Vysílačka do 3000 kč

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
vit.petrik
Kontaktovat uživatele:

Vysílačka do 3000 kč

#1 Příspěvek od vit.petrik »

Rozhoduju se mezi: turnigy 9x a turnigy 9xr. U té 9xr mě láká vylepšený firmware a podsvícení. U 9x bych musel letovat abych změnil systém a nebo koupit toto http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/tu ... 9x/500969/
Naposledy upravil(a) vit.petrik dne pát 03.05.2013 9:48, celkem upraveno 1 x.
oplu
Kontaktovat uživatele:

Re: vysílačka do 3000 kč

#2 Příspěvek od oplu »

Ta nová je FrSky Taranis... 16kanálová vysílačka... info zde http://www.alofthobbies.com/frsky-taran ... combo.html
cena 4000 + počítej dopravu a zřejmě i výpalné poště a Kalouskovi... takže cca 5000
Ale to jestli kupovat nebo ne se me neptej... vyvolas jenom flame 50% lidí takové věci zatracuje 50% lidí si je pochvaluje... je to čistě na tobě :-)
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Re: vysílačka do 3000 kč

#3 Příspěvek od ddano007 »

Tazko radit. Ak chces nieco osvedcene a nehadzu sa ti pupaky pri slove Turnigy mozes skusit TG9x + telemetricky FrSky TX modul. Aby si vyuzil plne potencial Open 9X a telemetrie, chce to trochu bastlenia. Ale zase budes ma vysielajdu s dobrym softom a telemetriou za rozumny peniaz.Ta nova 9XR ma na moj vkus dost vela much. Alebo potom nova FrSky. Pocitaj si tu vlakna a sprav si zaver sam.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Lakason

Re: Vysílačka do 3000 kč

#4 Příspěvek od Lakason »

U té 9xr mě láká vylepšený firmware a podsvícení.

Podle mě Open9x stojí za trochu bastlení. Má narozdíl od firmwaru v 9xr letové režimy. Navíc se pořád zlepšuje.
vit.petrik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vit.petrik »

Dá se 9x použít s tímto modulem http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html aby zobrazovala telemetrii rovnou na displey nebo je potřeba nějaká úprava. Nikde sem na to nenašel odpověď.
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

vit.petrik píše:Dá se 9x použít s tímto modulem http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html aby zobrazovala telemetrii rovnou na displey nebo je potřeba nějaká úprava. Nikde sem na to nenašel odpověď.

Orange modul se sice v Turnigy 9x použít dá, ale bez telemetrie, protože Orange modul telemetrii vůbec nepodporuje. Pokud chceš telemetrii přímo na displeji Turnigy 9x pak ne Orange modul, ale třeba Frsky viz tento odkaz a k tomu je pak ještě nutná příslušná HW úprava pro integraci telemetrie Frsky do Turnigy 9x viz tento odkaz na článek k tomu.

Další možnost je jak už tu bylo zmíněno počkat si na novou vysílačku Frsky Taranis, ve které už je telemetrie přímo integrovaná nejen na displeji, ale dokonce i v rámci hlasových hlášení a je tam i příslušný firmware tj. s Frsky Taranis by nemělo být potřeba dělat žádné úpravy ani nahrávat nový firmware. Frsky Taranis by měla být v prodeji někdy v průběhu příštího měsíce, ale některé ehopy jako např. viz tento odkaz už na ni nabízejí možnost předobjednávek. Frsky Taranis ovšem cenově vychází okolo 5000 tj. přes limit zmíněný v popisu tohoto tématu.
Schnitzel

#7 Příspěvek od Schnitzel »

Ruce pryč od Orange modulu. Koupil jsem si ho do 9XR, k tomu přijímač R610 - byl vadný, každý den ho bylo třeba bindovat, vyměnil jsem ho. Ten druhý už byl OK, ale byly výpadky signálu + dlouhá doba restartu, hodněkrát jsem kvůli němu havaroval, dokoupil jsem satelit - moc nepomohl, stejně letadlo obden spadlo. Plácnul jsem se přes kapsu a koupil R910, který stejně jede jenom na 6ch. 2 dny OK a pak stejně zase havárie. Bavil jsem se se známým, co provozuje jeden modelářský e-shop a nějakou dobu se RC věnuje, říkal, že na orange přijímače stížnosti nejsou, ale zase je fakt, že zná jenom lidi, co na nich lítají se Spektrem.

Takže Orange letěl z 9XR ven a šel jsem do FrSky, který vyjde v podstatě na stejné peníze. Zkoušel jsem dosah. Kamarád v autě s naloženým letadlem, já s vysílačkou na silnici a ujížděl pryč. Orange - 100m a bylo po signálu. Frsky - 500m a signál se ztratil jen proto, protože zajel s autem za horizont.

Toť můj subjektivní názor.

Takže jsem si sám vyzkoušel, že šetřit na vysílačce je nesmysl. Sice jsem zpočátku utratil 3000 za rádio, ale zase kvůli něspolehlivosti utratil zbytečných cca 5000 za opravy + FrSky. Aspoň za 8000 jsem si měl spíš pořídit něco "lepšího" a ušetřil bych si nervy, starosti a čas strávený sháněním náhradních dílů a opravami.
coro

#8 Příspěvek od coro »

Vždy hovorím že treba rozlišovať medzi vysielačom ako počítačom s funkciami a ovládaním (mixy, režmy... ale aj mechanicky kniple),
a VF modulom s príjmačom - ktoré tvoria PÁR, a na spoľahlivosti hlavne toho príjmača stojí život modelu.

Pritom pri lepších systémoch sa dá vyberať príjmače podľa typu modelu, medzi spoľahlivými (niekedy to znamená drahšími ale ani nie vždy) a menej náročnými (niekde to sú párgramové indoor a pod) do EPP a pod.
Niektoré chodia bez náznakov problému aj napriek cene, niektoré padajú aj napriek cene..
Existujú aj systémy kde tá spoľahlivá varianta neexistuje a od takých ruky preč.. Každopádne je zopár osvedčených vecí v každej cenovej kategórii, a kto chce lietať a nie robiť pokusy a výskum čo chodí a čo je šmejd, by si mal zobrať niektorú z tých osvedčených.

Konkrétne FLYsky čo bol originál v 9x, chodili ako blbé, takpovediac na kilometre, nabiehali za zlomok sekundy, držali aj pri horšom napájaní.. 8, 6 a 3-kanál príjmače. Nemali ale failsafe a telemetriu a občas bol možno niektorý vadný (hlavne polámané antény - keď sa na to príde ešte na zemi, nie je to podľa mňa problém).. Niektoré trošku uchádzali s tepoltou.. Ale do nenáročných modelov, prečo nie. Stálo to nejaké drobné.
Rozpisujem to preto, že čokoľvek čo by vypadávalo, padalo, alebo už len dlho nabiehalo, je nezmysel kupovať.
Vyšší level je FrSky s telemetriou. Chodí to.
Nad tým už sú asi len značkové veci, asi aj Graupner, možno aj Hitec..
Potom dlho nič a nakoniec Futaba, Jeti, Multiplex.
Neviem či som na niečo zabudol? Spektrum nie, podľa mňa to sú padavé šmejdy (osobný názor)..

Do 3000 korun, to ale asi Futaba nebude, takže s "odretými ušami" by sa mohol do ceny zmestiť Frsky.
A či 9x (samozrejme s Open9x, jediná lacná cesta k výkonému programu v tom počítači čo robí mixy), alebo nejaký starší vysielač, to je vec názoru a potrieb človeka - niekto tie režimy nepotrebuje a radšej by vzal kvalitnejšiu mechaniku..
carione
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od carione »

Ja mam uz 8 mesicu T9X + dodelany Open 9x a zakladni modul (chci nasledne dokoupit Frsky).

Prijimac je turnigy k tomu dodavany 8CH mam ten dojem.

Vse funguje, zadne znamky vypadku atd.. 100% spokojenost.

-kupoval jsem v CZ zde: http://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a-prijimace/turnigy-9x-2-4ghz-9ch-mode-1/

Co vic si prat za ty prachy..

PS: kamarad kupoval taky od tohoto shopu, vadny trim, reklamace, do tydne zpet + preflashovani na open9x zdarma + pipak. Co vic chtit. Pokud clovek nema prachy na "FUTABA" za 10k .....
Carione-T9X || BETA 1400 III | GAMA 2100
"Vzlétnout můžeš, přistát musíš."
www.carione.cz
Mar
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mar »

Plně mohu doporučit T9X, mám ji od letoška a s origo SW mi plně vyhovuje. Mám 3 letadla - stíhačku F/A-18, akrobata EXTRA 300 a větroně (3x přijímač a ve vysílači 3 programy) a létání je na výbornou, dosah perfektní, zatím bez výpadku. Dodělal jsem jen podsvícení a přepájel pár spojů uvnitř vysílače (pro jistotu), do vysílače dal lipolku ZIPPY 2500 mAh. Zatím dobrý!!!
F/A-18 Hornet, Extra 300, AX-1, JAK 55 SP
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“