Uťahovací moment gripov
Uťahovací moment gripov
Ahoj.Mam nejasnost ohladom spravnej techniky utiahnutia srobika v gripoch (vid foto).Ak ten srobik utiahnem nadoraz tak sa mi gripy neotacaju, ak ho trosku povolim tak sa mi grip otaca tak skokovito a ne plynulo.Cize pre plynuly pohyb gripu som nuteny srobik pritiahnut len tak akurat, aby sa grip volne otacal a zaroven aby rukov nesiel povytiahnut z tej priesnej hriadely.Pre fixaciu takto neutiahnutej skrutky pouzivam loctit.
Moje otazky:
1.Je toto normalne ?
2.Ten skokovity chod nieje nahodou zapricineny nekvalitnym thrust bearingom alebo je to OK?
Dakujem
Moje otazky:
1.Je toto normalne ?
2.Ten skokovity chod nieje nahodou zapricineny nekvalitnym thrust bearingom alebo je to OK?
Dakujem
Re: Uťahovací moment gripov
No, tak to je něco blbě. Tenhle šroubek musí být dotáhnut nadoraz. Možná to más blbě seskládaný, nebo tam máš moc podložek.
DX6i + T-rex 450, T-rex 500 ESP, Blade mCP X BL, E-maxx Brushless, X-Maxx 8s.
Ved toto sa mi tiez nezdalo sakra
Najhorsie na tom je to, ze poskladane to mam podla navodu.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mas tu hlavu spatne slozenou. Takhle to rozhodne nema byt. Sroub se dotahuje az na doraz.
Uplne nova hlava muze nekdy chodit malinko ztuha nez se omackaji tlumici gumy, ale rozhodne ne skokove. A uz vubec ne ze kdyz dotahnes sroub, tak se to prestane tocit.
Mas tam podlozku mezi vnejsim radialnim loziskem a axialem ?
Uplne nova hlava muze nekdy chodit malinko ztuha nez se omackaji tlumici gumy, ale rozhodne ne skokove. A uz vubec ne ze kdyz dotahnes sroub, tak se to prestane tocit.
Mas tam podlozku mezi vnejsim radialnim loziskem a axialem ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Pořádně si prohlídni axiální ložiska, ty dvě části ve kterých sou koleje pro kuličky jsou od sebe odlišné. Mají nepatrně jiné průměry vnitřních děr a dozvíš se to se šupléérou v ruce. taky se tomu nadává posuvné měřítko ( pro zamindrákovaný
)
To příjde na seba tak, že ten kroužek s větším průměrem jde navlíknout na příčnou hšídel jako první (nejblíže k tlumícím gumám), pak klec s kuličkama a nokonec se to axiální ložisko zavírá tím kroužkem s menším průmrem ( nejblíže k listu).
Pokud Ti závěsy listů krokují, máš v prdeli radiální ložiska. Kup nový ale ser na Align, kup třeba čínu i ta bude 100x na tom lépe než origo ložiska coby náhradní díl Align.
(opraveno)
To příjde na seba tak, že ten kroužek s větším průměrem jde navlíknout na příčnou hšídel jako první (nejblíže k tlumícím gumám), pak klec s kuličkama a nokonec se to axiální ložisko zavírá tím kroužkem s menším průmrem ( nejblíže k listu).
Pokud Ti závěsy listů krokují, máš v prdeli radiální ložiska. Kup nový ale ser na Align, kup třeba čínu i ta bude 100x na tom lépe než origo ložiska coby náhradní díl Align.
(opraveno)
Naposledy upravil(a) OPR dne úte 30.04.2013 8:43, celkem upraveno 3 x.
To Pkotakto: Ak je to tato (vid foto) tak ano.
To OPR: Ktore loziska by som mal menit to jedno Thrust bearing (Axial??) alebo tie 2 linkage ball (Radial??) ?
Heli ma za sebou cca 150 letov.
To OPR: Ktore loziska by som mal menit to jedno Thrust bearing (Axial??) alebo tie 2 linkage ball (Radial??) ?
Heli ma za sebou cca 150 letov.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Vymenil bych vsechny. Axialni i radialni. A Linkage ball je kulicka, ne lozisko. 
Ach sakra som sa pomylil.Dakujem 
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
To nemusí. Pokud jsou axiály od pohledu OK a v ruce choděj lehce stačí je lehoulince přimáznout a může je velmi dobře použít ty origo. Nemusí kupovat drahé nové. Jsou kvalitní.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Jenze to ty nevis jestli jsou radialy v pohode. A to krokovani muzou klidne delat i radialy. Proto jsem radil vymenit radeji vsechno.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem axiály nechat a použít je.
mozna je to blbost ale
stalo se me to nekolikrat ze sem slozil hlavu a ona dost krokovala, tak jsem ji rozlozil a slozil znova, no a pak to bylo dobre. Prisuzuju tomu ze si nejaka loziska spatne sedla.
Logo 600 + spirit
Když to krokuje , tak to jsou z 99% jebnutý radiály.
Vezmeš radiální ložisko mezi palec a ukazováček , nasuneš do něj příčnou hřídel, snažíš se ho silou vyhnout a otáčíš oskou. Dobrý ložisko chodí hladce.
Vezmeš radiální ložisko mezi palec a ukazováček , nasuneš do něj příčnou hřídel, snažíš se ho silou vyhnout a otáčíš oskou. Dobrý ložisko chodí hladce.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:Když to krokuje , tak to jsou z 99% jebnutý radiály.
Souhlas !