Už delší dobu po nich šilhám a uvítal bych názor někoho, kdo některý z těchto modelů provozuje. Zejména se mi líbí Mustang a teď nejnověji Spitfire v poslední verzi. Budu mít kulatiny, tak si hledám dárek...
Od Vánoc mám Durafly Dynamic-S. Celková kvalita velmi dobrá, serva žádná sláva, ale fungují dobře a nebylo nutné je měnit. V absolutním měřítku to samozřejmě dokonalé modely nejsou. V promyšlenosti konstrukce a kvalitě materiálů třeba za MPX ještě dost pokulhávají. Ale za cenu kitu od MPX máš od Durafly komplet letadlo i s poštovným. Zrovna jsme to s kamarádem řešili a pokud nechceš do makety vrazit opravdu velké peníze, tak třeba ten Spit od Durafly nám přišel jako velmi dobrá volba. Záleží co od toho očekáváš a co s tím máš v plánu...
nedavno jsem "rozpustil" dve stara era do spatnych podminek (maly prostor, pocasi, akce na hristi, dovolena apod.) a chtel jsem nepracnou nahradu, vozemboucha za zadni okno auta. Jeden Duraflák mne zaujal a protoze o setovem vybaveni mam nevalne mineni, koupil jsem streva zvlast a na houbovity kit jsem cekal, az se zadari v NL; uspech se dostavil vcera rano, hned jsem jeden ze tri kousku pobidl na cestu ke mne :-) Az dorazi, zkusim upatlat minirecenzi s focenim, to jsem mel v planu i bez tohoto vlakna. Necekam nic svetoborneho, jen rozumne letajici a neprilis odpudive poletovadlo pro vyse zminene prilezitosti.
Priblizne rok a pol mam Durafly Mustanga 1,1m. Ako rekreacny, alebo prvy warbird to je urcite dobra volba. Samozrejme, kedze sa jedna o low cost ARF model, treba skontrolovat hlavne serva, dostatocne zalepenie podvozkovych sachiet, zavesy, tiahla, atd. Ked mi prisiel, hned som menil servo vyskovky za silnejsie, spravil som zavesy vztlakovych klapiek (povodne z oslabeneho EPP sa trhali) a poriadne zalepil sachty/uchytenie podvozkovych noh. Motor a ESC su OK, plne postacuju, ani s ostatnym vybavenim (okrem popisaneho) som doteraz nemal problemy. Model vie byt dostatocne rychly aj pomaly, lieta maketovo a co je asi najviac podstatne, na warbird je dost blbovzdorny/nezaludny. Original stvorlista vrtula je ucinna a k motoru "sedi", ale je velmi krehka. Treba mat v zalohe rezervnu, alebo vymenit za dvojlisty ekvivalent. Podvozkove nohy su pred taziskom, takze po dotyku nema tendenciu sa prevratit na cumak. Bez problemov vzlieta/pristava z upravenej travy. Vyhodou su kompaktne rozmery, bez problemov sa vojde na zadne sedadlo, a aj to ze pouziva 3s 2200 baterie.
beercat: díky za užitečné info, přesně tak jsem si představoval odpovědi. Ta vrtule je fakt křehká, zkoušel jsem ji na ART-tech Mustangovi a stačilo se na ni ošklivě podívat a strachy pustila list... Ovšem pak se z ní dal ještě udělat dvoulist . jyrry: také bych rád věděl jaký kit jsi našel v holandském skladu, já tam vidím jen ten Comet. Ještě je možnost poskládat to z náhradních dílů, to je ovšem dražší než to koupit rovnou celé.
EDIT: Jyrry, tak to u tebe vidím na akutní závislost na vícemotorových poletuchách. Koukal jsem do tvého alba. Jinak kdyby Durafly dělal Mosquito, tak bych do něj asi šel.
jj, je to Comet, jak jinak :-) I kdyz ten novy Spit 22/24 mne chvili taky lakal... Mossie radsi konstrukcni, prece jen to uz je ero vyzadujici trochu uctu a tradici ....
Mam Corsaira cca rok. Treba poriesit vyosenie motora. Prve starty boli take ze to ustrelilo do strany a ani som nestihol reagovat. Po vyoseni pohoda. Vo vzduchu to uz ale poslucha a lieta krasne maketovo. Problem su pristatia. Chcu poriadny cvik kvoli tomu ze podvozok je moc vzadu. Prilis ide na cumak a o pocte vrtul ktore som vystriedal radsej pomlcim. Mustang je v tomto podla ohlasov lepsi. Treba to dobre polepit a kridlo k trupu odporucam tiez. Mal som ho len na sroboch a zacalo praskat. Dal som don trochu uhliku a prilepil natvrdo. Taktiez treba dobre prelepit sachty podvozku pretoze v tychto miestach je kridlo dost zoslabene a skor ci neskor to tam praskne. Serva nic moc, ale stacia. Menil som tiez len vyskovkove a smerovkove. Vyskovku je dobre vystuzit tiez. A dorobit poriadne panty. Kridelka som nechal zatial na tom zoslabenom EPP a je to ok. Klapky som rezal hned ako som vybral kridlo z krabice. Ale to len pre okrasu aby sa hybali vsetky tri segmenty a nie len ten jeden vonkajsi. Podvozok by sa zisiel odolnejsi, ale je to ok. Za tie peniaze ziaden zazrak necakam. Prekvapil ma ale ze jeden uhorel po troch vysunutiach nasucho. Vymenil som elektroniku a bolo ok. Na dalsiu sezonu ale musia ist nove, lebo nohy uz su rozvaklane. Zvazoval som moznost dat vyrobit odpruzene co by mu isto pomohlo pri pristatiach. Zatial musi stacit ze som vymenil hned kolieska za mechove. Origo su moc tvrde. Inac celkovo je to az prekvapivo odolne. Bolo niekolko situacii kedy som myslel ze som ho rozmenil na bublinky a nakoniec tomu skoro nic nebolo. 5 minut roboty, nova vrtula a islo sa znova hore. Keby sa mam rozhodovat znova, tak beriem zas. A keby to mam kde skladovat tak nie len Corsaira. Ten Spit vyzera nadherne a ako popisuju tak mysleli na tie kotrmelce a prisposobili podvozok aby im predisli.