barvení laminátu
barvení laminátu
Zdravím vás, chtěl bych se zeptat, obrousil jsem trup až na skelnou tkaninu, znomu jsem to zalaminátoval a chtěl bych se zeptat čím to nasprejovat aby barva na to chytle a neloupala se?
díky
díky
Re: barvení laminátu
bylo by vhodné tím samým čím je to stříkané.jinak přetmelit,vybrousit,stříknout plničem,přebrousit šimrglem 400 pod benzinem, a pak stříkat nejlépe akrylátem nebo pokud to nemusí odolávat palivu tak spreji na auta.
Naděje umírá až po nás.
-
Bomber
- Kontaktovat uživatele:
Proč brousit pod benzínem?
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
protože se to tak dělá
je to normální postup i šmirgli se tak dělají.broušení pod benzinem je jednodušší,přesnější a přijde mi příjemnější,ale to si chce zkusit.navíc při tom vzniká lepší povrch
Naděje umírá až po nás.
diablotin píše:protože se to tak děláje to normální postup i šmirgli se tak dělají.broušení pod benzinem je jednodušší,přesnější a přijde mi příjemnější,ale to si chce zkusit.navíc při tom vzniká lepší povrch
A než to pak nastříkáš, tak to pak ještě odmastíš? Benzín, pokud vím, tak je mastnej.
-
Bomber
- Kontaktovat uživatele:
diablotin píše:protože se to tak děláje to normální postup i šmirgli se tak dělají.broušení pod benzinem je jednodušší,přesnější a přijde mi příjemnější,ale to si chce zkusit.navíc při tom vzniká lepší povrch
Já vím jak vypadá povrch po 4-stovce smirku
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
samozřejmě se to brousí technickým benzínem,a pak to ještě stejně musíš umýt od zbytků prachu a tak.
pro modely vážně stačí ta 400ka ale musíš si koupit takovou která je přímo určená na broušení pod benzínem,jinak samozřejmě to jde vzít ještě jemějším ale to zase záleží na čem a kde to je,a hlavně jestli to má cenu.
Taky je pak rozhodující čím to stříkáš,pokud to nastříkáš sperejem z OBi za 50kč tak to klidně stačí,protože ten sprej ti stejně dobrý povrch neudělá.
Pokud to děláš lepší a stříkáš to kvalitní barvou a pistolí tak to samozřejmě musíš dělat pak úplně jinak.Zrovna nedávno jsem na jednu motorku stříkal 18 vrstev barvy z lakem.to pak musíš leštit i ty barvy mezi sebou,a podklad taky musí samozřejmě vypadat jinak.
Na co to je oprava??
pro modely vážně stačí ta 400ka ale musíš si koupit takovou která je přímo určená na broušení pod benzínem,jinak samozřejmě to jde vzít ještě jemějším ale to zase záleží na čem a kde to je,a hlavně jestli to má cenu.
Taky je pak rozhodující čím to stříkáš,pokud to nastříkáš sperejem z OBi za 50kč tak to klidně stačí,protože ten sprej ti stejně dobrý povrch neudělá.
Pokud to děláš lepší a stříkáš to kvalitní barvou a pistolí tak to samozřejmě musíš dělat pak úplně jinak.Zrovna nedávno jsem na jednu motorku stříkal 18 vrstev barvy z lakem.to pak musíš leštit i ty barvy mezi sebou,a podklad taky musí samozřejmě vypadat jinak.
Na co to je oprava??
Naděje umírá až po nás.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
... můžeš prosím technicky a technologicky rozvést rozdíl při broušení pod vodou a pod technickým benzinem ? Teda kromě toho že benzin smrdí a nemusí tak moc otírat, bo se odpařuje ?
Čím to je , že by povrch broušený za použití benzinu mohl mít lepší povrch, než ten, co byl broušený pod vodou, ve které může být i přídavek saponátu , přičemž použiju stejnou zrnitost brusného papíru?
veka1
tak si to někdy zkus.navíc jak jsi sám řekl tak ten benzín z toho nemusíš už dostávat pryč narozdíl od vody.
Naděje umírá až po nás.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
diablotin píše:tak si to někdy zkus.navíc jak jsi sám řekl tak ten benzín z toho nemusíš už dostávat pryč narozdíl od vody.
...ja to zkoušel před cca 20 lety.
Kromě vyšší ceny, vysušených rukou a nadávek kamarádů , že v hangáru smrdím, jsem žádný přínos nepozoroval
Ptal jsem se na technické zdůvodnění tvrzení, že by povrch broušený pod benzínem měl být lepší, než pod vodou. Celkem mě zajímá ,co by to mohlo způsobovat.
Pozn. nevím to jistě,ale myslím ,že by mě naši lakýrnici hnali, kdybch je nutil ,to co je na fotce, brousit pod benzinem. :wink:
veka1
když to děláš takhle velký tak by se to i prodražilo
Ale na takhle malé díly se mi to prostě osvědčilo líp. Tak to jen doporučuji.
Ale na takhle malé díly se mi to prostě osvědčilo líp. Tak to jen doporučuji.
Naděje umírá až po nás.
co si pamatuju tak jedinou vyhodou brouseni pod benzinem bylo u starejch nitrolaku pokud skapnul. hned za cerstva se dal pod benzinem snadno kapanec vybrousit. jinak vysledek voda versus benzin bude asi stejny, pominou-li se smradlavy ruce, vymorena dilna a mastnej dil pac pokud vim i benzin nechava stopy. ani samolepici folie nam vyrobce nedovoli lepit na benzinem osetreny povrch.... ale zvyk je zelezna kosile... co si budem povidat 
davelbc píše:co si pamatuju tak jedinou vyhodou brouseni pod benzinem bylo u starejch nitrolaku pokud skapnul. hned za cerstva se dal pod benzinem snadno kapanec vybrousit. jinak vysledek voda versus benzin bude asi stejny, pominou-li se smradlavy ruce, vymorena dilna a mastnej dil pac pokud vim i benzin nechava stopy. ani samolepici folie nam vyrobce nedovoli lepit na benzinem osetreny povrch.... ale zvyk je zelezna kosile... co si budem povidat
Čistý benzín stopy nezanechává a není ani trochu mastný, třeba lékárenský benzín. Používám ho právě na odmašťování. Jinak k nevýhodám toho benzínu bych ještě přidal jeho snadnou zápalnost, stačí jiskřička..
to Mazák: na to jsem se chtěl právě zeptat, zda se to nemůže vznítit. Vím, že když brousím, tak jsem někdy hodně hrrr... a nerad bych byl i zapálenej:))