Replika Avia BH5
- vasek
- Kontaktovat uživatele:
Replika Avia BH5
Na technetu je článek, fotky a video z letu repliky Avia BH5.
Naposledy upravil(a) vasek dne stř 06.06.2007 17:18, celkem upraveno 1 x.
Plánek
Po plánku prahnu už jak dlouho, opravdu ještě není na světě žádný model? (řečnická modely už sem viděl, ale plánek nikdy v jakýmkoli měřítku) Nemám zkušenosti na vlastní návrh, nebyl by někdo schopen podle bokorysů navrhnout modelářkou konstrukci?
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
dneska jsem napsal panu Sezemskymu, esli by mi poskytnul nejakej slusnej tripohledovej obrazek. Pokud jo, jakoze by moch, tak se do toho pres zimu pustim. Ale asi jen neco jako polomaketu. Na opravdovou maketarinu nemam trpelivost. Vidim to na trup typu bedna z balzy a klasicky konstrukcni kridla. Profil, mohutnost OP atp. opalim z nejakyho vyzkousenyho modelu. Rozpeti tak metr dvacet. Kdyz to poleti tak pak planek poskytnu 
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
jojo, to je von, M.S. ma na webu puvodni tripohledovej obrazek a tam je tenhle setivalec. Fotky jsou, ale nic z ceho by se daly odvodit nejaky rozmery, vetsinou foceny zesikma. Nic, udelam valec-karter do kteryho schovam elektromotor a na to nalepim cosi jako valce aby to jakz takz vypadalo, to nema asi cenu resit.
Jinak, mam slibenej presnej vykres Bosky, takze z toho uz pujde vychazet.
Vcera jsem se v ni svez. Teda, bude to trosku problem udelat maketu tak aby mela aspon podobnej letovej projev. Bude to chtit setrit na vaze a peclive vybrat profil. To ero se toci na petniku a zaroven se umi docela pekne rozbehnout. Ma jak geometricky, tak aerodynamicky prekrouceny kridlo. Nejaky dva stupne negativy a jeste na konci cosi jako autostabilini profil. A ten zvuk motoru, kdyz ma clovek vejfuk horniho valce metr pred oblicejem .... Mi rezonuje hlava este ted
Kazdopadne to bude chtit nejak elektronicky napodobit. To bude boj.
Jinak, mam slibenej presnej vykres Bosky, takze z toho uz pujde vychazet.
Vcera jsem se v ni svez. Teda, bude to trosku problem udelat maketu tak aby mela aspon podobnej letovej projev. Bude to chtit setrit na vaze a peclive vybrat profil. To ero se toci na petniku a zaroven se umi docela pekne rozbehnout. Ma jak geometricky, tak aerodynamicky prekrouceny kridlo. Nejaky dva stupne negativy a jeste na konci cosi jako autostabilini profil. A ten zvuk motoru, kdyz ma clovek vejfuk horniho valce metr pred oblicejem .... Mi rezonuje hlava este ted