Aukce energií

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
walter2

Aukce energií

#1 Příspěvek od walter2 »

Aukce energií

máte někdo praktickou zkušenost s aukcí energií (plyn a elektřina) ? Da schránky nám přišla výzva k zapojení se do aukce od společnosti eCentre (http://www.ecentre.cz/ ). Aukci neorganizuje obec, ale soukromá společnost (to je běžné).
Bez znalosti věci jsem byl rozhodnutý do akce jít, ale textace smlouvy s aukční společností se mi moc nelíbí, protože mi nedává žádné záruky kromě snížení ceny, což mne může nahnat do náruči různým obskurním obchodníků, s energií, kteří se zahojí na různých skrytých poplatcích atd.

Po telefonu mi pán z aukční společnosti vysvětlil, že:
- Typická rodina ušetří cca 10-25 procent , ALE že smlouvu budu muset podepsat s jimi vybranou společností i při minimální úspoře a nemohu si stanovit minimální výši úspory, pro kterou se mi bude chtít měnit smlouvu.
- že nechají do aukce vstoupit pouze společnosti, které nebudou mít žádné skryté poplatky ani nevýhodné klauzule ve smlouvě, ALE do smlouvy domácnosti s aukční společností tyto podmínky nikde negarantují
- že nechají do aukce vstoupit společnosti, které jsou prověřené, ALE že mi samozřejmě nemůže garantovat, že se dovolám na kontaktní centrum (to chápu, ale sám od sebe bych k některým obskurním společnostem přešel pouze při velmi radikálním snížení ceny)
- že má připomínka, že smlouva kromě ceny negarantuje domácnostem nic, se k němu dostává stále častěji, ale že společnost má takto jednoduchou smlouvu záměrně („i pro babičky“) a že půl roku ji určitě měnit nebude

Celkově mi tedy vadí, že se může stát, že dosáhnu úspory 1000 Kč za rok s tím, že se budu muset na 2 roky upsat „hodně alternativnímu“ dodavateli.
Zase na druhou stranu mě štve účet za plyn a když se ho podaří snížit nyní, tak nemám důvod čekat na to, až se aukční společnosti naučí dělat pořádné smlouvy i pro malé domácnosti.
Zkoušel jsem zjišťovat i jiné společnosti pro aukce, které některé garantují snížení ceny o 10 procent, ale jinak není smlouva nijak lépe propracovaná, tak nejdůležitější mi nyní pro rozhodování připadá praktická zkušenost.

Zajímá mne tedy praktická zkušenost s eCentre případně s jinou aukční společností.

Díky
corona

Re: Aukce energií

#2 Příspěvek od corona »

To jsi sám nevyčetl, že jde o leštěný prdy...?

:lol:
rudix999
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od rudix999 »

... jak zase vytáhnout z někoho prachy...
googie
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od googie »

Aukcie energii som bežne obsluhoval, avšak pre veľký podnik, kde boli účastníci veľkí distribútori ako ČEZ, ZSE atď. Tuto by som dával trochu bacha. Používali sme systém www.proe.biz. Aukcie by som sa nebál, ale tu to robí niekto za Vás, takže poriadne naštudovať podmienky, ideálne s právnikom.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
JMalik

#5 Příspěvek od JMalik »

walter2 píše:.........

Tady nejsi přímý účastník aukce, Ty si nevybíráš, vybírají to za Tebe ti lotříci a následně jen čekáš jak to dopadne bez možnosti cokoliv ovlivnit.
Šel bych od toho.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
walter2

#6 Příspěvek od walter2 »

vím,že se aukce neucastním napřímo a smlouva se mi moc nepozdavá,ale princip aukce funkční je,tak hledám někoho s praktickou zkušeností. V Říčanech už aukce byla a třeba sem někdo z Říčan zabloudí.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“