FPV groundstation
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
FPV groundstation
Co jsem tak procházel, jeví se mi informoce o budování pozemních stanic pro FPV poměrně roztříštěné, tak zakládám toto vlákno, kdy bychom se dělili o informace z budování takovýchto stanic. Posílejte tipy, zkušenosti a fotky vašich groundstations 
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Re: FPV groundstation
dslav píše:Podle testu uhel i zesílení odpovídá.
Jaké měřící vybavení jsi při testu použil? Máš i vyzařovací diagram?
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Osobně to mám na stativu přijímač, aku, atd. dál jde jen AV kabel.
Pokud chci letět dál, tak to dávám na střechu auta.
Pokud chci letět dál, tak to dávám na střechu auta.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem právě svoji pozemní stanici otestoval v chodu. Zatim teda bez antenatrackeru a mechaniky pro natáčení antén, to bude až v některé další fázi. Sestává z následujících komponent:
stativ Velbon DF60
ImmersionRC Duo5800v3
7" LCD obrazovka
13dBi 5.8GHz SpiroNET Patch
5.8 GHz Circular Polarized spiroNet Antena Skew Planar
Minipowerbox homemade
Ještě jedna taková zajímavost z manuálu k patch anténě (bod 2, poslední věta)
stativ Velbon DF60
ImmersionRC Duo5800v3
7" LCD obrazovka
Minipowerbox homemade
Ještě jedna taková zajímavost z manuálu k patch anténě (bod 2, poslední věta)
koulinek píše:Tak jsem právě svoji pozemní stanici otestoval v chodu. Zatim teda bez antenatrackeru a mechaniky pro natáčení antén, to bude až v některé další fázi. Sestává z následujících komponent:
stativ Velbon DF60
ImmersionRC Duo5800v3
7" LCD obrazovka
Minipowerbox homemade
Předpokládám, že tuhle diskusi asi znáš ...
http://fpvlab.com/forums/showthread.php ... 8GHz-Patch
Hodně podobné sestavy včetně i té spirálové antény ... docela dobré kombajny.
Ukaž foto ... Já jsem taky zkusil něco zbastlit, ale zatím nic moc výsledky a tak jsem zvědav, jak chodí ty jiné antény. Bo jak říká staré pravidlo, nejlepší zesilovač signálu je dobrá anténa. Jak to nafotím, tak to sem taky hodím i když to zatím není nic moc.
tožtak
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
mne sa perfektne osvedcil batoh s vysuvacou pevnou ruckou a kolieskami - na rucke mam napojene konektory na anteny (diverzita), vnutri mam diverzitny receiver, okuliare a fpv monitor. Cely setup rozlozim do minuty a lietam, je to uplne perfektne...
Uz ziaden kufor, nikdy..
Uz ziaden kufor, nikdy..
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Henry1 píše:Ukaž foto ... Já jsem taky zkusil něco zbastlit, ale zatím nic moc výsledky a tak jsem zvědav, jak chodí ty jiné antény. Bo jak říká staré pravidlo, nejlepší zesilovač signálu je dobrá anténa. Jak to nafotím, tak to sem taky hodím i když to zatím není nic moc.
tožtak
Vyfotim, ale až bude tak nějak co fotit, zatim je to stativ a na šroubu LCD, na něj na gumku diversitní přijímač provizorně, už ale rozmýšlím nad antena trackingem tak jak dodělám i tohle tak fotky postnu, jináč bude k vidění na srazu!
Jasan skoukneme na srazu a doufám, že bude možno nějak navzájem prohodit třeba antény a nebo jinak vyzkoušet kombinace vysílačů, přijímačů, antén a co já vím ještě ... 
tožtak
tožtak
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
Moje groudstation:
-Video přijímač
-Video DVR (blackbox)
-Video zesilovač na 4 výstupy
-USB grabber
-Fatshark Dominator
-atd...
-Video přijímač
-Video DVR (blackbox)
-Video zesilovač na 4 výstupy
-USB grabber
-Fatshark Dominator
-atd...
FPV Raptor 2000
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné to máš, vidim že máš aj coptéru, nechceš to take dovezt ukázat na sraz? 
Quadkoptéra je neletuschopná, létá mi pouze Raptor. Kdy a kde je sraz?
FPV Raptor 2000
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
FPV Raptor 1600
FPV Blade MQx
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Adalf píše:Quadkoptéra je neletuschopná, létá mi pouze Raptor. Kdy a kde je sraz?
Tož to koukej opravit!
viewtopic.php?f=12&t=57012
http://www.latraxa.cz/
Pro inspiraci ostatním:
Více fotek zde
https://picasaweb.google.com/m.kolinsky ... undStation
a nějaký fotky z provozu jsou zde
https://picasaweb.google.com/m.kolinsky/EasyStarFPV
I když to nevypadá, nejde o nic moc složitého, jsou to jenom přepínače, pojistky a kontrolky a zdroje. Přijímače jsem si předělal na RJ45 konektory, mám 2,4GHz i 5,8GHz a každý měl jiný konektory, no na zabití
Řeším tam různá napětí, hlavní monitor je na 12V, menší na 9V a kamera na 8,4V, notebook na 16V, zbytek na 12V. Takže jsou tam schované všechny zdroje, každý má svůj vypínač i pojistku. Je tam i měření napětí a proudu. Má to svojí záložní baterku 12V/7Ah. Tu běžně nepoužívám, ale kradu proud z auta. Pokud by mi nějakej hromdopolice ukopnul napájecí kabel (už se to stalo), odpadne relé a kufr se přepne na integrovanou baterku.
Nejkomplikovanější je přepínač na video a zapojení video-rozbočovače. Mám tam čtyř-cestný aktivní rozbočovač. Mohu si přepínat tři externí vstupy, z toho dva jsou na RJ45+cinch a č. 3 jenom na cinch. Další obstrukce totiž je, že ta mini-DV kamera při přehrávání vysílá video po stejným drátu jako ho přijímá pro nahrávání. Takže když chci video přehrát, otočím na play a fyzicky se DV-kamera přepne z výstupu video-rozbočovače na vstup video-rozbočovače a video se mi přehrává na obou monitorech i v brýlých. Zvuk se samozřejmě přepíná s videem.
Dále tam mám dost místa na stativ, RC soupravu, kabely, videopřijímače, baterky do letadla, antény, na odklápěcí "stolek" se přidělá notebook. Když jdu lítat, popadnu tenhle kufr, letadlo a jdu.
Předletová příprava znamená obvykle jen zapojit napájení z autobaterky a připojit >>jedním<< patch kabelem videopřijímač a hezky postupně pozapínat spotřebiče. Když chci lítat dál, rozložím stativ a umístím Yaginy.
Má to jen dvě nevýhody, v plný palbě i s notebookem to žere cca 8-10A z 12V a váží to přes 20kg (možná i víc...)

Více fotek zde
https://picasaweb.google.com/m.kolinsky ... undStation
a nějaký fotky z provozu jsou zde
https://picasaweb.google.com/m.kolinsky/EasyStarFPV
I když to nevypadá, nejde o nic moc složitého, jsou to jenom přepínače, pojistky a kontrolky a zdroje. Přijímače jsem si předělal na RJ45 konektory, mám 2,4GHz i 5,8GHz a každý měl jiný konektory, no na zabití
Řeším tam různá napětí, hlavní monitor je na 12V, menší na 9V a kamera na 8,4V, notebook na 16V, zbytek na 12V. Takže jsou tam schované všechny zdroje, každý má svůj vypínač i pojistku. Je tam i měření napětí a proudu. Má to svojí záložní baterku 12V/7Ah. Tu běžně nepoužívám, ale kradu proud z auta. Pokud by mi nějakej hromdopolice ukopnul napájecí kabel (už se to stalo), odpadne relé a kufr se přepne na integrovanou baterku.
Nejkomplikovanější je přepínač na video a zapojení video-rozbočovače. Mám tam čtyř-cestný aktivní rozbočovač. Mohu si přepínat tři externí vstupy, z toho dva jsou na RJ45+cinch a č. 3 jenom na cinch. Další obstrukce totiž je, že ta mini-DV kamera při přehrávání vysílá video po stejným drátu jako ho přijímá pro nahrávání. Takže když chci video přehrát, otočím na play a fyzicky se DV-kamera přepne z výstupu video-rozbočovače na vstup video-rozbočovače a video se mi přehrává na obou monitorech i v brýlých. Zvuk se samozřejmě přepíná s videem.
Dále tam mám dost místa na stativ, RC soupravu, kabely, videopřijímače, baterky do letadla, antény, na odklápěcí "stolek" se přidělá notebook. Když jdu lítat, popadnu tenhle kufr, letadlo a jdu.
Předletová příprava znamená obvykle jen zapojit napájení z autobaterky a připojit >>jedním<< patch kabelem videopřijímač a hezky postupně pozapínat spotřebiče. Když chci lítat dál, rozložím stativ a umístím Yaginy.
Má to jen dvě nevýhody, v plný palbě i s notebookem to žere cca 8-10A z 12V a váží to přes 20kg (možná i víc...)
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Na co je tam ten notebook? Je to hezká "elektrárna"
.