Barva na laminátový kryt
Barva na laminátový kryt
Zdravím,potřebuji poradit potřebuji nabarvit motorový kryt na žhavíka.Koupil jsem tento spray: http://www.rcshop.eu/cs/barvy-odolne-pa ... alivu.html Nevím jestli se to ale nebude loupat vlivem teploty od motoru.Nemáte stím to sprejem skušenosti?Nastříkal jsem si barvu na kousek laminátu a po dvou dnech jsem barvu setřel nehtem. tak ted su navážkách jetli to nemám nechat tak jak to je .Jedná se o bílí podbarvený laminát.díky za odpovědi.
Re: Barva na laminátový kryt
Ahoj,
ono to chce nejprve odmasit a přebrousit, z výroby je to většinou od separátoru, přebrousit pod vodou smirkem cca 400 pak vyzkoušet.
Z vlastní zkušenosti mi tyhle spreje odolné proti palivu nikdy nefungovaly, nastříkal jsem si taky trup, barevný sprej klasika a čirý odolný proti palivu. Barevný zůstal a začal se účinky paliva matlat a ten čirý nejdříve popraskal a pak se oloupal a jak se dostalo palivo pod něj tak bobtnal a loupal se.
Vyzkoušená a ověřená technika očistit, přebrousit, nástřik sprejem barevným (pokud možno akrylovým) krycí vrstva čirý lak (používám MOTIP clear varnish)
ono to chce nejprve odmasit a přebrousit, z výroby je to většinou od separátoru, přebrousit pod vodou smirkem cca 400 pak vyzkoušet.
Z vlastní zkušenosti mi tyhle spreje odolné proti palivu nikdy nefungovaly, nastříkal jsem si taky trup, barevný sprej klasika a čirý odolný proti palivu. Barevný zůstal a začal se účinky paliva matlat a ten čirý nejdříve popraskal a pak se oloupal a jak se dostalo palivo pod něj tak bobtnal a loupal se.
Vyzkoušená a ověřená technika očistit, přebrousit, nástřik sprejem barevným (pokud možno akrylovým) krycí vrstva čirý lak (používám MOTIP clear varnish)
Ja se ted chystam taky strikat jeden model . Koupil jsem bilou epoxydovou dvouslozkovou barvu. Tak uvidim co to udela. Neco takoveho http://www.barvy.cz/znacka/32-epolex/2w. Zkousel to uz nekdo?
roman71 píše:Zdravím,potřebuji poradit potřebuji nabarvit motorový kryt na žhavíka.Koupil jsem tento spray: http://www.rcshop.eu/cs/barvy-odolne-pa ... alivu.html Nevím jestli se to ale nebude loupat vlivem teploty od motoru.Nemáte stím to sprejem skušenosti?Nastříkal jsem si barvu na kousek laminátu a po dvou dnech jsem barvu setřel nehtem. tak ted su navážkách jetli to nemám nechat tak jak to je .Jedná se o bílí podbarvený laminát.díky za odpovědi.
Zdravím,
taky jsem zkoušel mot. kryt žhavíka touto barvou stříkat. Nefunguje to! Na hranách se to začne odlupovat. Je zajímavé, že na křídlech a trupu (Solartex) tato barva perfektně drží a s palivem problém nemá.
Jediné co drží na krytu motoru jsou dvousložkové spreje (používám akryl). A pod ně ještě dvousložkový základ, např. Milesi. Nejlépe koupit tyto barvy v lokální prodejně barev pro autolakýrníky. Pokud nevíš, tak se zeptej v nejbližším servisu s lakovnou, kde nakupují. Já mám blízko (Praha 10) takový obchod a prodají mi i 1dcl barvy. Barvu ti běžně naplní i do spreje. Zpracování je tak do hodiny, takže koupit, rychle domů a nastříkat:-)
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Dobrá volba na ochranu před palivem je polyuretanový lak na parkety a korkové podlahy. Je čirý, lesklý, velice řídký a dobře roztíratelný a tím pádem se dá aplikovat i štětcem. Jelikož schne do dalšího dne, tak se film dobře rozteče a žádné čmouhy po štětci nejsou vidět. Jak si ale rozumí s podkladovými vrstvami nátěrů na jiných bázích, nebo s nažehlovací fólií - nevím, nutno vyzkoušet. Já vím jen, že jeho aplikace na podkladové nitrocelulózové barvy (Celox a pod) jsou bez problémů.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
- rc pilot jan
- Kontaktovat uživatele:
Jediné co drží na krytu motoru jsou dvousložkové spreje (používám akryl). A pod ně ještě dvousložkový základ, např. Milesi. Nejlépe koupit tyto barvy v lokální prodejně barev pro autolakýrníky.
Takto to mam aj ja na dvoch zhavikoch, aj ked ich uz velmi nepouzivam, farba stale drzi. Pocas aktivnej prevadzky nebol nikdy ziaden problem. Spominam si, ze v jednom pripade som mal aj strieknuty matny lak Varnish a tiez bez problemov.
Takto to mam aj ja na dvoch zhavikoch, aj ked ich uz velmi nepouzivam, farba stale drzi. Pocas aktivnej prevadzky nebol nikdy ziaden problem. Spominam si, ze v jednom pripade som mal aj strieknuty matny lak Varnish a tiez bez problemov.
rc pilot jan píše:Jediné co drží na krytu motoru jsou dvousložkové spreje
...
Je pravda, že kryt motora je viac exponovaný, okrem leptavého paliva aj značná teplota.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Dvousložkový sprej je nesmysl. Použij PPG, či podobné autobarvy.
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
roman71 píše:Zdravím,potřebuji poradit potřebuji nabarvit motorový kryt na žhavíka.Koupil jsem tento spray: http://www.rcshop.eu/cs/barvy-odolne-pa ... alivu.html Nevím jestli se to ale nebude loupat vlivem teploty od motoru.Nemáte stím to sprejem skušenosti?Nastříkal jsem si barvu na kousek laminátu a po dvou dnech jsem barvu setřel nehtem. tak ted su navážkách jetli to nemám nechat tak jak to je .Jedná se o bílí podbarvený laminát.díky za odpovědi.
Ak máš striekaciu pištol a kompresor, tak jednoznačne 2K-akrylové farby na auta. Kapotu samozrejme pripraviť, to znamená prebrúsiť, prípadne plnič a nastriekať farbu.
Spreje, ktoré kúpiš v obchode nefungujú tak ako to reklamujú.
Zo sprejom, ktorý ti namiešajú v lakovni a musíš ho tak do hodiny spotrebovať namám skúsenosti, ale určite je to lepšie riešenie ako sprej z "krámu"
nátěr haubny motoru
Mám dotaz, jakou barvou nastříkat haubnu od motoru ? Děkuji.
pdp7 píše:Dvousložkový sprej je nesmysl. Použij PPG, či podobné autobarvy.
Přiznám se že odpovědi nerozumím.Sprej s 2K barvou totiž může obsahovat autolak PPG.
Jen malá poznámka k tomu Epolexu.Není vhodný do exterieru protože tzv. křídovatí.Je velmi tvrdy=křehký.Na kryt modelu je nejlepší 2K akrylát nebo 2K polyuretan.
Sprej s namíchanou 2K barvou/tuženou tužidlem/ není třeba do hodiny spotřebovat.Mám to ovšem vyzkoušené jen s jednou značkou autolaků.Konkretně Valspar/DeBeer.I po měsíci byla barva k použití bez následků na vlastnosti a kvalitu.Bez přísunu kyslíku se reakce tužidla podstatně spomaluje.Záruku delší než hodinu ale nikdo asi nedostane.