RC poletování v Chorvatsku
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
-
jirajirajira
RC poletování v Chorvatsku
Zdarec,máte někdo zkušenosti s létáním na plážích,nad mořem.Chystám se na dovolenou,a přemýšlím,že si vemu nějakýho EPP drobka.
Re: RC poletování v Chorvatsku
Preplnene plaze a od mora stale fuka
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
- pajax007
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec
Bral jsem EPP kombaťáka do Caorle (IT). Lítat jsem chodil brzo ráno kdy byla pláž ještě prázdná . Je pravda že tam pořád fouká ale nic hroznýho. Nejhorší byl písek (je ho tam jak na Sahaře), musel jsem chytat letadlo do ruky jinak bych zadřel motor. Za celých 14 dní na mě nikdo nepřišel , samozřejmě kromě pár zvědavců. Pěkně jsem si pošprechtil s jedním rakušákem , taky modelářem. Pokud máš místo v autě tak jednoznačně doporučuju
Pajax 007
Bral jsem EPP kombaťáka do Caorle (IT). Lítat jsem chodil brzo ráno kdy byla pláž ještě prázdná . Je pravda že tam pořád fouká ale nic hroznýho. Nejhorší byl písek (je ho tam jak na Sahaře), musel jsem chytat letadlo do ruky jinak bych zadřel motor. Za celých 14 dní na mě nikdo nepřišel , samozřejmě kromě pár zvědavců. Pěkně jsem si pošprechtil s jedním rakušákem , taky modelářem. Pokud máš místo v autě tak jednoznačně doporučuju
Pajax 007
Já se chystám v září do Chorvatska a cestovat budu i s heli velikosti 700
Takže jsem zvědav, kde se tam s tím proletím. Nad moře se mi moc nechce, nerad bych ji potopil jak Titanic. Jinak z přeplněných pláží v září strach nemám.
Ještě mě napadá pohledat na netu , nějaké kluby RC v Chorvatsku.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Zjistil bych si povolene frekvence a zda nejsou omezeni, kde litat - treba prave nad plazi, ve mestech, obytne zony, vyska, nebo zda netreba nejakeho spešl povoleni (neco ala plynouciho z naseho dodatku X)
Loni 14 dní v HR s MCPX. Nezabralo to žádné místo a větrných dnů poskrovnu. Letos min. 250tka
.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba
Měl jsem v chorvatsku na Pagu dvakrát metrovku od Rc-Factory, a jednou 1,2m letadlo taktéž od nich. Chodil jsem lítat obvykle večer se západem slunce. S větrem to nebylo tak hrozné, foukalo, ale dalo se to. Nikdy na mě nikdo nepřišel s nějakym vyháněnim, jen se většinou sešla docela dobrá skupinka diváků čekajících kdy mi to do moře konečně spadne...
Letadlo s sebou na dovolenou rozhodně doporučuju, skvělé doplnění dovči.
Letadlo s sebou na dovolenou rozhodně doporučuju, skvělé doplnění dovči.
Beru s sebou do chorvatska na loď pravidelně catalinu z HC asi 3 roky, lítám ráno a večer, nikdy žádnej problém. Vzal bych na tvým místě nějakej hydroplán ať neřešíš lítání nad pláží.... Hacker míval za pár drobnejch plováky z xps, jdou přidělat k lecčemu.
Taky jsem strávil (nedobrovolně) den v Chorvatsku a nejkrásnější zážitek byl, když si tam pozdě večer v úplné tmě poletovali nějací dva Slovinci se dvěma osvětlenými poletuchami. Kluk a holka, každý se svým letadlem - ideální pár. Lítali normálně na poli tak sto metrů před kempem na 45°20.695'N, 13°33.047'E a nikdo neprudil ani nekibicoval. Zdálky to dokonce vypadalo, že patří k místním kolotočům, a tím méně pozornosti přitahovali.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
- karlosmikos
Dneska dopoledne poletoval nekdo v Zadaru u morskych varhan s bilou quadro kopterou. Mel tam kameru a oblitaval proplouvajici trajekt, nebo jen tak podel pobrezi. Budil tam s tim celkem rozruch a bylo videt ze to ma v ruce;-)
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Na Hvar si vzdycky bravam Su27 od Feeair, najlepsie sa lieta skoro rano. Ziadny problem. Na dovcu bez era nie.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Toro900 je na takéto situácie ako stvorené...
Dá sa s ním svahovať, dá sa krásne chytať termika, je vhodné aj do silného vetra aj do bezvetria.
Pristaneš takmer kdekoľvek, prípadne aj do ruky.
Dá sa s ním svahovať, dá sa krásne chytať termika, je vhodné aj do silného vetra aj do bezvetria.
Pristaneš takmer kdekoľvek, prípadne aj do ruky.
Kde létat v Chorvatsku
Jak je to s létáním v Chorvatsku ? ( samo sebou rekreačním )
Re: Kde létat
O létání v Chorvatsku se tady už myslím diskutovalo, ale už je to nějaký čas, zkus pohledat.
Tady máš asi 14 stránek výsledků:
http://www.rcmania.cz/google_search.php ... &sa=Hledat
Pravda, čerstvé informace by se před sezónou leckomu hodily.
Možná by to chtělo změnit název vlákna, aby bylo jasné o co jde?
Tady máš asi 14 stránek výsledků:
http://www.rcmania.cz/google_search.php ... &sa=Hledat
Pravda, čerstvé informace by se před sezónou leckomu hodily.
Možná by to chtělo změnit název vlákna, aby bylo jasné o co jde?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Re: Kde létat
ok díky, ale informace to jsou opravdu staré