Zateplení vrat
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zateplení vrat
Ahojte, chci zateplit vrata do garáže zevnitř 3cítkou plystyrenem. Dá se koupit nějaký, který má z jedné strany povrchovou úpravu? Dík
Re: Zateplení vrat
Podle toho jakou povrchovku myslíš.Když jsem zateploval půdu, tak jsem na polystyren nalepil takové čtvercové EPP šablony co se používají na strop.
Karel
Myslím nějakou folii nebo něco tvrdšího, aby se nevylupovaly kuličky. Popřípadě to něčím lehkým obložit.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ono záleží jaká vrata.
Vyklápěcí jednodílná vrata jsem kdysi polepil 50 PS a na to samolepící tapetu. Hotovo za odpoledne. Vypadalo to docela OK.
Vyklápěcí jednodílná vrata jsem kdysi polepil 50 PS a na to samolepící tapetu. Hotovo za odpoledne. Vypadalo to docela OK.
Normálně bych to natáhnul lepidlem a perlinkou.
já bych to taky nalepil a perlinku
jenom bacha na kondenzaci, 30 kou bych to nedělal, imho smysl má až ta 50 ka a víc
a udělal bych odvodní kanálky ve vratech pro odvod kondenzátu ...
analogie k plastovým oknům ... určitě tam ke kondenzaci bude docházet a pak sou jasná ryzika ...
jenom bacha na kondenzaci, 30 kou bych to nedělal, imho smysl má až ta 50 ka a víc
a udělal bych odvodní kanálky ve vratech pro odvod kondenzátu ...
analogie k plastovým oknům ... určitě tam ke kondenzaci bude docházet a pak sou jasná ryzika ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Abych to upřesnil. Vrata jsou to dvojdílná kastlová dřevěná. Tloušťka asi 50mm, vyplněné polyšem, asi 2cítkou. Jelikož už byly škaredé tak jsem je z venku obložil palubkama a při té příležitosti si říkám, že je ještě zateplím. Proto si myslím, že 30tka bude stačit.
- nessiehunter
Nejjednodušší mi připadá použít polystyren s velkou hustotou,např.podlahový !
Já jsem si udělal garážová vrata tak, že jsem udělal rámy. Z venku jsem dal palubky do rámu polystyrén 4 cm a zevnitř sololit . Mám to od roku 1986 a dobrý.Z venku natřeno lazurou a zevnitř na bílo.
Polystyren s povrchovkou existuje, v několika tloušťkách, kupovali jsme to na zateplení kurníku, slepice rády vyzobávají kuličky. Koupili jsme to normálně ve stavebninách, ale zab mě, nevzpomenu si, jak se to jmenovalo. Jinak vrata garáže jsme obložili obyč. polystyrenem a sololitem.