Kamera Mini DVR 808 Micro Camera #16 V2-D

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
chosa

Kamera Mini DVR 808 Micro Camera #16 V2-D

#1 Příspěvek od chosa »

Ahoj, má pár dotazů ohledně této kamery popř. jiných kamer. Moc se v tom nevyznám a elektro není zrovna můj koníček :)

Kód: Vybrat vše

http://bit.ly/15OqmY0
http://bit.ly/187ficT

Jaká je výdrž při záznamu videa na plné rozlišení?

Dále. Všiml jsem si že se dá připojit externí baterie (aspoň myslím) takže by měla jít teoreticky připojit k Vrtulníku MJX F-45, který je připraven pro kameru http://bit.ly/187gz3H která se připojuje na základní desku a je zní napájena (?) a ovládana.

Origo kamera
Obrázek

Origo kamera - zapojení
Obrázek

808 camera - Konektor je v pravo pod čočkou
Obrázek

Nebo jakou kameru by jste doporučili k tomuto vrtulníku. Hlavně aby byla lehká s min. rozlišením 720p a do 1000kč.

A jestli někdo nemá zkušenosti s připojením kamer k tomuto vrtulníku (originální nechci, protože nemá kvalitní záznam), nebo jestli jsou nějaké kabely k připojení na baterku (z. desku) od vrtulníku, atd...

Díky moc
thegrid
Kontaktovat uživatele:

Re: Kamera Mini DVR 808 Micro Camera #16 V2-D

#2 Příspěvek od thegrid »

Ahoj, zkušenosti s ní mám. Je to to nejlepší co seženeš za dané peníze (43$ z ebay).
Výhoda je, že je malá ale s přijatelnou kvalitou 720p. Doporučuji si do ní nahrát nový firmware,který vytváří komunita.
Normálně vydrží kamerka asi 50 minut, s nastaveným živým video outputem o 10min. méně.
Samozřejmě, že se dá napájet externě, má přece miniUSB, já ji také napájel, ale vždy musíš dodržet, aby měl vstup do kamerky 5V.
Když jsem porovnával kvalitu s gopro, tak to nejdůležitější bylo krom rozlišení a celkové kvality dané velikostí 808 kamerky, že ve vzduchu při západu slunce exponovala na to slunce, tudíš byl obraz dost podpálený a při FPV by nebylo nic vidět. Každopádně říkám, za ty prachy nic jinýho neseženeš. Více info s nastavením najdeš na mé stránce: quadcopter.8u.cz

Thegrid
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
chosa

#3 Příspěvek od chosa »

Díky za odpověd. Podívám se.

Takže by se dala kamera připojit přímo da desku kde je už konektor pro připojení origo kamery.
Takže otázečka jaký "kábl" použít?
Podle toho co vidím z obrázků by měly být konektory stejné.

Nebo máte jiný nápad?
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od thegrid »

No když odšroubuješ kryt té kamerky tak uvidíš, čím je ta baterka vnitřní připojená, nebo si prostě vyveď paralelně 2 kabílky + a - a zbastli si to na jaký konektor chceš pokud umíš pájet. Nejlepší je si ale z vrtulníku nebo co máš vyvést 5V na mini USB (zapojení je na wikipedii - napájecí jsou ty postranní piny myslím) a jednoduše před letem jen zasuneš ten miniusb kabel
chosa

#5 Příspěvek od chosa »

Teď jenom zjistit co je to za konetkor kde se připojuje origo kamera

Kód: Vybrat vše

http://bit.ly/11pqOI3
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od František Koudelka »

Jestli dobre rozumim, tak je autor chce vyresit napajeni klicenky v modelu, ja ted mam podobny problem, mam tu kamerku uz dlouho a baterka je KO, vydrzi natacet jen asi 20minut, pokud je v tom mini USB 5V, byl by problem pouzit napajeni co jde do prijimace, z regulatoru a nebo pouzit zvlast ..tusim BEC se tomu rika, napajel by se z baterie v modelu a vystup by byl 5V a zastrcen mini usb do kamerky...je to blbost... :?:
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od thegrid »

dď jsem to psal, že takhle to mám já, z BEC mi jdou drátky do miniUSB konektoru, který při letu zasunu do kamerky a napájí se.
Jinak baterku si klidně za nějakých 6$ objednej na ebay novou, není problém. Novější verze kamerky maj i ten konektor uvnitř, u starších typů jen prostě u tý baterky přepájíš 2 drátky.

Jinak radši použij BEC, regulátor bych zbytečně nezatěžoval, přece jenom si to bude brát min. 500mA/5V
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od František Koudelka »

No tak to je dobry, tak to se po necem podivam a dodelam si to, baterku bych vymenil, ale i tak by asi bylo lepsi to napajeni, moje klicenka neumi ten video vystup, natacim jen tak, ale tech 20minut co to vydrzi natacet je malo, to je jen jeden let, slo by pouzit tohle

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od thegrid »

Ano jistě šlo, jen pozor at to přepínačem nepřenastavíš na 6V. Jinak tady máš tu baterku:
http://www.ebay.com/itm/Internal-LIPO-R ... 4ab245adb8
77kč i s poštovným, ten bec by se dal taky sehnat levnější (bez poštovnýho) ale to je asi fuk
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od František Koudelka »

Jasne, musi byt nastaven na 5V, ale ted me napadla jeste jedna vec, ja mam adapter do auta, ted sem zkousel pripojit lipolku, a normalne se nabiji :) tak kdybych to cely rozebral, zkratil kabel, a pripojil pres vypinac k baterii v modelu taky by to melo fungovat......a budu to mit zadarmo :D akorat na vstupu pisou 12 - 24V, nevim kdyz za letu klesne napeti treba k 11V jestli se to bude nabijet, ale to by se dalo samozrejme vyzkouset
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od thegrid »

Tak to mě nikdy nenapadlo, no vlastně je to pravda, proč ne, nabíjet to podle mne bude, 12-24V tam mají kvůli napětí autobaterie a pro autobusový napětí, ale ten rozsah bude větší a jestli ne, je to úplně fuk, protože stejně budeš muset s modelem přistát.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od František Koudelka »

Nenapada me ted nic, proc by to nemelo fungovat, nemuzu tim nejak ohrozit kontrolu nad modelem :?: , napajeni bych pripojil hned k hlavnim dratum, dal bych tam vypinac, pojistku stejne hodnoty jako je ta puvodni, kdyby neco, maximalne by se mela prepalit pojistka, kdyz vypadne napajeni kamery, nicemu to nevadi, je tam myslim 2.5A, to by nemelo ohrozit napajeni modelu, ja sem ten adapter nikdy nepouzil, tak ted bych ho aspon vyuzil, kdyz to nebudu potrebovat pro lety bez nataceni vypnu vypinac a je to
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od František Koudelka »

No a ted jsem to jeste zkusil pripojit k dvouclanku, ktery je navic v rezimu storage a normalne nabiji :) , kamerka sviti cervene
cosmicman

#14 Příspěvek od cosmicman »

Jak už tady psal Thegrid, kamera 808#16 by měla být napájená 5V, bude bez problémů fungovat ale i při napětí 3.7V což mají baterie do mobilů.
Dobře se k tomu hodí třeba NOKIA BP-5M 900mAh 3.7V, ta má v sobě ochranný obvod a může se tak nabíjet přímo kamerou.
Nebo můžeš pro delší videa použít nějaký Portable Battery Pack, připojeným do miniUSB a nemusíš kameru rozebírat.
Pár návodů jak se dá kamera použít na kole nebo v autě je tady Kamera pro RC

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4SLcthXauD0[/youtube]
KdoSiOdJinud

#15 Příspěvek od KdoSiOdJinud »

Zdravím,
vyřešil jste někdo u této kamerky stream a ukládání na kartu zároveň? Podle návodu si myslím, že to nepůjde, což je ale podle mě velká škoda :)

EDIT: s update FW lze v configu kamery nastavit save i stream zároveň, vyřešeno
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“