Fiat dukato
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Fiat dukato
ahoj,dnes jsem dostal nabídku na stařičké dukáto a tak trochu to zvažuji, je něco zásadního na těchto autech, co bych mohl jako laik odhalit při popojetí pár kilometru, že pokud v tom je problém, okamžitě se z toho finančně na opravě podělám ?
http://pepin65.rajce.idnes.cz/karavan/#IMG_2130.jpg
plánuji maximálně nějaké občasné pohopsávání po čechách, možná to mnou letošní plánované slovensko, rozhodně od toho neočekávám nějaké oddrcení dalších x tisíc kilometru.
poslední cestu to absolvovalo před 2 roky chorvatsko, ted propadla technická a majitel už to nepotřebuje a nikdy nevyužije, tak mi to nabídnul.
http://pepin65.rajce.idnes.cz/karavan/#IMG_2130.jpg
plánuji maximálně nějaké občasné pohopsávání po čechách, možná to mnou letošní plánované slovensko, rozhodně od toho neočekávám nějaké oddrcení dalších x tisíc kilometru.
poslední cestu to absolvovalo před 2 roky chorvatsko, ted propadla technická a majitel už to nepotřebuje a nikdy nevyužije, tak mi to nabídnul.
Re: Fiat dukato
Pepine, to už není auto, to je nůše
Můj společník měl tyhle verky tři v autodopravě, měli jsme to i ve firmě. Budeš mít dost starostí to uvést do stavu na tu TP.
A přemýšlej kolikrát s tímhle vyjedeš a co stojí povinné ručení!
Můj společník měl tyhle verky tři v autodopravě, měli jsme to i ve firmě. Budeš mít dost starostí to uvést do stavu na tu TP.
A přemýšlej kolikrát s tímhle vyjedeš a co stojí povinné ručení!
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Akorat do toho budes cpat penize a nikdy se ti to nevrati. Jestli to auto potrebujes jen parkrat, tak je levnejsi si ho pujcit v pujcovne.
JMalik píše:A přemýšlej kolikrát s tímhle vyjedeš a co stojí povinné ručení!
to mě právě moc nenapadá, kam bych s tím zásadně jezdil, tak trochu mě spíš nadchlo, že bych tatíkovi splnil jeho letitý sen obytnáku na rybačku, kdy se mraky let v této vizi hrabal ve 1203 ce a vyjela vždy jen po 2 letech na technickou, muj syn občas podniká nějaké akce s partou lidí okolo skejtu, ale u sebe fakt nevím--trochu přemýšlím už delší dobu o akcích okolo aerovleku, ale mám pocit, že vždy prohraju právě při představě, že místo v zázemí karavanu na Rané budu někde tábořit pod stanem, fakt nevim, taky mi to přijde jako blbost, klidně bych to koupil, ale pokud by to někdo z rodiny využil , uplně mimo mísu mi to nepřišlo--takhle vlůastně funguje i to kabrio, že ho máme tak nějak dohromady, jinak je to taky ulet.
to povinný ručení je v podstatě jediné, co je ubijející, jinak je to finančně výhodnější akce, než stavět na zahradě u baráku nějaký altán, kam se dá zalézt, pokud opejkáš buřty a začne pršet .Probíral jsem to dnes se synkem, a tak nějak jsme se shodli na tom, že by možná bylo dobré to rok zkusit, jestli to má smysl a pak se rozhodnout co dál, jestli to nechat, nebo se toho zase zbavit. zásadní peníze to nestojí.
nostromo píše:Akorat do toho budes cpat penize a nikdy se ti to nevrati. Jestli to auto potrebujes jen parkrat, tak je levnejsi si ho pujcit v pujcovne.
to nefunguje, tam nemáš tu možnost tuningu držáku na letadla, svoji muziku a další věci, ekonomicky je to samozřejmě z pujčovny levnější, ale ono hodně z dobrého pocitu a tepla domova dělá to vlastní opečovávání a upravy, opravy--neumím si vubec představit, že bych dnes po návratu vrátil kabrio do nějaké autopujčovny a zítra do něj dřepnul někdo jinej a příště bych si pujčil jiné kabrio i když lepší, než tu šlupku co mám já.
termín cpát do toho peníze je hodně šírokej pojem, ono na mé plánované využití není asi žádnou výhrou koupit--nevím za co karaváč za pul miliše a libovat si, že do toho nemusím ročně píchnout třeba dalších 5 tisíc, nebo povařit kus výfuku o víkendu.
Naposledy upravil(a) pepin dne pon 24.06.2013 0:43, celkem upraveno 1 x.
Vytečeš do toho hromadu peněz, aby jsi to zprovoznil do stavu, aby to aspoň prolezlo technickou a pokud se to rozhodneš prodat, tak v tom zůstanou ty peníze utopené, protože je to prakticky neprodejné. Neodvážíš se s tím vyrazit někam dál, pokud to kompletně nezgenerálkuješ a do města na nákup s tím asi jezdit nebudeš.
Taky počítej s tím, že jak se s tím někam dovalíš, tak potřebuješ zaparkovat a potřebuješ přípojku. Tak se poinformuj co to stojí a jestli není levnější penzion
Taky počítej s tím, že jak se s tím někam dovalíš, tak potřebuješ zaparkovat a potřebuješ přípojku. Tak se poinformuj co to stojí a jestli není levnější penzion
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik píše:Vytečeš do toho hromadu peněz, aby jsi to zprovoznil do stavu, aby to aspoň prolezlo technickou .
co je hromada peněz?-emise-ruční brzda-brzdy-kuláky?tady bych zásadní problém neviděl, ostatně si myslím, že koupě by šla v pohodě domluvit až po verdiktu, co se nebude líbit na technický---na technický jsem byl i s 1203 kou a to jsem si musel vymyslet pro tátu pohádku, že nadávali, abych tam už příště nejezdil
technickou jako zásadní problém nevidim, teda pokud není někde něco uhnilého, co prostě nejde zavařit--v tomto duchu byl muj dotaz, co konkrétně u tohoto typu auta ohlídat, že jsou případně ojeté kotouče mě je jedno, to se dá v pohodě vyměnit.
JMalik píše:Taky počítej s tím, že jak se s tím někam dovalíš, tak potřebuješ zaparkovat a potřebuješ přípojku. Tak se poinformuj co to stojí a jestli není levnější penzion
to mám zmáknutý už dávno, není snad nic dražšího, nežli kempování v autokaravanu
jednoznačně ale dnes už vím po několikaletém parkování karavanu na Rané jedno, to zázemí, kdy si jdeš chvilku polétat, pak si uvaříš kafe, koukneš na telku, chvilku si schrupneš, pak si zase polétáš--já už ty letiště, kam odjedeš autem a jsi tam jen kuli létání nadávám, to zázemí pohody mi tam už prostě chybí.
Pokud je v dobrem stavu, proc ne
na firme nam Ducato jezdi uz dvacet let a je to drzak. Sice to je bez posilovace dost drina a razeni pod volantem je ocas zazitek... ale nemuzu si stezovat.
Pokud bys ho nebral, prosim kontakt na prodavajiciho, premyslime jeste nad jednou do firmy a blbe se shani...
Pokud bys ho nebral, prosim kontakt na prodavajiciho, premyslime jeste nad jednou do firmy a blbe se shani...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar. Ak to prejde na emisnej kontrole ostatné už problém nebude. Naviac ak bola vlastníkom súkromná osoba a nie pôžičovňa, je predpoklad, že motor a ostatné podstatné veci budú absolútne v poriadku.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Kissman píše:Pokud bys ho nebral, prosim kontakt na prodavajiciho, premyslime jeste nad jednou do firmy a blbe se shani...
kdyžtak dám vědět, jsem v pořadí jako druhý zájemce, tak se to nakonec nemusí dostat ke koupi ani ke mě, ale trochu se mi to přez noc rozleželo v hlavě a zase tak hr už do toho osobně nejsem, to mé zavzdušnění spíš pramení z uvah, jak by to bylo super toto mít před pár lety, když byli děti malý a jezdili jsme poruznu na kolech pod stan, nebo někam do kempu, ale dnes už mě nic moc nenapadá, kam bych se s tim sám, nebo jen s manželkou plahočil, to byl v podstatě i duvod, proč jsem před lety nechtěl karavan na Ranou na papírech, páč mi bylo uplně jasný, že jestli s ním vyrazím někam jinam, tak leda tak maximálně po dvou letech na technickou a zase zpátky na Ranou.Jinak cenově to vcelku zajímavé je, teda pro někoho, kdo má možnost si to alespon částečně dát k obrazu svému do pucu , páč při prodejní ceně 15k počítám, že i s nějakou přípravou na technickou bych se asi do 30k v pohodě vešel, jedinou podmínkou je, zlikvidovat i druhé dukáto, z kterého tady na to použili spojku, to by ale vyřešila odtahovka a vrakáč.
pro mě to ale asi opravdu smysl nemá, leda by mě to bavilo se v tom hrabat a tunit, ještě to nechám v hlavě uležet.
že se na tom bude asi muset občas něco udělat a vyměnit je jasný, ale s tím se asi vždy u staršího auta tak trochu počítá.
jednoznačně ale dnes už vím po několikaletém parkování karavanu na Rané jedno, to zázemí, kdy si jdeš chvilku polétat, pak si uvaříš kafe, koukneš na telku, chvilku si schrupneš, pak si zase polétáš--já už ty letiště, kam odjedeš autem a jsi tam jen kuli létání nadávám, to zázemí pohody mi tam už prostě chybí.
To cos napsal naposledy...to je pravda.
Pokud to není vyloženě hniličky...jdi do toho.
Ve firmě jsme měli taky takového služebáka..kdysi a byl to držák.
Navíc motor a další věci jsou dnes za hubičku.
Navíc je to stejný jako nějakej Peugeot nebo co.
To cos napsal naposledy...to je pravda.
Pokud to není vyloženě hniličky...jdi do toho.
Ve firmě jsme měli taky takového služebáka..kdysi a byl to držák.
Navíc motor a další věci jsou dnes za hubičku.
Navíc je to stejný jako nějakej Peugeot nebo co.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
já to nejspíš opravdu vzdám , at o tom přemýšlím jak o tom přemýšlím, když mě napadne nějaký cíl cesty, tak je to zase jen Raná kde mám beztak karavan, že spolu odjedeme někam s manželkou, ona začne patlat knedlíky, já vytáhnu lahváče a natočím anténu televize je asi dnes už opravdu blbost že nás to bude bavit.Kdybych měl ale partáka s kterým poruznu objíždím po čechách svahy, tak to by byla jiná, ale kvedlat se někam sám dodávkou za 10 litru, když mužu jet osobákem je fakt asi blbost.
pepin píše:....kvedlat se někam sám dodávkou za 10 litru,..........
To jsi ještě dost optimista. Počítej s tím, že tahle dodávka nejede prázdná, ale je to prakticky plně naložené.
(Těch deset litrů je asi jako když mi někdo vypráví jak jezdí s Ochcávkou Praha - Příbram za 4,5 litru.)
Je to naftak (aspon ten nas je) a za 15 let provozu (nalozeneho) mohu potvrdit 8 litru na 100 prumerna 
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“