Nástřik modelu od FSK

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
HERRI
Kontaktovat uživatele:

Nástřik modelu od FSK

#1 Příspěvek od HERRI »

jaký druh barvy byste zvolili na nástřik modelu od FSK ?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: nástřik FSK

#2 Příspěvek od Milan Nes »

mno asi ti nezbejva nic jinyho nez nejaky akrylat, ale overit si ze to je opravdu akrylat
+ neni tam k akrylatu nejake agresivni redidlo

v zasade sou dobre spraye co prodavaji pro "deti" do skolek tam je 100% ze tam neni zadna tekava slozka agresivni ...

ja to strikal barvama i "agrasivnima" ale kompresorem, ze ta barva ihned se vyparovala, velmi tenke vrstvy ... ale to se ti sprayem tezko povede
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
MarthiR

#3 Příspěvek od MarthiR »

Ať zbytečně nezakládám nové vlákno soucknu se sem

Chlapy je mi jasné že na Depronáka budu potřebovat barvy bez ředidla a nechce se mi kupovat plechovka barev když ji stejně nebudu potřebovat celou tak se ptám, je něco takového ve spreji? Jestli ano máte odkaz? Já se v barvách moc nevyznám proto se vás ptám. Děkuji všem
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od maroslong »

Ak pištoľou, tak aj farby na plastikové modely Revell, Humbrol, možno aj Agama. Humbrolkami som kedysi okamuflážoval Mustanga od FSK. Ak spray, tak RC Styro od Pelikána.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HERRI »

maroslong píše:Ak pištoľou, tak aj farby na plastikové modely Revell, Humbrol, možno aj Agama. Humbrolkami som kedysi okamuflážoval Mustanga od FSK. Ak spray, tak RC Styro od Pelikána.

ty Revellky a spol. vlezou dost do penez. Uz jsem takhle strikal stejne velkej model a 1 plechovka nebyla zadna mira. Asi zkusim ty spreje...
chrpos

#6 Příspěvek od chrpos »

No on ten sprej stojí 120kč,tak to stejně asi moc neušetříš!
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od HERRI »

chrpos píše:No on ten sprej stojí 120kč,tak to stejně asi moc neušetříš!

ale jo ušetřim, tou pidi pistolí je to křeč, ta fakt maximálně na vagónky. Udělám s ní jen tu žlutou na motorovým krytu...
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od HERRI »

Milan Nes píše:mno asi ti nezbejva nic jinyho nez nejaky akrylat, ale overit si ze to je opravdu akrylat
+ neni tam k akrylatu nejake agresivni redidlo

v zasade sou dobre spraye co prodavaji pro "deti" do skolek tam je 100% ze tam neni zadna tekava slozka agresivni ...

ja to strikal barvama i "agrasivnima" ale kompresorem, ze ta barva ihned se vyparovala, velmi tenke vrstvy ... ale to se ti sprayem tezko povede

to souhlasim, fakt neni akryl jako akryl, já jedním takovým bezbarvým "agresivním" akrylem pěkně poleptal model od Alfy...
ifin

Re: Nástřik modelu od FSK

#9 Příspěvek od ifin »

Koupil jsem si akrylovou barvu v malířských potřebách a bez problému. Ředí se vodou a polystyren neleptá. Balení cca jedno deci za 75 Kč.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
corsair
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od corsair »

HERRI píše:
chrpos píše:No on ten sprej stojí 120kč,tak to stejně asi moc neušetříš!

ale jo ušetřim, tou pidi pistolí je to křeč, ta fakt maximálně na vagónky. Udělám s ní jen tu žlutou na motorovým krytu...
Není pistolka jako pistolka, v galerii mám Mezka, přestříknutý Humbrolkami přes originální nástřik - sv.šedá-dvě plechovky, červená půl plechovku, a zespodu tm.šedá jedna plechovka - je to o "pistolce" hodně o rukách na airbrush
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Curtiss »

Teda já nevím, jak chlapi stříkáte, to je děsný. Kolik tam tý barvy kydáte, že máte takovou spotřebu??? :roll: Na mýho 1,5m Transalla - viz: http://www.modelweb.ic.cz/trans.html jsem spotřeboval od každý barvy jednu 14ml plechovku. Barvy Humbrol a na stříkání ředit v poměru 2:1 ve prospěch ředidla. Pro upřesnění, stříkáno prastarým ruským Aerografem s tryskou 0,8mm. :wink:
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od maroslong »

Tiež nechápem, jednak neviem čo stále všetci majú s tým šetrením (to je asi nejaké ďalšie hobby, neviem...), ale o to nejde. S Humbrolkami a Revelkami mám skôr ten problém, že ich mám kopu a postupne ich vyhadzujem lebo ich neviem minúť. Majú takú kryciu schopnosť, že spotrebujem vždy nepatrné množstvo a to dokonca nestriekam, ale farbil som štetcom, valčekom, tupovaním atď... Tak mi napadá, dalo by sa to nechať vo farbe EPP, biele, požičať si niekde červenú liehovú fixku (ušetrí sa možno aj päť korún), namaľovať červené hviezdy a máme tu krásnu zimnú ruskú kamufláž zadarmo. :!: A to se vyplatí. :lol:
Sorry nič v zlom, betre to prosím s nadhľadom.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od HERRI »

Curtiss píše:Teda já nevím, jak chlapi stříkáte, to je děsný. Kolik tam tý barvy kydáte, že máte takovou spotřebu??? :roll: Na mýho 1,5m Transalla - viz: http://www.modelweb.ic.cz/trans.html jsem spotřeboval od každý barvy jednu 14ml plechovku. Barvy Humbrol a na stříkání ředit v poměru 2:1 ve prospěch ředidla. Pro upřesnění, stříkáno prastarým ruským Aerografem s tryskou 0,8mm. :wink:

tak to jsi Bůh...nebo máš spíš dobrej kompresor. Mě to stříká brácha pistolkou komančské výroby - v.d. Mikrotechna Holešovice a zdrojem tlakovýho vzduchu je nožní žába na nafukování lehátek ! S timhle vybavením fakt nelze posuzovat spotřebu barvy, ale že to vůbec stříká (a vláčky to stříká dokonale). Holt větší plochy jako éro neušlapeš. S kompresorem to makalo blbě, vrátili jsme se k měchu.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od corsair »

to z té Mikrotechny ovšem jaksi není stříkací pistole,ale obyčejná fixírka, v tom případě se nedivím, té spotřebě barvy.
Igel
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Igel »

Akrylove farby Pebeo, matne. Predtym zakladovku a potom matny vodou rieditelny bezfarebny lak. Ukazky http://www.rcmania.cz/gallery/album.php?album_id=48
WW2
Odpovědět

Zpět na „Dílna“