles hlučnosti.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od OPR »

Mne by jenom zajímalo, když jste nakousli onu hlučnost .... Eurocopter kdysi pracoval na něčem co se mělo jmenovat " Blue edge .. "

Najednou ticho po pěšině a nevím jak to pokračuje. To to zase spolkla armáda a pro civil smolík či co?
Bozha

#7 Příspěvek od Bozha »

A kampak se budou asi vyvíjet RC heli (pominu-li odbočku směr xCopters)?
twint

#8 Příspěvek od twint »

me se nejvic libi ta v280 http://wordlesstech.com/2013/04/15/bell-v-280-valor-the-future-of-vertical-lift/ . "vrtulnikovy vzlet", normalni let jako letadlo :D, rychlost kolem 500kmh, je docela slusna a stema vrtulama dopredu to vypada zatracene dobre :)
kdypak asi nekdo vyleze s RC modelem na takovym principu...
Troll

#9 Příspěvek od Troll »

tomashr píše:Ono už to bylo leccos - ta pomocná vrtule viz odkaz od tebe, protiběžné rotory zase asi nejlépe zvládl v SSSR Kamov, atd.
Jde ale o to, že když se na tyto obecně známé věci nasadí moderní materiály a avionika (stabilizační systémy), tak se to celé může posunout na velmi zajímavé výkony, nehledě k dalším kladům, třeba pokles hlučnosti.

Největší potíž je u vrtulníku s aerodynamikou, a to se špatně řeší .Proto se taky vrtulníky na rozdíl od letadel moc prudce nevyvíjí. :( Ale pokud je mi známo, tak rusové vyvíjí koncept řízení rotorové hlavy vrtulníku bez pohyblivé desky cykliky. Funkci naklánění cykliky převezmou pitchlinky s proměnnou délkou. A to bude docela revoluce, protože to dovolí řídit úhly náběhu listu nezávisle na jeho poloze . ( vzhledem k podélné ose vrtulníku). Zcela dle potřeby. Dá se pak lépe řešit nesymetrie tahu rotoru a nadměrné úhly náběhu . To dovolí zvýšit max. rychlost běžného vrtulníku někam ke 400 km/h . Pokud to dokážou, tak to bude super počin.
Troll

#10 Příspěvek od Troll »

twint píše:me se nejvic libi ta v280 http://wordlesstech.com/2013/04/15/bell-v-280-valor-the-future-of-vertical-lift/ . "vrtulnikovy vzlet", normalni let jako letadlo :D, rychlost kolem 500kmh, je docela slusna a stema vrtulama dopredu to vypada zatracene dobre :)
kdypak asi nekdo vyleze s RC modelem na takovym principu...

Takové modely už se dost dlouho vyrábí a i prodávají. ( tuším Walkera) Ale jak to funguje, netuším, neviděl jsem naživo, pouze na youtube. A k Walkerám jsem dost skeptický. :?
RadovanH
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RadovanH »

Dělá to i lepší firma než walkera a ve větším. Je to v maketovým provedení moc hezký, ale není to zrovna nejlevnější.
http://www.rotormast.com/rm/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=2&Itemid=194
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Nakadah »

1400$ za stinovou maketu v tomto provedeni je totalni ulet :lol: Nak
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“