Hlinikovy panel imitacia
Hlinikovy panel imitacia
potrebujem vyrobit celny panel pristroja s oblymi rohmi z materialu imitujuceho hlinik alebo aspon nejaku zliatinu... pre vasu predstavu nieco take ako na obrazku nizsie
na skusku sa mi podarilo vyrobit celkom dobry prototyp z tenkej vo vode ohybanej preklizky ktoru som potom zlepil vo viacerych vrstvach do pozadovanej hrubky 10-12mm - problem tu nastal s povrchovou upravou - chcel som sa co najviac priblizit hliniku a spreje som zatial zavrhol, pouzil som teda 3M Di-NOC foliu nazehlenu teplovzdusnou pistolou (zohnal som vzor kartacovany hlinik), na hrane konkavnej strany vsak vznikli mensie krkvy a uvazujem ci by nebolo lepsie pouzit na cely panel odlievaciu hmotu napr. F16 (+ hlinikove plnidlo) - nemam s tym vsak ziadne skusenosti a chcel by som vas poprosit o nazory pripadne odporucanie niecoho vhodnejsieho na dany ucel ... diky moc
na skusku sa mi podarilo vyrobit celkom dobry prototyp z tenkej vo vode ohybanej preklizky ktoru som potom zlepil vo viacerych vrstvach do pozadovanej hrubky 10-12mm - problem tu nastal s povrchovou upravou - chcel som sa co najviac priblizit hliniku a spreje som zatial zavrhol, pouzil som teda 3M Di-NOC foliu nazehlenu teplovzdusnou pistolou (zohnal som vzor kartacovany hlinik), na hrane konkavnej strany vsak vznikli mensie krkvy a uvazujem ci by nebolo lepsie pouzit na cely panel odlievaciu hmotu napr. F16 (+ hlinikove plnidlo) - nemam s tym vsak ziadne skusenosti a chcel by som vas poprosit o nazory pripadne odporucanie niecoho vhodnejsieho na dany ucel ... diky moc
- Přílohy
-
- classe.jpg (7.1 KiB) Zobrazeno 1206 x
- JosefSvejk
Re: Hlinikovy panel imitacia
Já bych to vytmelil, vybrousil a nastříkal.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
DenisD píše:potrebujem vyrobit celny panel ............
Cenu toho zesilovače asi znáš. Dost výraznou položku z té ceny tvoří právě ten panel ( to zjistíš, pokud by jsi ho u výrobce zkusil objednat). Když k tomuhle vytvoříš něco amatérsky, tak vznikne dost paskvil.
Na co to máš?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik
mam to k DA prevodniku a nejde mi zdaleka o repliku skrine od classe
nemyslim ze vznikne paskvil... chcel som sa vyhnut tej spominanej preklizke aj z dovodu, ze potrebujem 2-3 taketo skrinky a je s tym dost vela prace - odliat mi to po precitani niektorych tunajsich prispevkov prislo ako perspektivne, diky i tak za reakcie
mam to k DA prevodniku a nejde mi zdaleka o repliku skrine od classe
nemyslim ze vznikne paskvil... chcel som sa vyhnut tej spominanej preklizke aj z dovodu, ze potrebujem 2-3 taketo skrinky a je s tym dost vela prace - odliat mi to po precitani niektorych tunajsich prispevkov prislo ako perspektivne, diky i tak za reakcie
DenisD píše:JMalik
mam to k DA prevodniku a nejde mi zdaleka o repliku skrine od classe![]()
Mám Accuphase za cca tu cenu. DA převodník jsem realizoval přes Macmini a DA Accuphase.
Jedna ta skříň tě vyjde na cca 15-20k a nejde to zlevnit, protože je to frézovaný segment, kartáčovaný a eloxovaný na odstín. I když to dokážeš opracovat, tak to nedáš do odstínu eloxu, vytlačíš dalších cca 5k za barvu.
Mám to zatím v k krabici Macu, což je dost slušné provedení. Uvažuji to dát celé do "pračky" fejze, tím by se vyřešila ta krabice, ale jetá pračka stojí silně přes 100k a nepotřebuju jí nutně.
Verze jak to řešit jsou. Tohle je např. za 1300E a asi by se to tam vešlo.
http://audio-markt.de/_markt/uploaded/9863641625_g.jpg
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik to co pises su mi zname veci a nasiel som aj sam na diyaudio odkaz na podobnu skrinku za cca 600€ (z usa plus poplatky) neopracovanu... ono sa to da aj z kovu vyrobit roznym sposobom ... napr si v quickpaneli dam urobit bloky z 10mm aluminia a je to (len to spravne ohnut alebo z tensich platov) dotazoval som sa ale na odlievacie hmoty v tejto suvislosti
Mimochodom do pracky by som to nedaval ani nahodou: jednak to hreje a druha vec je vyzarovanie... a to nehovorim o nedostatku miesta v krabici (ale uz tu offtopicujem)
Mimochodom do pracky by som to nedaval ani nahodou: jednak to hreje a druha vec je vyzarovanie... a to nehovorim o nedostatku miesta v krabici (ale uz tu offtopicujem)
bych si to nechal na CNC čku nařezat z MDF nebo něčeho lepšího, slepil z několika vrstev +
pak vytmelil a nastříkal - nechal nastříkat do dobrého laku
když vidím co jde udělat takto, tak si myslím že to cesta je, samo nebude to jako kov, ale elementární
"Apple" čistotu detailu tak uděláš
když vidím co jde udělat takto, tak si myslím že to cesta je, samo nebude to jako kov, ale elementární
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes píše:bych si to nechal na CNC čku nařezat z MDF nebo něčeho lepšího, slepil z několika vrstev +
Možná by to šlo nařezat i z tlustšího hliníkového plechu v kombinaci se dřevem. A kdyby si to pak kombinoval jako sendvic, DŘEVO - HLINÍK - DŘEVO ...., slepil to epoxidem, pak hezky vybrousil a dal do laku, mohlo by to být netradiční. Něco neokoukaného, přitom jednoduchého a "ideově čístého".
Nikdy sem to nedělal, tak nevím, jestli je to reálné.
Ještě mě napadlo, že by se to místo odlévání dalo vytisknout na 3D tiskárně. Některé firmy v CZ to umí vytisknout pomocí kovového prášku. Cenově ale netuším, na kolik by to vyšlo.
DenisD píše:............. dotazoval som sa ale na odlievacie hmoty v tejto suvislosti![]()
Pokud uvažuješ to skutečně odlévat, tak to jde s epoxidem a plnidlem. Ale uniká mi smysl, protože na to potřebuješ negativní formu a do té by šlo normálně laminovat.
hexateq vyraba nieco podobne, je tam sice iny detail v rohoch ale mohlo by byt
Lépe to amatérsky neuděláš, ale když to chceš dát přímo do sestavy s tím Classé, tak dobře vypadat nebude.
(Předpokládám, že šířka modulů je stejná ???)
(Předpokládám, že šířka modulů je stejná ???)
JMalik
dik za reakcie, zrejme vzniklo nedorozumenie: do zostavy s classe nedavam nic, len sa pokusam vyrobit skrinku s oblymi vonkajsimi rohmi a uvedene classe bol len priklad pre nazornost a predstavu ludi na fore. Takisto ani sa nepokusam o ziadnu repliku classe audio ako by sa mohlo zdat
dik za reakcie, zrejme vzniklo nedorozumenie: do zostavy s classe nedavam nic, len sa pokusam vyrobit skrinku s oblymi vonkajsimi rohmi a uvedene classe bol len priklad pre nazornost a predstavu ludi na fore. Takisto ani sa nepokusam o ziadnu repliku classe audio ako by sa mohlo zdat
DenisD píše:JMalik
Pak bych koupil ty boxy v surovém stavu jak píšeš, dodělat to, eloxovat to tady, není problém.
JMalik píše:Pak bych koupil ty boxy v surovém stavu jak píšeš, dodělat to, eloxovat to tady, není problém.
ano asi to bude najschodnejsia cesta