Sádra - změkčí ji indulona

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
shizzu

Sádra - změkčí ji indulona

#1 Příspěvek od shizzu »

Zdravím, dělám odlitek ze sádry, forma je taky sádrová, napadlo mě tam dát indulonu mezi to, abych to pak odlepil, akorát nevím, jestli ta indulona nebude něco dělat s tou sádrou (hlavně s s odlitkem...), nevíte ?? :)
Anarchy

Re: Sádra - změkčí ji indulona

#2 Příspěvek od Anarchy »

Večšinou sa to natiera nejakým Tooling Gelcoalom to maš Grafitový prášok a živicu . http://www.helifreak.com/showthread.php?t=177862 napr :D ,,, indulonu by som tam nedaval .... :D http://www.youtube.com/watch?v=Hd5fnSDsD5A
HK "trex" 250 GT :D / Phoenix RC v3
shizzu

#3 Příspěvek od shizzu »

Anarchy píše:Večšinou sa to natiera nejakým Tooling Gelcoalom to maš Grafitový prášok a živicu . http://www.helifreak.com/showthread.php?t=177862 napr :D ,,, indulonu by som tam nedaval .... :D http://www.youtube.com/watch?v=Hd5fnSDsD5A

Jak se ty gely jmenují a kde se dají sehnat? budou to mít v OBI nebo to chce něco specializovanějšího? díky....
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Anarchy píše:Večšinou sa to natiera nejakým Tooling Gelcoalom to maš Grafitový prášok a živicu .

Grafit s pryskyřicí? Můžeš dát odkaz? Radek
ICQ 638556901
Anarchy

#5 Příspěvek od Anarchy »

Ja som to dlho hladal po nete , je viac sposobou , ale v tom videu používa len pryskyřicu ,tužidlo a Grafitový prášok - ten sa trošku nahovno zháňa :X treba trošku pobehať po nete su tam rozne návody :D inak tu formu čo chceš natierať tým gélom musíš mať dokonale hladkú , ja som to robil tmelom , plničom a nakoniec som to nalakoval aby to bolo dokonale hladke:P
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1131024 tu je tiež podobné niečo len ma viac ingrediencií :P
HK "trex" 250 GT :D / Phoenix RC v3
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

Už to vidím - ale on je to jakýsi kluzný povlak primárně určený na lodě - proč tohle použil jako gelcoat nevím. U gelcoatu je důležitá pevnost ,tvrdost a odolnost povrchu -( kluzný vlastnosti nejsou podstatný- stejně se separuje) - což s grafitem nevím nevím. Radek
ICQ 638556901
shizzu

Separace - laminování - sádra

#7 Příspěvek od shizzu »

Zdravím, chtěl bych se zeptat....
Mám sádrové kopyto, jak mám při laminování postupovat, abych to nepřilepil k sobě? Popř. jestli by mi někdo mohl dát i odkaz kde to sehnat.....
díky .... :)
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Separace - laminování - sádra

#8 Příspěvek od arda1 »

Proč zakládáš další vlákno? Radek
ICQ 638556901
corsair
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od corsair »

A budeš laminovat zvenku na kopyto nebo z vnitřku?
shizzu

#10 Příspěvek od shizzu »

corsair píše:A budeš laminovat zvenku na kopyto nebo z vnitřku?

z venku
LittleFalco

#11 Příspěvek od LittleFalco »

Grafit jsme si pred lety vyrabeli brousenim uhliku z motoru a tuhy do krajonu na jemnem smirkovem papire. Nebo je ke koupi i grafitova vaselina, to by byl slem :lol: :lol:
Ja bych uzavrel pory (cimkoliv, tmelem, barvou) a pouzil klasicke PVAcko. To je na jistotu. Ale uspech zalezi take na tom, jakou sadru jsi pouzil. Neni jenom jeden typ.
Zpátky doma, v kopcích :-)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od corsair »

v tom případě bych polepil kopyto lepenkou-takouvou tou klasickou hnědou na balíky je lesklá ,lepit s přesahy přes sebe výsledek jde lehce sundat z kopyta, aby to drželo na té sádře pomohl bych lepence potření kopyta kontaktním lepidlem-Uhupor,chemoprén atd.
JMalik

#13 Příspěvek od JMalik »

shizzu píše:Zdravím, dělám odlitek ze sádry, forma je taky sádrová, napadlo mě tam dát indulonu mezi to, abych to pak odlepil, akorát nevím, jestli ta indulona nebude něco dělat s tou sádrou (hlavně s s odlitkem...), nevíte ?? :)

Kdysi jsem dělal něco podobného a nakonec to skončilo tak, že jsem si udělal ještě jedno kolečko s kopytem a formou a formičku udělal z lukoprénu. Jestli toho máš odlévat víc než cca 5 kousků a není to veliké, tak bych obětoval ty peníze na lukopren. (Z toho lukoprenu nemusíš mít celou krabici s negativním obtiskem, stačí mezivrstva cca 1cm silná, jenom aby to šlo vyloupnout, nepoškodil jsi lukopren a pod lukoprenem je pomocná sádrová forma.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
zz
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od zz »

shizzu píše:Zdravím, dělám odlitek ze sádry, forma je taky sádrová, napadlo mě tam dát indulonu mezi to, abych to pak odlepil, akorát nevím, jestli ta indulona nebude něco dělat s tou sádrou (hlavně s s odlitkem...), nevíte ?? :)

Dej na to primární vosk a pak stříkací PVA vše od Havel composites. A bude to ok.
www.rckozmodrom.com
shizzu

#15 Příspěvek od shizzu »

Díky za rady, nakonec jsem to nevydržel a pro zajmavost jsem to vzal tou indulonou.... z formy to šlo vyndat fakt nádherně, akorát je forma i kopyto celé omaštěné.... vzal jsem to teda celý čističem brzd a vypadá to celkem k světu, akorát se to musí nalakovat nebo něco, aby se vyrovnaly drobný póry....
Odpovědět

Zpět na „Dílna“