P-51 Mustang PTS RTF hangar 9

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
marek 480

P-51 Mustang PTS RTF hangar 9

#1 Příspěvek od marek 480 »

Ahoj díval sem se na tohle letadlo http://www.astramodel.cz/cz/katalog/han ... 13072.html
byl by to muj druhej model o dost se mi líbí prej je to aji pro začátečníky což si myslím že není zrovna vhodný ale to je jedno bych to mohl zvládnout na simulatoru lítam skoro furt a s cessnou co dovilí počasí . Tam se dáva něco na křídla u toho mustanga nevím jak se to menuje letí to prej pomalejc a pak až to zvláda tak se to sundá a je stoho hbitější letadlo.
No je to ze dřeva na spalovák a je to mustang ale zase nerad bych stím hned praskl a to se chci zeptat na otazky

1. jak se vlastně opravuje ta balsa slepí a pak se tam žehlí nějak ta folíe ?
2: je to žhavík jaká je tak cca doba letu a hlavně kolik by mě stál jeden let protože palivo je docela drahý ?
3. klapky mám je tam dát hned od začátku spomalý to model na přistání o hodně ?
4.mám rači ješte počkat a koupit si něco z EPP a pak jít na žhavík nebo místo žhavíku potom rovnou na benzín ?
5. máte někdo skušenost stímhle letadlem co sem četl z recenzí ze světa tak si to chválej
Azy
Kontaktovat uživatele:

Re: P-51 Mustang PTS RTF hangar 9

#2 Příspěvek od Azy »

kolik je ti let ???
MK Katoda Sokolov :-)
marek 480

#3 Příspěvek od marek 480 »

16 proč ?
Azy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Azy »

:lol: tak nějak jsem to typoval ..... takže bát tebou zajdu do nejblyžšího modelářského kroužku abych se dozvěděl něco o tom jak takový modely vubec fungujou .....
- JInak teda jak se to opravuje ..... záleží na tom jak je to rozbitý a ne všechno se dá spravit, někdy nastane situace kdy odcházíš s igelitkou a finito :-) Jinak se to lepí třeba kanagomem, vyměňujou se celý části nosníky atd atd. Pak se to žehlí tou folíí ...pokud nemáě zkušenosti se stavbou jakoýe asi nemáš tak se to spravuje tím že zajedeš na stránky astry a koupíš náhradní díl třeba křídla trup a pod.
- doba letu u žhavíka je různá máš to asi jako u osobního auta to taky žere pokaždý jinak (já se svojí octávkou II na jednu nádrž ujedu někdy 1200 km a někdy 900 ) ale přibližně cca 10 min - záleží na nádrži a stylu lítání. Palivo není zase až tak drahý jen stačí vědět kde ho koupit a nebo si ho sám namíchat :-)
- klapky ti to moc nespomalí dají se domixovyt později
- nejdřív študuj lítej s EPP pak si pořiď nějakýho trainera oby sis pořádně osahal provoz spalováka (já třeba kluky na kroužku učím provoz spalováku na upoutancích
- jestli je to dobrej model nevim ale hangar 9 má celkem dobrý modely co vím
RedAce

#5 Příspěvek od RedAce »

Koupit si jako druhy letadlo trikilovyho kontrukcniho warbirda na spalovak za 12k asi nebude idealni volba :lol:
kanal
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kanal »

Ahoj,chápu to nadšení,ale jak píše Azy,začni s Mustangem z EPP a vyjde ti to levněji,on je dost rozdíl mezi hornoplošníkem a dolnoplochem.
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mirdab »

Mám od Hangáru Mustanga "Blue nose" a jen potvrzuji co už bylo řečeno.. podle Tvých dotazů.. s tímhle modelem počkej a ušetříš si zklamání a peníze.
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství
Azy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Azy »

no ale když nad tím tak přemýšlím .... on vlastně spiťák z časopisu nebyl až tak uplně blbej nápad, ale předraženej. Když už nic alespoň člověk získal trochu šajnu o tom co obnáší stavba balsovýho modelu ve velkým :-)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Dejfak »

Toho Spita z časáku jsem postavil.
A je fakt že ty časáky jsou pro začínajícího modeláře super.
Spita jsem koupil za 100,- i s časákama ve 2 igelitkách. Časáky už ale nemám. Je pravda že něco takového, dostupného na trhu chybí. Ale zase na druhou stranu je to výjimka. Většina mladých modelářů, tedy létačů chce létat a né stavět. Takže ikdyž jsou ty jeho dotazy úsměvné, aspoň má o to zájem a nevzal rovnou EPP.
Postav si nejdřív třeba malé konstrukční házedlo nebo gumáčka na seznámení, co to vše obnáší. Naučíš se na tom opravy atd...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Azy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Azy »

Dejfak píše:Postav si nejdřív třeba malé konstrukční házedlo nebo gumáčka na seznámení, co to vše obnáší. Naučíš se na tom opravy atd...

přesně tak proto říkám najdi si modelářský kroužek v okolí tam ti všechno vysvětlí atd ...... moji kluci na kroužku taky staví nejdřív první rok dva (podle toho jak jim to jde) házedla a vystřelováky (gumáčky neděláme prtože to je věc kterou strašně obdivuji, nikdo mi to nikdy nevysvětlil tím pádem to ani neumim seřídit aby to lítalo jak má, nikdy se to u nás v kraji nedělalo )
mykoc

#11 Příspěvek od mykoc »

Mě táhne na 50 . Jdi do akrobata Jak55 , veloxe , extry ,atd , jsi mladý běž do akrobatů ty jsou nejhodnější (Moje zkušenost přestože jsem začal před 5-6 lety a pořád dřu a dřu ...) a blbni , vám mladým to jde nejlépe , nejrychleji .....
Vidím to na mladých letcích .
Azy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Azy »

dobrá rada nad zlato :-) takový akrobaty ano proč ne ale
- při zkušenostech 0% - jediněkoupit postavenýho seřízenýho a v elektrice

.... jedná se tady o druhý model toho kluka takže velox a pod je faaakt blbej nápad
veka1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od veka1 »

mykoc píše:Mě táhne na 50 . Jdi do akrobata Jak55 , veloxe , extry ,atd , jsi mladý běž do akrobatů ty jsou nejhodnější (Moje zkušenost přestože jsem začal před 5-6 lety a pořád dřu a dřu ...) a blbni , vám mladým to jde nejlépe , nejrychleji .....
Vidím to na mladých letcích .

...jo,jo a když už mladí s těma akrobatama perfektně lítají, tak začnou být "drzí" a z ničeho nic začnou pokládat např takové otázky:

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1390543

Nebo se ptají na podobné nepřístojnosti, jako např. v prvním příspěvku,že?

A fčil strýcu mykocu raď.... :)

veka1
marek 480

#14 Příspěvek od marek 480 »

O akrobatovy sem právě uvažoval prvně na simulátoru taky lítam bud s 3D akrobatem nebo s nějakou maketou . Ale tohle my padlo do oka ale tak se nato vykašlu takže bud něco od rc faktory nebo http://www.modelarina.cz/rc-akrobaticke ... -1368.html .

Ale k tomu házedlu to mě zajímá rád bych si něco postavil stejně nemám co dělat jenže nemám stím žádnou skušenost.
To si mám koupit nějaké házedlo a tam bude rozložené jen materiál a já to mám dát dohromady nebo nakoupit materiál a sám to nějak postavět podle plánu nebo jak se to dělá ?
jag42

#15 Příspěvek od jag42 »

marek 480 píše:O akrobatovy sem právě uvažoval prvně na simulátoru taky lítam bud s 3D akrobatem nebo s nějakou maketou . Ale tohle my padlo do oka ale tak se nato vykašlu takže bud něco od rc faktory nebo http://www.modelarina.cz/rc-akrobaticke ... -1368.html .

Ale k tomu házedlu to mě zajímá rád bych si něco postavil stejně nemám co dělat jenže nemám stím žádnou skušenost.
To si mám koupit nějaké házedlo a tam bude rozložené jen materiál a já to mám dát dohromady nebo nakoupit materiál a sám to nějak postavět podle plánu nebo jak se to dělá ?

Obojí je možné, ale pro začátek doporučuji třeba tohle:
http://www.letadel-modely.cz/letadel-mo ... -El-Marabu
Staví se to skvěle a dost Ti to osvětlí problematiku.(momentálně není skladem) , nebo i něco jiného od stejné firmy. Ceny solidní a kvalita výborná.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“