Čím vyglančit éra z elaporu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jardátor

Čím vyglančit éra z elaporu

#1 Příspěvek od Jardátor »

Čím vyčistit elapor.Toš kurňa chlapi,mám taký problém.Moji kamarádi,taky takový superpiloti,začátečníci proháňajů éra od Multiplexu-Fun Cuba,Minimaga a Mentora.Éra už sů od těch mezipřistání v trávě,hlíně atd.pořádně zapráskané.Toš sa mám kurňa zeptat,čím to vyčistit,ať sů kurňa zase bilunké jak sníh.Já navrhuju myčku,nebo pračku,ale to asi neprojde.Toš dávám za kamarády dotaz,čím majů ty éra vypucovat.Sů to poctivý chlapi,klidně to vypucujů kartáčkem na zuby,ale nevijů,jaký použít saponát,ať ten elapor moc nezničijů.Toš předem moc děkuju za všecky dobré rady i za kamarády.
JMalik

Re: Čím vyglančit éra z elaporu

#2 Příspěvek od JMalik »

Jardátor píše:Čím vyčistit elapor.Toš kurňa chlapi,mám taký problém.Moji kamarádi,taky takový superpiloti,začátečníci proháňajů éra od Multiplexu-Fun Cuba,Minimaga a Mentora.Éra už sů od těch mezipřistání v trávě,hlíně atd.pořádně zapráskané.Toš sa mám kurňa zeptat,čím to vyčistit,ať sů kurňa zase bilunké jak sníh.Já navrhuju myčku,nebo pračku,ale to asi neprojde.Toš dávám za kamarády dotaz,čím majů ty éra vypucovat.Sů to poctivý chlapi,klidně to vypucujů kartáčkem na zuby,ale nevijů,jaký použít saponát,ať ten elapor moc nezničijů.Toš předem moc děkuju za všecky dobré rady i za kamarády.

Můžeš to dát do pračky, ale už s tím nepůjde létat.
Můžeš to omýt teplou vodou s "Jarem", nebo podobným čvachtem za pomoci hadříku. Když to nebudeš kartáčovat (vytrháš kuličky), tak to uvedeš do původního stavu.
Otlaky a různé naraženiny vyrovnáš horkou (vařící) vodou. O tom už tady rozsáhlejší pojednání najdeš.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od lubo1 »

Jardátor píše:Čím vyčistit elapor..

EPP čistím Jarovou vodou. Najskôr to omyjem špongiou, namočenou v jarovej vode - neoplachujem - nechávam saponát pôsobiť - opakujem tak po 5 minútach, aby model neuschol a cca po 15 -20 minútach osprchujem a nechám oschnúť. Samozrejme je treba vykuchať elektroniku .....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
mijou

#4 Příspěvek od mijou »

.No mne sa osvedcil parny cistic, nic profi, taky ten obycajny co vypada jak varna konvica z hadicou :) Ma to aj druhu vyhodu, ze to vyrovna aj male preliaceniny.
mo-mo

#5 Příspěvek od mo-mo »

Předejít tomu polepením páskou. Částečně ochrání a nechytá se na ni tolik ten bordel.
Momo
zdekar

#6 Příspěvek od zdekar »

A hlavně nezapomeň před čištěním vyndat elektroniku, ať to zas pak nemáš celý černý, když to zapneš ;-) :D

Jinak já EPP čistím houbičkou na nádobí a tím jarem.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Woita
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Woita »

lubo1 píše:
Jardátor píše:Čím vyčistit elapor..

EPP čistím Jarovou vodou. Najskôr to omyjem špongiou, namočenou v jarovej vode - neoplachujem - nechávam saponát pôsobiť - opakujem tak po 5 minútach, aby model neuschol a cca po 15 -20 minútach osprchujem a nechám oschnúť. Samozrejme je treba vykuchať elektroniku .....

Někdo tu psal, že zapomněl doma flašku s jarovou vodou, tak z nouze zkusil přípravek na čištění auta od much, a byl velice překvapen jak to parádně fungovalo.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
fatman

#8 Příspěvek od fatman »

Používám přípravek na nádobí Žabka, je to prášek, zředím to vodou, a tím myju éra ne sice z Elaporu, ale z EPP (eště pevnější polystyrén). Ale asi to bude mít ten samý účinek.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“