Nastavení plynu a kolektivu
Nastavení plynu a kolektivu
Ahoj všem,
prosím o radu jak nastavit stupně náběhu na hlavním rotoru, v návodu je sice popsáno kolik stupňů ale už ne jak to fyzicky provést.
děkuji za radu
T-Rex-450
prosím o radu jak nastavit stupně náběhu na hlavním rotoru, v návodu je sice popsáno kolik stupňů ale už ne jak to fyzicky provést.
děkuji za radu
T-Rex-450
Aurora 9, T-Rex450 sport, T-Rex600 ESP
Re: Nastavení plynu a kolektivu
Máš pádlo nebo bezpádlo?Co máš za vysílač?
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Tak to já ti asi moc nepomůžu,já mám bezpádlo a DX6i.
Zkus mrknout na tohle video,je to sice s Dx6kou,ale treba to pomuze.
https://www.youtube.com/watch?v=WMf62iM ... ata_player
https://www.youtube.com/watch?v=WMf62iM ... ata_player
pokiaľ vieš anglicky, tak sa prezri fórum Helifreak, kde nájdeš veľa videonávodov ako postaviť a nastaviť vrtuľník, mne to veľmi pomohlo 
ZakkNoir píše:Ahoj všem,
děkuji za radu
T-Rex-450
v menu si najdeš položku kr.plynu,nebo kolektivu a pak posuneš páku kam chceš a +sem nebo -sem nastavíš požadovanou hodnotu.
pokud bys měl problém napiš mi,něco vymyslíme.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
mamoulian píše:ZakkNoir píše:Ahoj všem,
děkuji za radu
T-Rex-450
v menu si najdeš položku kr.plynu,nebo kolektivu a pak posuneš páku kam chceš a +sem nebo -sem nastavíš požadovanou hodnotu.
pokud bys měl problém napiš mi,něco vymyslíme.
krivka plynu (throttle curve) nema s kolektivem (collective pitch) nic spolecneho!
1/ je potreba mechanicky (upravou delky tahel) nastavit 0° uhel nabehu pro polohu paky (na vysilaci) ve stredove poloze
2/ pak se musi nastavit krivka kolektivu ve vysilaci podle toho, jake chce mit pozadovane uhly
btw. merka uhlu je samozrejme nutnost pro zjisteni uhlu nabehu
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
insomnia: A neni lepsi nechat krivku kolektivu 0 - 50 - 100 a maximalni uhly stelovat ve swashmixu? 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
JJ děkuji všem za rady
myslím že už jsem to dal tak nějak do kupy ale stejně to ještě nechám zkontrolovat někým zkušenějším
před prvním letem.
Aurora 9, T-Rex450 sport, T-Rex600 ESP
kolaCZek píše:insomnia: A neni lepsi nechat krivku kolektivu 0 - 50 - 100 a maximalni uhly stelovat ve swashmixu?
A swash mix sa dá nastaviť samostatne pre každý letový režim?
Fenius: Neda... Proto pisu o nastaveni maximalnich uhlu.
Dalsi silenosti uz si nastavis krivkama. Ale menit extremne krivky kolektivu pro kazdej letovej rezim mi moc moudry neprijde.
Pak staci zapomenout prepnout a nestesti je na svete...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
Ok, tvoju reakciu som si teda zle vyložil