Zdravím vás páni,
chcel by som sa s vami poradiť, ako by som mal ďalej pokračovať po Radianovi a Dx5e. Som úplný amatér a zatiaľ lietam len s Radianom. Myslím, že Radiana celkom zatiaľ zvládam (po druhom lete -> pristátie do ruky) a v podstate sa blíži čas Vianoc a rodina stále chce vedieť, čo chcem dostať. Rozmýšľal som nad Radianom Pro spolu s kombináciu DX7s, alebo DX8. Vyššiu radu vysielača by som si chcel kúpiť preto, pretože mám za sebou len dva lety, ale neuveriteľne ma to baví a jednoznačne sa vetroňom plánujem venovať aj v budúcnosti. Niekde som čítal, že za vysielač by sa malo dať toľko peňazí, koľko si môžeme dovoliť, tak sa toho držím. Samozrejme, čo sa vysielača týka, tak nie je podmienka Spektrum, i keď by som najradšej (veľa videí na youtube,dobrá podpora na fórach). Tak isto nie je podmienka Radian Pro, kľudne to môže byť aj iné lietadlo. Za prípadné návrhy a postrehy budem od vás skúsenejších naozaj vďačný. Ďakujem.
Ako pokračovať po Radianovi a DX5e
Ako pokračovať po Radianovi a DX5e
Radian, Radian Pro, Futaba T8FG Super
Re: Ako pokračovať po Radianovi a DX5e
Kup si to na co máš a co ti vyhovuje možnostmi nastavení. Je dobré se i poradit v obchodě kde prodávají rc vybavení, ne ale tam, kde je prodavač jen proto aby nemusel být na pracáku. Kolik lidí tolik názoru, ten pochválí to, ten ono. Každopádně by bylo dobré mít výbavu pro větroně. DX8 bude lepší než 7 a není to na týden a když budou ty vánoce. Více možností pro větroně má Futaba T8FG
Naposledy upravil(a) dako dne ned 02.12.2012 22:08, celkem upraveno 1 x.
Tenhle pocit jsem měl po prvních letech taky. Nechci tě nijak odrazovat, ale zatím bych zůstal u toho, letadla co máš a třeba půl roku, nebo rok s ním létal. Naučíš se jak se model chová v různých povětrnostních podmínkách a zjistíš jaké větroně tě vlastně budou lákat, jestli lehké modely na termiku, rychlé hotlinery, nebo svahové létání.
Pokud chceš mermomocí něco koupit, tak si vyber rádio. Pro větroně je důležité aby umělo programy jako butterfly, zakřivení odtokové hrany, letové režimy, plyn na přepínači a podobně. Hlavně je důležité aby mělo dost kanálů. Na výběr jsou třeba Futaba 8FG, nebo přicházející 14SG, Aurora od Hitecu, Graupner MX16, nebo 20, spektrum Dx8 a vyšší modely od všech výrobců. Při výběru rádia sleduj taky cenu a nabídku přijímačů.
Pokud chceš mermomocí něco koupit, tak si vyber rádio. Pro větroně je důležité aby umělo programy jako butterfly, zakřivení odtokové hrany, letové režimy, plyn na přepínači a podobně. Hlavně je důležité aby mělo dost kanálů. Na výběr jsou třeba Futaba 8FG, nebo přicházející 14SG, Aurora od Hitecu, Graupner MX16, nebo 20, spektrum Dx8 a vyšší modely od všech výrobců. Při výběru rádia sleduj taky cenu a nabídku přijímačů.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
Taky záleží na rozpočtu. Pokud je peněz dost, dílčí upgrade není problém. Pokud peněz není nazbyt, potom je lepší létat se současným modelem/vysílačem třeba ještě rok a mezitím si ušetřit na pořádné rádio a pořádný model. Nakonec to vyjde levněji než vylepšování po malých krocích.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
http://www.PiNa.cz
Já jsem stejně jako ty začal s Radianem PRO, ale vysílač jsem vzal se zjevných příčin rovnou Auroru 9. Pokud chceš pokračovat ve větroních, tak minimálně 8 kanál. Záleží už jen na tobě, co ti padně do ruky a co se ti zalíbí. 8 kanál a výše hlavně kvůli tomu, že tyto vysílače již obsahují řadu mixů a volných mixů, které u větroně určitě využiješ.
Co se týče nástupce Radiana, tak já jsem zvolil MiniCorado a jsem s ním maximálně spokojen. Je to výborné univerzální éro, které umí létat pomaličku a termiku jako Radian PRO, ale je mnohem přesnější a pokud se s ním chceš vyřádit, tak to taky není problém. Hlavně nemusíš mít strach, že ti upadnou křídla
Co se týče nástupce Radiana, tak já jsem zvolil MiniCorado a jsem s ním maximálně spokojen. Je to výborné univerzální éro, které umí létat pomaličku a termiku jako Radian PRO, ale je mnohem přesnější a pokud se s ním chceš vyřádit, tak to taky není problém. Hlavně nemusíš mít strach, že ti upadnou křídla
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
Dakujem pani za odpovede,
co sa tyka toho noveho lietadla, tak urcite s nim pojdem lietat az vtedy, ked budem presvedceny, ze ho zvladnem bezpecne ovladat. Poctivo trenujem na simulatore, ale mam celkom obavy z toho, ze Radian je sice fajn, ale lietadlo s kridelkami zas nieco ine..., kazdopadne si to necham este prejst hlavou. Co sa tyka supravy, rad by som zobral Futabu T8FG, ale u nas sa predava okolo 420€ a to je pre mna ozaj vela. V bazare som nevidel ziadnu, cize asi pojdem do toho Spektra, alebo Aurory 9.
co sa tyka toho noveho lietadla, tak urcite s nim pojdem lietat az vtedy, ked budem presvedceny, ze ho zvladnem bezpecne ovladat. Poctivo trenujem na simulatore, ale mam celkom obavy z toho, ze Radian je sice fajn, ale lietadlo s kridelkami zas nieco ine..., kazdopadne si to necham este prejst hlavou. Co sa tyka supravy, rad by som zobral Futabu T8FG, ale u nas sa predava okolo 420€ a to je pre mna ozaj vela. V bazare som nevidel ziadnu, cize asi pojdem do toho Spektra, alebo Aurory 9.
Radian, Radian Pro, Futaba T8FG Super