Výbava do rychlíka okolo 3 kg

Pokud to plave na vodě, případně se potápí. Rychlíky, remorkery, plachtnice, makety.
Odpovědět
Zpráva
Autor
nitro

Výbava do rychlíka okolo 3 kg

#1 Příspěvek od nitro »

Ahoj, zbyl mě doma trup Offshoru, délka asi 85 cm měl jsem v tom motor z buginy 4,6 cm +
hlavu s vodním chlazením, celé to hmotilo okolo 3kg plus mínus.
Jezdilo to okolo 70km celkem i spolehlivě, no a pak vše omrzelo a začal jsem s letadlama.
Výbavu z trupu jsem prodal, trup nikdo nechtěl a teď jsem ho vyhrabal a zatoužil znova
jezdit. Od vás bych potřeboval pomoct s výběrem elektro výbavy ( motor + regl ).
Baterie jsou celkem jasné lítám akrobaty okolo 2m takže Lipol 5s ,teď mám kapacitu 3600 mAh.
Nemám vůbec představu, ale výbava asi china :D moc toho asi zase nepojezdim, ale současně
z pohonu dostat max :twisted: , proudy okolo 100- 120 A.

díky moc
madyr
Kontaktovat uživatele:

Re: Výbava do rychlíka okolo 3 kg

#2 Příspěvek od madyr »

LBP 4082/Kv1450
Swordfish 200A (120A)
napájení 6S asi i těch 5S by šlo
vrtule octura x442 pro začátek
Co je to za trup je to dosti podstatná věc.
ptacud

Jaký regulátor pro motory RS-390

#3 Příspěvek od ptacud »

Dobrý den, prosím o radu.
Koupil jsem si tuto loďku:
http://rckramek.simplia.cz/RC-Lode/RC-c ... analy#foto

jezdí dobře jsem s ní spokojenej.
Ale chtěl bych na ní udělat pár změn.
1. Chci vyměnit rc soupravu, origo je 40Mhz dvoukanál, a já bych si chtěl dát 2,4Hhz co mám u svého éra.
S tím je spojeno to, že bych ji chtěl osadit obousměrným regulátorem, aby uměla i couvat.
V lodi jsou dva stejnosměrný motory RS-390:
http://www.robotshop.com/banebots-rs390 ... motor.html
rád bych to předělal na tříčlánkové baterky (mám je v éru), motory by to měli zvládnout. Stávající baterka je 1700 NiCD, a já bych mohl vzužít 2200 lipolky.
2. Motory by byli pouze na jízdu vpřed a vzad. Doteď se zatáčelo tím, že běžel jeden motor.
Zatáčení bych nechal kormidlem na které bych přidal servo. Doteď to kormidlo je přidělané "natvrdo" šroubkem do tisícihranu.

Prosím o radu jaký pořídit regulátor pro tyto motory, a jestli potřebuju jeden, nebo radši dva? Prosím o konkrétní tipy, budu kupovat na HK. Takže uvítám i odkazy.
A druhá otázka co se změní když přejdu na tříčlánek? (rychlost, výdrž)
díky za každou radu
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Výbava do rychlíka okolo 3 kg

#4 Příspěvek od Doktor »

>ptacud
1) Obávám se že ten motor cos dal odkaz v té lodi nebude! To by asi jezdilo jinak.
2) V HK nekoupíš stejnosměrný obousměrný regl který by zvládl aku 3S LiPol.
3) Hádám že ty motory budou výkonem vyšponované pro aku NiXX 7,2V. Pokud použiješ aku 3S LiPol a stávající šrouby, tak počítej klidně s příkonem 2,5x vyšším! A to ty motory zcela jistě nedají. A navíc bez vodního chlazení.

Jestli si chceš model potunit, tak to bude chtít vyměnit hlavně asi ty motory "390" za větší nebo brushless aby to mělo nějaký smysl. Bez toho asi nemá cenu do modelu vrážet kačky. Nebo potom ponechat stávající motory a aku (nebo použít aku 2S LiPol) a doplnit to o kormidlo a ten obousměrný regl. V HK koupíš jen tento:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_ESC.html
Stačí ti jen jeden.
sachssport
Kontaktovat uživatele:

Fsr-v elektro

#5 Příspěvek od sachssport »

Čau lidi. Renovuji starší fsr-v 6.5 a chtěl bych stávající pohon vyměnit za elektro. Jaký pohon by jste my doporucily? Dik
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Lodě“