Graupner MX-20 HOTT, nebo Spektrum DX8
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Graupner MX-20 HOTT, nebo Spektrum DX8
Zdravím Vás a rád bych se poradil ohledně výběru RC soupravy.
Jsem začátečník a pořizuji si RC soupravu, u které bych byl rád, kdyby mi nějakou dobu vydržela. Určitě chci zpočátku létat s letadly, ale v budoucnu ani nevylučuji, že bych mohl třeba skončit i u heli.
Už jsem toho dost prošel a pročetl a můj výběr se pravděpodobně zúžil na dva typy, a to Graupner MX-20 HOTT a Spektrum DX8.
Co by jste mi poradili, že je vhodnější, kvalitnější, atd.? U Spektra DX8 vidím výhodu v tom, že některé hotové modely jsou údajně osazeny přijímači Spektrum, čili by bylo vystaráno. U Graupnera se mi zase líbí 12 kanálů a asi i německá kvalita.
Směřuji svůj výběr vhodně, nebo mi poradíte ještě nějak jinak?
Předem všem děkuji za příspěvky a rady.
Jsem začátečník a pořizuji si RC soupravu, u které bych byl rád, kdyby mi nějakou dobu vydržela. Určitě chci zpočátku létat s letadly, ale v budoucnu ani nevylučuji, že bych mohl třeba skončit i u heli.
Už jsem toho dost prošel a pročetl a můj výběr se pravděpodobně zúžil na dva typy, a to Graupner MX-20 HOTT a Spektrum DX8.
Co by jste mi poradili, že je vhodnější, kvalitnější, atd.? U Spektra DX8 vidím výhodu v tom, že některé hotové modely jsou údajně osazeny přijímači Spektrum, čili by bylo vystaráno. U Graupnera se mi zase líbí 12 kanálů a asi i německá kvalita.
Směřuji svůj výběr vhodně, nebo mi poradíte ještě nějak jinak?
Předem všem děkuji za příspěvky a rady.
Re: Graupner MX-20 HOTT, nebo Spektrum DX8
Za mne jednoznačně mx20.
Spektrum má obrovskou podporu modelů od E-Flite
a někdy to jsou zajímavé modely nejen pro začínající modeláře. Výběr vysílačů stejné kategorie je opravdu pestrý a funkce jsou na 90% stejné tedy DX8 je univerzální vysílač, kterým ovládneš snad úplně vše.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Pokud se rozhoduješ už jen mezi MX-20 HOTT a Spektrum DX8, tak určitě toho Graupnera. Je to TX o třídu výše než DX8. Měl by jsi s tím vystačit na poměrně dlouho, v podstatě na tom nenajdeš moc chyb. Někomu mohou vadit chybějící boční otočné ovladače, ale to je věc názoru.
DX8 má jen 8 kanálů a na velké větroně, nebo makety je to málo. Počtu kanálů odpovídá i SW toho vysílače, takže to nemá nezávislé letové režimy. To, že jsou k dispozici osazené hračky systémem Spektrum bych už neřešil vůbec.
DX8 má jen 8 kanálů a na velké větroně, nebo makety je to málo. Počtu kanálů odpovídá i SW toho vysílače, takže to nemá nezávislé letové režimy. To, že jsou k dispozici osazené hračky systémem Spektrum bych už neřešil vůbec.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Graupner je řadou HOTT opět Graupnerem, zatímco Spektrum je Spektrum.
Teď vážně - pro začátečníka jsou obě soupravy dostatečné ažaž.
Jak je výše uvedeno - Spektrem lze ovládat spoustu modelů od téhož výrobce od hraček až po celkem slušné modely.
Graupner se mi zase zdá lépe vybavený - sám létám MC-20.
Ale jednoznačně říci, zda je lepší Spektrum 8 nebo MX-20, se neodvážím.
Každému vyhovuje něco jiného.
Teď vážně - pro začátečníka jsou obě soupravy dostatečné ažaž.
Jak je výše uvedeno - Spektrem lze ovládat spoustu modelů od téhož výrobce od hraček až po celkem slušné modely.
Graupner se mi zase zdá lépe vybavený - sám létám MC-20.
Ale jednoznačně říci, zda je lepší Spektrum 8 nebo MX-20, se neodvážím.
Každému vyhovuje něco jiného.
Souhlasím s kolegou, lítám MC 20, jsem velmi spokojen, synátor lítá vrtulníky, a velmi rychle byl nucen vyměnit nové Spectrum za Futabu.
F3X Scary, MC, Viking2 E
T18 SZ
T18 SZ
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Nebudu zakládat nové téma ale mám dotaz. MX 16tka je na tom jak. Heli nikdy létat nebudu. Porovnávám to s Futabou t8fg. Jde mi o telemetrii. Dík za info. S
HTC evo3d
U R. ji můžeš porovnat - mají ji na prodejně.
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
To vím. Jde mi spíše o reakci uživatelů kteří tu 16tku mají. Reichard mi toho napovídá, ale vím já co je pravda? Snad někdo napoví. S
HTC evo3d
Sám jsem takhle vybíral, + byla ještě ve hře futaba. Zvolil jsem MX-20, mám ji asi rok a rozhodně nelituju. Začínám, je to moje první lepší rádio, předtím jsem měl jen setové z Alphy 1500. Dost listuju v návodu, ale nastavování je intuitivní, jen mám pocit, že funkcí je asi 10x tolik, než kdy dokážu využít. Na druhou stranu, čím víc modelů mám napípaných, zjišťuju, jaké jsou vůbec možnosti a smysl některých funkcí, které mi po přečtení v manuálu jasné nebyly. Zatím nebyl jediný důvod litovat tohodle výběru, prostě dobrá investice.
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Já mám Futaba 8FG ale Graupner MX-16 HOTT mě láká především telemetrií . Jde mi o to jestli neudělám velký krok zpět. S
HTC evo3d
Standapass píše:Já mám Futaba 8FG ale Graupner MX-16 HOTT mě láká především telemetrií . Jde mi o to jestli neudělám velký krok zpět. S
To uděláš.
MX- 16 HOTT má telemetrii, Futaba 8FG ne. Možnostmi nastavení ( a řízení modelů) je to ale už někde jinde.
Pokud uvažuješ tak, že chceš telemetrii, tak by jsi měl jako ekvivalent Graupnera zvolit MX-20 HOTT.
Ale asi bych si ještě dobře rozmyslel, jestli to vůbec měnit. Mám 2x Futabu T12FG a Graupnera MX 22. Aktuálně (asi rok
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Děkuji Vám všem za příspěvky. Vypadá, že při výběru zvítězí Graupner MX-20.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Denis1 píše:Děkuji Vám všem za příspěvky. Vypadá, že při výběru zvítězí Graupner MX-20.
Myslím, že neuděláš chybu - v podstatě mě napadá jen málo důvodů, proč jít k DX8 (kterou sám vlastním a jsem s ní vcelku spokojen):
- Vzhled a pocit ze soupravy - doporučuji před koupí ošahat v nějakém obchodě. Osobně mě vzhledově třeba MC-20 trošku zklamala.
- Chuť pořídit levné Orange přijímače z Číny - pro EPP letadla ekonomická volba za cca 2 stovky, do větších bych je (pocitově) nedal
- Chuť pořídit některý model se zabudovaným přijímačem Spektrum - Např. vrtulníčky Blade.
- Pokud chceš využít buddy kabel a kolega má Spektrum
-
A co DX9? Pokud DX8 na mx20 ztraci tak DX9 ho dorovna a myslim si ze i ost vecma prevysuje!
http://www.rcheliolomouc.cz/spektrum-dx ... sg-update/
http://www.rcheliolomouc.cz/spektrum-dx ... sg-update/