Jak je to s přeďeláním svahovýho na elektro samokřídlo

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

Jak je to s přeďeláním svahovýho na elektro samokřídlo

#1 Příspěvek od Bedřich »

Potřeboval bych poraďit . Mam svahovy samokřídlo a chci ho přeďelat na elekto jak to mam uďelat ja vym jen tam mám dat motor ale jestli a jak to mam udelat? Mam samokřídlo asi Tornádo! Dik
Prasopes

#2 Příspěvek od Prasopes »

Udělej si přídavnej trup do kterýho dáš celej pohon . Dodrž těžiště . Otázka je jak to bude těžký a jakej pohon na to chceš dát .Typuju že svahový tornádo vyztužený a potažený bude mít asi tak 450gr , když vyndáš přijímačovej pakl tak 370 gr , na to pak ještě pohonnou sestavičku kolem 170 gr střídavej pohon . Asi by to lítalo ale bylo by to zbytečně těžký. U Telinku maj plastovej držák pro pohon na Tornádo.

Mě lítalo samokřídlo 120cm polystyren potaženej papírem ,váha 500gr s osmičl . kan 1050 ,MIG 400 napřímo docela svižně , tedka mi docela chybí byla s ním sranda.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od blesk »

Ahoj ja mám tornádo XX a do něj jsem dal stříďáka Nippy Black 1210/103 od Überallu a 3S li-ion od Jeti model,hmotnost je 650g ale lítá to super,na letové vlastnosti to vliv nemá,lítá to i v velmi silném větru,vyho¨dil jsem z něho příjmačové baterie a rozšířil asi o 1cm aby se tam vešel ten trojčlánek,motor jsem přidělal na hliníkový pásek která sjem ohl do "L" a ten jsem dvěma plastovými šrouby přitáhl k křídlu ze spoda,z hora je malá překližková destička s maticema a v trupu je jako pruchodka zalepen kousek mosazný trubičky 6/5 a je tam zapěněna purexem,motor je naschvál vystrčený hodně dozadu abych nemusel dělat zásahy do elevonů,protože tam mám vrtuli 8x6" regulátor je volně přilepen na horní straně. nejefektivnější jsou asi průlety na plný plyn pul metru nad zemí,a zatáčky kdy koncem křídla hrabeš o zem,na pohon stačí i 400 s převodem,ale není špatné tam mít sylnější stříďák... jestli chceš tak zašlu foto.
zdar Blesk
Samokridlak

#4 Příspěvek od Samokridlak »

Ja mel normalni T11 mel jsem tam yvsokootackovou 400 (jamara 480HS)
nejdriv naprimo pak s prevodovkou a fakt to vydrzelo vsechno melo asi 650 g
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Bedřich »

Jo ďík já to nějak uďelam ja mam sice nevim jakej je to motor ale mam obrázek - http://www.rcmmodels.estranky.cz/fotoal ... mokridlo/5 no snad to pude ! :D [/url]
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fuzzi »

Bedřich píše:Jo ďík já to nějak uďelam ja mam sice nevim jakej je to motor ale mam obrázek - http://www.rcmmodels.estranky.cz/fotoal ... mokridlo/5 no snad to pude ! :D [/url]

to vyzera byt pohon z mini tornada a to ti velke samokridlo neutiahne:)

http://www.telink.cz/

11obrazok od vrchu je original pohon
Obrázek
Funtana X50 - ASP 4T 15ccm - Hangar9
Fanta - MVVS 8ccm+lad.r(konštrukcia Jozef Kucek)
pluto - OSmax 6,5ccm(prasknuty karburátor)
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Bedřich »

To by bylo blbý ja to mám od borca co říkal že to mněl na velkym tornadu tak nevim ! A na tom WWW.telink.cz je přídavný motor k tornadu za 199 to je jako i s motorem a reguatorem ?
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fuzzi »

Bedřich píše:To by bylo blbý ja to mám od borca co říkal že to mněl na velkym tornadu tak nevim ! A na tom WWW.telink.cz je přídavný motor k tornadu za 199 to je jako i s motorem a reguatorem ?

no to yb bola pekna akcia :D

nie to je iba ta preglejkova kostra a laminatovy vylisok ci z coho to je samozrejme elektroniku musis dat svoju ale pohon ktory mas mozes jednoducho vyskusat ci bude stacit (aj ked podla mna isto nie) tak ze vyrezes obdlznik z preglejky 2mm asi 5x5cm a v strede spravis drazku na motor z prevodovkou a prilepis ho epoxidom na vrchnu stranu odtokovky tak sa to aspon riesi pri minitornade a tore
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Bedřich »

No ja zjisťim co to je za motor ale myslim 280 a regulator SMM 06 !
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Bedřich »

A dalo by se třeba časem vymněnit motor za třeba 300 nebo tak jako jestli to neva tomu regulatoru ? 8O ?
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Bedřich »

No a jakou bych tam mněl dat vrtuli kdiž tam dam MIG(speed) 400 ?

Mám rozpětí 120 cm tak nevim jakou ? Prosím poraďte . dík
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fuzzi »

to neni velke rozpetie ak sa zmestis do 400g tak to s problemami a e utiahne aj ta 280

a na 400 vrtulu 6*4 alebo 6*5
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Bedřich »

No uz tu 400 mam tak to tam dam ne ?
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Bedřich »

Akorát furt nevim jak ten motor tam přidělat ? :?
Taylor

Re: Jak je to s přeďeláním svahovýho na elektro samokřídlo

#15 Příspěvek od Taylor »

Bedřich píše:Potřeboval bych poraďit . Mam svahovy samokřídlo a chci ho přeďelat na elekto jak to mam uďelat ja vym jen tam mám dat motor ale jestli a jak to mam udelat? Mam samokřídlo asi Tornádo! Dik

Mam Tornado XX od telinku. Pridavny pohon jsem vyresil pomoci drzaku od telinku - maji ho hned na uvodni strance, je to ze dreva a da se po mensich upravach pouzit pro motor s predni i zadni montazi. Konstrukci jsem na tornado jen nasunul a prilepil (nesrouboval). Jako motor jsem pouzil Pythona 60 od cemechu, vrtuli GWS 8x4.3" a aku Li-pol 1500mAh, 3clanek. Cely to vazi neco pod pul kila a leta bez problemu (tah je o trochu vetsi nez hmotnost, kdyby to nebyl tlacny pohon, tak by to i viselo).
Fotka bez krytu je na http://taylor.mcc.cz/rcmodels.html, uplne dole.

Pavel
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“