ASP 2 ccm nechce chytnout radu prosim
ASP 2 ccm nechce chytnout radu prosim
Nechce mi chytnout motor ASP2 da nekdo radu cim by to mohlo byyyt???? Navic kdyz otevru karburator tak se mi objevi v hadicce od paliva bubliny jako by palivo odteklo zpet do nadrze. Zkousel jsem vstriknout palivo primo do valce a taky nic ruzne prenastavovat jehlu a nijak se nechytal
Naposledy upravil(a) benest dne čtv 10.05.2012 16:44, celkem upraveno 2 x.
Re: ASP2
A nemas prazdnou nadrz? 
Takze jeste se zeptej jeste jednou a lepe
tedy podrobnejsi popis problemu (s popisem vseho, co by se toho mohlo tykat) a co vse uz jsi zkousel? Pak jeste uprav popisek tematu napr. "ASP XXX nestartuje" a misto XXX dopln oznaceni motoru, ktere ti chybi i v prispevku
ASP2 jsem hledal, ale nenalezl... jestli to je ASP 2ccm pak je to ASP 12A.
Takze jeste se zeptej jeste jednou a lepe
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Re: ASP 2 ccm nechce chytnout radu prosim
nadrz plna nejsem magor
To s tou nadrzi bylo mysleno krapet v jinem smyslu... tedy znovu si precti cely muj predchozi prispevek, pak muzeme dal radit... jenom z vody polivku neuvarime 
benest píše:Nechce mi chytnout motor ASP2 da nekdo radu cim by to mohlo byyyt???? Navic kdyz otevru karburator tak se mi objevi v hadicce od paliva bubliny jako by palivo odteklo zpet do nadrze. Zkousel jsem vstriknout palivo primo do valce a taky nic ruzne prenastavovat jehlu a nijak se nechytal
Odkud jsi?
Ideální je zajít za někým, kdo má s motory trochu zkušeností. Některé rady jsou nesdělitelné.
Balsa je sice modelářský chléb, ale někdy je jí už moc...
jak rikam nastavil jsem jehlu na na 1,5 otacky dle navodu dal ctvrt plynu oddelal jsem svicku striknul jsem trochu paliva primo na valec dal svicku dal zhaveni a zkousel jsem rucne nastartovat a nic tak jsem zas vytahnul svicku vyfoukal dal ji zpet otevrel plyn naplno zacpal vyfuk natahnul palivo stahnul plyn na ctvrt plynu opet nechytlo tak jsem zkousel ruzne tocit s jehlou az na 3,5 otacek ale stejne nechytnul
je to starsi motor a tomu co to mel predemnou udajne chytal krasne
to uz je lepsi
kdyz mas vyndanou svicku tak zhavi? Palivo natahni do karbecu cca. tremi otackami vrtule s tim ze budes mit karbec otevreny a zamackly prstem. Vrtuli pri nasati dotoc na zacatek komprese a uz s ni dal nehybej (hybani zpusobi vraceni paliva zpet), stahni plyn na tretinu, nasad zhaveni a nastartuj. A taky si napis do profilu odkud jsi
ja se to ucil teprve nedavno, ale slo to hned napoprve (viz. video)
je tam ale jeste vic promennych (predchozi palivo vs. nynejsi palivo, serizeni atp...)
Mozna ti to pomuze...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vPyRtHbNV_k[/youtube]
Mozna ti to pomuze...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vPyRtHbNV_k[/youtube]
Naposledy upravil(a) Kissman dne čtv 10.05.2012 17:00, celkem upraveno 2 x.
zhaveni zhavi krasne prave uz to zkousim druhej den a opet nic pres noc ho davam vzdycky nabijet
benest píše:jak rikam nastavil jsem jehlu na na 1,5 otacky dle navodu dal ctvrt plynu oddelal jsem svicku striknul jsem trochu paliva primo na valec dal svicku dal zhaveni a zkousel jsem rucne nastartovat a nic tak jsem zas vytahnul svicku vyfoukal dal ji zpet otevrel plyn naplno zacpal vyfuk natahnul palivo stahnul plyn na ctvrt plynu opet nechytlo tak jsem zkousel ruzne tocit s jehlou az na 3,5 otacek ale stejne nechytnul
1,5 otáčky otevřená jehla je málo. ASP nemá tak tupou jehlu, takže to bude chtít pro nastartování cca 3 - 3,5 otáčky, pořádně mu nasát a on poběží.
Balsa je sice modelářský chléb, ale někdy je jí už moc...
no uvidime zas az zitra az se me nabije zhaveni snad to pojede
Jehly nastav dle návodu a to i tu volnoběžnou. Pro nastavení volnoběžné jehly dobře funguje to foukání do přívodu paliva. Pokud to startuješ rukou, tak neotvírej šoupě na čtvrt plynu, ale zkus ho mít jen trochu pootevřené.
- MarthiR
Ještě malí dotaz použil si i starter? Já sem musel zatím použit starter jen 3x a vše sem měl dobře nastaveno jinak startuji rukou
Jinak jestli karbec nastal tak to poznáš tak že to čvachtá a první start úplně nového motoru je to teda Magnum 6,5cmm
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DXp4cMbCPUM[/youtube]
Jinak jestli karbec nastal tak to poznáš tak že to čvachtá a první start úplně nového motoru je to teda Magnum 6,5cmm
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DXp4cMbCPUM[/youtube]
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
A este napis ake pouzivas palivo - jeho zlozenie. Toho co mu pred tebou chodil dobre, si sa mal spytat na pouzivane palivo. Aj na tom velmi zalezi, zvlast u malych kubatur.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
- MarthiR
to je pravda, jen příkladně u mě (mám akrobata)
85% Metyl
12% Aeorosynth
3% Nitrometan
Nevím jaké se používá u tak malého obsahu
85% Metyl
12% Aeorosynth
3% Nitrometan
Nevím jaké se používá u tak malého obsahu
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J