Podvodník Julius Konya zase řádí

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
tox232
Kontaktovat uživatele:

Podvodník Julius Konya zase řádí

#1 Příspěvek od tox232 »

Už je zde vlákno ale aby to vydělo více lidí
http://www.rcmania.cz/posting.php?mode= ... 99&t=37217
Tak jsem tomu hajzlovy taky naletěl na RCrevue v inzerátech kolonka co jinam napatří má inzerát.Měl jsem zajem o gamu 2100 chtěl z ni 55 eur.Já po něm chtěl fotky jak vypadá.Nejdřív psal že je neumí vložit atd. tak si říkám nejakéj sterší chlapík.Po naléhání mi poslal dvě fotky Gami v trávě což mi nestačilo tak mi poslal jiné fotky.Já blbec jsem mu včera poslal zálohu 25 EUR a pak večer jsem to zjistil První dvě fotky stáhl z webu a ty další okopíroval z RCalba od uživatele SuperMUF myslím že je i zde na Manii.Od té doby má vyplej telefon.
Kripl jeden.
http://tox232.webnode.cz
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Podvodník Julius Konya zase řádí

#2 Příspěvek od Milan Nes »

to je mi lito ale nechapu ze mu policie nezatala tipec, dyt uz to sou desitky okradenejch lidi
mozna klidne uz i padesat podle toho jenom co se dostalo na verejnost
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Zba
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zba »

tox232 píše:Už je zde vlákno ale aby to vydělo více lidí
posting.php?mode=reply&f=99&t=37217
Tak jsem tomu hajzlovy taky naletěl na RCrevue v inzerátech kolonka co jinam napatří má inzerát.Měl jsem zajem o gamu 2100 chtěl z ni 55 eur.Já po něm chtěl fotky jak vypadá.Nejdřív psal že je neumí vložit atd. tak si říkám nejakéj sterší chlapík.Po naléhání mi poslal dvě fotky Gami v trávě což mi nestačilo tak mi poslal jiné fotky.Já blbec jsem mu včera poslal zálohu 25 EUR a pak večer jsem to zjistil První dvě fotky stáhl z webu a ty další okopíroval z RCalba od uživatele SuperMUF myslím že je i zde na Manii.Od té doby má vyplej telefon.
Kripl jeden.

Tak to máš teda smůlu.Já jsem se cca před 3 týdny napálil tady na rc manii.I přes spolupráci modetátora serveru TomaseC se to nepodařilo vyřešit.Dnes o tom tad napíši téma.
Ticcino

#4 Příspěvek od Ticcino »

Me tak napada, nebylo by resenim treba rict prodavajicimu, at letadlo vyfoti spolu s nejakym artefaktem, treba kartacek na zuby na pravem kridle. Nebo v nejake konkretni poloze, treba ocasem dolu? Proste aby ta fotka byla unikatni?
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

Milan Nes píše:...ale nechapu ze mu policie nezatala tipec, dyt uz to sou desitky okradenejch lidi
mozna klidne uz i padesat podle toho jenom co se dostalo na verejnost

Je otázkou, zda se na policii, alebo Policajný zbor SR, už někdo obrátil. Nehledě na skutečnost, že i kdyby se obrátil, četnictvo se bude zaobírat věcmi, které se již staly a byly oznámeny, o nových, které udělal nyní, nemusí ani vědět. Takže v každém případě bych kolegovi tox232 doporučil, aby se obrátil na nejbližší četnickou pátrací stanici a oznámil i tenhle případ. Vzhledem k tomu, že se v případě Julia Konyi bude zřejmě jednat o státního příslušníka SR, který se zřejmě na net připojoval v zemi svého pobytu, možná i ze svého bydliště, a svou hanebnou trestnou činnost páchal prostřednictvím internetu internacionálně, bylo by zřejmě na místě obrátit se přímo (písemně) na PZ SR (policajný zbor) rovnou do SR, třeba přes jejich Prezidium. V oznámení bych navíc uvedl, že se zjevně jedná o osobu důvodně podezřelou z drobných podvodů, páchaných prostřednictvím internetových aukcí a bazarů, a dále, že podle všeho - viz právě tato fóra a akce, už by o něm mělá mít policie povědomost, neboť se "pěkně" touto podlou činností "přivydělává". Navíc vystavení rekreačního poukazu ROH do zařízení jako je Ruzyňská riviera, Pankrácké ostrovy apod. je třeba splnit několik podmínek, jednou z nich je zrovna pokračování, resp. opakování trestné činnosti.
Prostě kde není žalobce, není soudce, takže je třeba konat. Vzájemně se varovat na různých fórech je určitě na místě a pěkné, ale chce udělat i ten druhý krok. Takže držím palce.
Hitec Aurora 9X
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Milan Nes »

na netu prave uz jednou kolovalo ze nekdo podal hromadnou zalobu ... takze zkusit dohledat pripadne se obratit

proto mne prekvapuje ze takhle si stale privydelava ...

http://www.google.cz/#hl=cs&sclient=psy ... 60&bih=578

bohate staci si udelat obrazek ....
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
tox232
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tox232 »

Ticcino píše:Me tak napada, nebylo by resenim treba rict prodavajicimu, at letadlo vyfoti spolu s nejakym artefaktem, treba kartacek na zuby na pravem kridle. Nebo v nejake konkretni poloze, treba ocasem dolu? Proste aby ta fotka byla unikatni?

To ale neřeší že ti letadlo pošle muže ti poslat třeba ten kartáček.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DAF »

Mě to v zásadě nepřekvapuje. V dnešní době, kdy morální žebříčky jdou do háje (velmi slušně řečeno), možnost anonymně se někde prezentovat, všechno jde elektronicky... Je otázkou, zda skutečného Julia Konyu někdo někdy viděl , a pokud ano, jestli to je ten skutečný J.K., který tak drze ojebává, pardon osexovává ostatní. Tzv. ukradenéí identity už dnes (bohužel) nejsou vzácností. A nemusíme chodit nikam daleko, každou chvíli někde v nějakých zprávách slyším, že ten a ten je opakovaně chycen u nějaké krádeže a jediné, co se stane, že proběhne zkrácené přípravné řízení a ten lump jde druhý den domů. Do týdne pak je další zkrácenka za skutek v jiném obvodě, a než se soudy domluví, že by bylo opravdu třeba ho zavřít, má na triku dalších X případů, a to uvažuji jen to, co četnictvo odhali, nebo kde je chycen. V kolika případech není chycen, to se můžeme jen domýšlet. Konya dost rád prezentuje (zjevně) na servrech v zahraničí, byť se jedná "pouze" o ČR, to mu dále usnadňuje činnost, protože slavná EU zatím má v tomto směru ještě určité hranice. Zatím není možné v Aši podat oznámení na darebáka z Košic (příklad). Proces případného předání do ciziny je na dost dlouhou dobu. To je jeho naděje, že se mu nic nestane. Můžeme se bavit, že soudce Lynch bývá mnohdy rychlejší, ale někdy sekne vedle., nehledě na další aspekty takového vzetí spravedlnosti do vlastních.
Hitec Aurora 9X
cilek

#9 Příspěvek od cilek »

Podvodníků je plný web. Nedávno jsem byl taky málo ostražitý, poslal jsem peníze předem (550 Kč) a zboží ani peníze už nikdy neuvidím. Jen pro pobavení uvedu, co mi vyčůránek, prý modelář, z Prahy (300 km od mého bydliště) odepsal, když jsem mu napsal, že věc budu řešit přes právníka: "Postupujte jak chcete,ja mám ted jiný starosti a ne debilní pětistovku,budu rád jestli se dožiju zítřka,tak si dělejte co chcete,byt máme vyrabovanej exekutorama a ja se budu ted stresovat váma Pošlu to až budu mít.Konec." :roll:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DAF »

Když už jsme v tom vzájemném postěžování si. Zaregistroval jsem se na aukro, že bych rád tam také něco koupil. Líbila se mi modelářská knížka, dnes už unikát. Protože jsem nikdy před tím neviděl originál, tak jsem věřil popisu. Ten opravdu popisoval skutečnost, že v knížce je 16 rozkládacích plánků. Ovšem prodávají už zamlčel, že dalších 16 je tam už vyříznutých. On nelhal, on jen neřekl celou pravdu. Vím, že to je nesrovnatelné s ostatním, v tomhle úhlu pohledu to je spíše pro zasmání. Mám sto chutí to vrátit, protože bych to samozřejmě chtěl mít kompletní. Ovšem ta knížka je dnes už opravdu poměrně raritní, tak to mě zase odrazuje.
Hitec Aurora 9X
Hunger

#11 Příspěvek od Hunger »

Morálka ani cokoliv jiného nešlo do háje víc než byla, jen o tom teď díky webu víš víc. Podvodníků zlodějů vrahů atd... je stále stejně jen mohou teď více škodit. Nejčastější věta kterou slýcháme od učitelů vy jste ta nejhorší třída(teď už teda ne) za touhle větou vždy bylo my ve vašem věku. No teď mi vypadlo jméno, ale nedávno jsme v literatuře(období:Česká Moderna) autor a učitel napsal knihu jak jsou ty malý děti zlý vypočítavý atd... no člověk musí být ostražitější protože v dnešní době akorát narazí na více lidí. Podvodníci jsou bohužel všude a dlouho budou.
"Šmirgl to jistí!"
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jindra_S »

Problém je, jak se takový přestupek řeší. V podstatě jsme ve společnosti postavili přestupek na rovinu beztrestnosti - je to něco, co je nevymáhatelné a stěžovat si můžete leda na lampárnu.
-
DAF
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DAF »

Nevím, ale já byl vychován tak, že si prostě spoustu věcí nedovolím, prostě by mě to ani nenapadlo. A není to o tom, v jaké době jsem byl vychován, ale jak jsem byl vychován, jaké byly zásady. Ten pokles vidím právě v tom, že je podstatně víc možností, jak lumpárny dělat, a pak právě skutečnost, že přestupek "vlastně nic není" a případný podmíněný trest je o ničem, to vlastně ani není trest. A že se o tom více mluví, ano, ale spíše se to mnohdy prezentuje obráceně, borec je ten, který něco udělal a ono mu to prošlo.
Hitec Aurora 9X
Michal Kalina

#14 Příspěvek od Michal Kalina »

..........
Naposledy upravil(a) Michal Kalina dne pon 18.02.2013 15:31, celkem upraveno 1 x.
tox232
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od tox232 »

Jsem pro mohu dodat veškerou komunikaci s tim hajzlem a doklad o tom že jsem mu na jeho účet odeslal 25 Eur.

Chtěl bych poprosit moderátora aby toto vlákno nějak zvíraznil aby se přidaly další napálení modeláři.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“