Tipy na výrobce rekreačních elektrovětroňů
Tipy na výrobce rekreačních elektrovětroňů
Rád bych si někdy v příštím roce udělal radost nějakým rekreačním modelem s plnou mechanizací křídla o rozpětí kolem 2,5 m s cenou holého modelu do 5000 Kč. Jak tak brouzdám po fórech a RCAlbu zjišťuji, že u nás zas tolik výrobců modelů v této kategorii není.
Zatím se mi nejvíc líbí tyto modely
Reichard - Mirstrál (s novým trupem)
Azero - Robin
Pak je tu ještě Topmodelcz, ale ty mají modely o poznání dražší a navíc jsem slyšel, že nejsou až tak kvalitní. Ostatní jako třeba LS dělají buď lehoučké soutěžáky, nebo rychlé brusy. Já bych si představoval něco jako je na odkazech, nevíte o nějakém dalším výrobci, který by měl v sortimentu podobné modely?
Zatím se mi nejvíc líbí tyto modely
Reichard - Mirstrál (s novým trupem)
Azero - Robin
Pak je tu ještě Topmodelcz, ale ty mají modely o poznání dražší a navíc jsem slyšel, že nejsou až tak kvalitní. Ostatní jako třeba LS dělají buď lehoučké soutěžáky, nebo rychlé brusy. Já bych si představoval něco jako je na odkazech, nevíte o nějakém dalším výrobci, který by měl v sortimentu podobné modely?
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
Re: Tipy na výrobce rekreačních elektrovětroňů
LS model - etalon 2,2 m tuším že je nebo brzo bude 2,5m
problém trochu je 2,5m a 5000
Azero je jistota ... LS model taky, nebo pak o něco menší od Reicharda Magic ... lítá uplně úžasne ...
problém trochu je 2,5m a 5000
Azero je jistota ... LS model taky, nebo pak o něco menší od Reicharda Magic ... lítá uplně úžasne ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes píše:LS model - etalon 2,2 m tuším že je nebo brzo bude 2,5m
Etalon XXL zmenšený na 2.5m se dá za 5000 pořídit. Jeden mi již lítá viz můj záznam na rcalbu.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Milan Nes píše:...nebo pak o něco menší od Reicharda Magic ... lítá uplně úžasne ...
Pod to se podepíšu
Jinak ještě
http://kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=332
(koukej do sekce "vlastní výroba". Já čím dál tím víc pokukuju po o trochu větší Laguně
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Těch 5000 jsem uváděl proto, aby se nezačaly objevovat návrhy na F5J kompozity za deset a víc. O Etalonovi jsem taky uvažoval a líbí se mi, ale mám u těchhle soutěžních papíráků strach z lítání za větru 3-5 m/s. V současnosti mám od LS Twister II (křídlo z Vertexe, trup z Relaxu) a kvůli větru jsem s tím byl ve vzduchu jen jednou a i to byl spíš boj s živly než relax. Ve stejném počasí létal kolega s Elipsoidem a neměl prakticky žádný problém, proto koukám po něčem hmotnějším.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
kope píše:(koukej do sekce "vlastní výroba". Já čím dál tím víc pokukuju po o trochu větší Laguně
Hmm ta Lagunu nevypadá zle, ale opravdu váží tak málo? Na rcalbu není lehčí než 2,3kg a Kostka píše 1000g respektive 890g pro motýla.
Přeci střeva do 3m letadla neváží 1,3kg.
Jaroslav Kuba
Jenda_84 píše: O Etalonovi jsem taky uvažoval a líbí se mi, ale mám u těchhle soutěžních papíráků strach z lítání za větru 3-5 m/s. V současnosti mám od LS Twister II (křídlo z Vertexe, trup z Relaxu) a kvůli větru jsem s tím byl ve vzduchu jen jednou a i to byl spíš boj s živly než relax
No pokud znáš modely od LS a jsi spokojen tak do větru určitě funguje Optima a hmotnost to mít taky bude
Jaroslav Kuba
Lagunu pro Kostku prý taky vyrábí pan Vodinský ,takže to je taky Azero... Lagunu jsem neviděl. Ale jinak od Azero není špatná ta Grace, nebo pokud něco svižnějšího tak Xtreme
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
Paolo-K píše:Lagunu pro Kostku prý taky vyrábí pan Vodinský ,takže to je taky Azero... Lagunu jsem neviděl. Ale jinak od Azero není špatná ta Grace, nebo pokud něco svižnějšího tak Xtreme
Ha, tak to je jasné po letadlech od Azera pokukuji také a furt jsem si říkal že je mi ta Laguna nějaká povědomá.
Jaroslav Kuba
Pokud to shrnu tak je asi nejlepší mít místo mnou navrhovaných modelů raději dva do bezvětří Etalon a do větru Optimu. Lehoučký modýlek bych už měl, ale Optimy bych se bál. Zatím jsem lítal EasyGlidera (bez potíží) a mám strach, že s Optimou nebo podobným rychlým modelem bych nepřistál. Uvažuju jestli by nebylo lepší pořídit si nějaký mezikrok, třeba Mefista.
Mefisto je v pohodě, pokud Ti nevadí, že není nějak extra výkoné. Nechá si hodně líbit a je docela odolné.
Dá se s ním létat i v silnějším větru (mám otestováno na svahu cca 12m/s, v nárazech i víc.
Při přistávání na menším prostoru trochu chybí klapky, i když křidýlka nahoru to trochu zabrzdí.
Termika bez problémů, základní akrobacie (s motorem i bez) taky, včetně obráceného přemetu a pod.
Osazení vzhledem k velikosti trupu jednoduché a nenáročné na velikost komponentů.
Dá se s ním létat i v silnějším větru (mám otestováno na svahu cca 12m/s, v nárazech i víc.
Při přistávání na menším prostoru trochu chybí klapky, i když křidýlka nahoru to trochu zabrzdí.
Termika bez problémů, základní akrobacie (s motorem i bez) taky, včetně obráceného přemetu a pod.
Osazení vzhledem k velikosti trupu jednoduché a nenáročné na velikost komponentů.
toho bych se nebál, Optima je autobus, akorát to chce vzít verzi s klapkama a naložit jí tak průměrně, ne ingot a pak to lítá uplně samo
SOVA is YouR CO-pilot
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Lital jsem vetsinu toho co tady znimujes (snad krome EG).
Mefisto - celkem robustni autobus, ale po necelem roce jsem se nudil. Je to klidne a hodne, ale jinak nic moc, rychle se mu prilis nechce a na termiku taky zadna slava. Jednoduchy nenarocny laciny model, ale vykony tomu bohuzel odpovidaji. Ale na nauceni byl dobry.
Etalon (2.5m) - do klidu a slabsich podminek skvely rekreacni termicky model.
Optima - mel jsem tu nejmensi (Optima II, 156cm), docela dost nalozenou, pekne svizne poletani. Po Mefistovi prijemna zmena. Na termiku ale prilis male a rychle. Nicmene !! - ty vetsi (2m a vic) Optimy jsou podstatne klidnejsi a pouzitelne i na termiku, i za silnejsiho vetru. Pokud planujes 2 modely - jeden do klidu a druhy do vetru, tak nejaka ta Optima XL nebo XXL bude velice dobra volba.
Mefisto - celkem robustni autobus, ale po necelem roce jsem se nudil. Je to klidne a hodne, ale jinak nic moc, rychle se mu prilis nechce a na termiku taky zadna slava. Jednoduchy nenarocny laciny model, ale vykony tomu bohuzel odpovidaji. Ale na nauceni byl dobry.
Etalon (2.5m) - do klidu a slabsich podminek skvely rekreacni termicky model.
Optima - mel jsem tu nejmensi (Optima II, 156cm), docela dost nalozenou, pekne svizne poletani. Po Mefistovi prijemna zmena. Na termiku ale prilis male a rychle. Nicmene !! - ty vetsi (2m a vic) Optimy jsou podstatne klidnejsi a pouzitelne i na termiku, i za silnejsiho vetru. Pokud planujes 2 modely - jeden do klidu a druhy do vetru, tak nejaka ta Optima XL nebo XXL bude velice dobra volba.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Milan Nes píše:toho bych se nebál, Optima je autobus, akorát to chce vzít verzi s klapkama a naložit jí tak průměrně, ne ingot a pak to lítá uplně samo
Se zájmem jsem pročítal tvoje vlákno o "levném warmlineru" tak nějak si představuješ průměrné naložení?
Jinak bych asi šel do Rytmus Energy od VH model. Má oproti Optimě řízenou směrovku a kabinku. Jen na něj budu muset trochu přišetřit.
to průměrné naložení myslím v středním rozptylu standadních hodnot co udává Leoš, každý model to má jinak ...
třebas klasika ION se dá postavit za 1450 - 2000g
1850 + co sem měl už byl docela masakr a kluz velký ale dynamika solidní,
jeden ultra light 1450 cca zase lítal uplně blbě
a kolem 1700 to bylo super, to samé platilo třeba u Slima
slim co sem měl 725 první měl a ten přistával k noze jen na křidélkách jako brzdách ...
pak sem udělal takového 850g pylonového a ten už reagoval o dost hůř, ta váha se fakt projevila a ten lehčí lítal uplně sám ale zase
horší dynamika
MN
ps bude nový článek, tentokráte jak na nového 2,5m a 1,25kW .... ale nejhorší je že není čas ... uvidím až se to uklidní s prací a tak
třebas klasika ION se dá postavit za 1450 - 2000g
1850 + co sem měl už byl docela masakr a kluz velký ale dynamika solidní,
jeden ultra light 1450 cca zase lítal uplně blbě
a kolem 1700 to bylo super, to samé platilo třeba u Slima
slim co sem měl 725 první měl a ten přistával k noze jen na křidélkách jako brzdách ...
pak sem udělal takového 850g pylonového a ten už reagoval o dost hůř, ta váha se fakt projevila a ten lehčí lítal uplně sám ale zase
horší dynamika
MN
ps bude nový článek, tentokráte jak na nového 2,5m a 1,25kW .... ale nejhorší je že není čas ... uvidím až se to uklidní s prací a tak
SOVA is YouR CO-pilot