Vega

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
sk8ty

Vega

#1 Příspěvek od sk8ty »

Dobrý den,sehnal jsem na inzerát modelVega-od Modely...Je to klasická Vega s polystyrenovým křídlem.Mělo by smysl na modelu dodělat křidélka??Model je rozestavěný,křídla hotová,ale v tom bych problem neviděl.Spíš mi jde o obratnost modelu-uši a křidélka mi moc dohromady nejdou....
Mirek J.

Re: Vega

#2 Příspěvek od Mirek J. »

Křidélka jsem u Vegy dodělával skoro na celou délku uší,hloubka cca 4 cm. Posléze i klapky/brzdící štíty těch samých rozměrů u kořenových (vnitřních) částí křídla. Vše hnáno HS 125MG. Výkrut se mi udělat nepodařilo ale na klasické klonění a zatáčky křidélky to docela stačí. Hodně pomůže zavětrovat štěrbiny v ose otáčení křidélek/klapek izolepou! (viz popis jinde na foru...) Neztrácí se tam tolik aerodynamická účinnost profukem proudnic přes štěrbinu.
ztnext

#3 Příspěvek od ztnext »

Vega mi již pár let leží v dílně, má odlétáno. Je postavená v původním provedení, tedy bez klapek i brzd. Pro pohodové létání nemá chybu. Ovladatelnost na V a S bohatě stačí. :wink:
Heslo dne: S kecama vydržíš než se roztočí vrtule.
Figaro

#4 Příspěvek od Figaro »

Já mám na Vegu žebra z 1.5mm balzy vypálená na laseru:) křídlo je o hodně lehčí než s plastovími žebry:)
Odpovědět

Zpět na „Větroně“