Blade mSR - X

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

Blade mSR - X

#1 Příspěvek od Cadfael »

Tak jsem pořídil mSR-X (nové bezpádlo) a dávám pár prvních postřehů pro případné další majitele. BNF verze je bez baterek, nabíječky v malé krabičce, český a anglický návod, náhradní zadní vrtulka a dvě táhla. Baterky E-flite 150mAh 12C vydrží cca 3 minuty, chce to ty nové, 25C. První dojem z letu - čtyřkanálové stabilnější mCPx, počínaje zvukem motoru a konče živostí. Se starým mSR nemá kromě názvu a podoby letově moc společného. Je velice rychlé, v pokoji jsem se s ním docela bál, takže s ním půjde lítat i venku při mírnějším větru. Je podle mě ideální pro přechod z mSR na mCPX, je to něco mezi tím. Už se jen těším až mi dojdou lepší baterky... Pro lidi co mají rádi lítaní v bytě a mSR je to krásná nová hračka.
Angusss

Re: Blade mSR - X

#2 Příspěvek od Angusss »

Ahoj,

jaký je tedy rozdíl oproti mcpx?
vylizplech

#3 Příspěvek od vylizplech »

Angusss píše:Ahoj,

jaký je tedy rozdíl oproti mcpx?

nemá kolektivní řízení,ale pevný náběh listí
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Cadfael »

tak tak... jinými slovy je to čtyřkanál a nemůže lítat akrobacii...
Angusss

#5 Příspěvek od Angusss »

Ahaaa :) já na to pořád koukal a nějak mi to nedocvaklo :) Měl jsem MSR a nyní mám mCPX :) a stejně mi to nedocvaklo
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Cadfael »

Přidám ještě pár postřehů po nějaké době létání s ním, snad to bude někomu, kdo uvažuje o jeho pořízení, užitečné. Je velice rychlý, skoro tak jako mCPx, ale řídí se výrazně hůř než mCPx. To člověk otáčí ve visu na místě a nehne se, mSRx naopak utíká v zatáčce hodně razantně do různých stran (i při visu) a pokud by člověk nereagoval sakra rychle, i hala by mu byla malá. Visí ale krásně. Podle tipů na anglickém fóru, plném podobných postřehů, jsem ho nejdříve ukázňoval mixy, pak ho trochu seřídil změnou délky táhel cykliky podle tamního doporučení (deska cykliky pak sice není rovně, ale chová se to podstatně líp za letu, divné), což nahradí potřebu používat mixy a začne to být v mezích možností slušně řiditelné - při hodně razantní pilotáži. Nicméně, pokud je někdo úplný začátečník, tak se bojím, že z něho dostane psotník, oproti starému hodnému a klidnému pokojovému mSR je to neporovnatelné. Být to moje první létající hračka, tak by mě asi pěkně rychle odradila a našel bych si jinou zábavu, něco klidnějšího, třeba lov žraloků.
Fyk

#7 Příspěvek od Fyk »

Protože se mi líbí bezpádlové vrtulníky, pořídíl jsem si Blade mSR-X. Začínal jsem na koaxiálu, potom Walkera 4G3, Solo Pro II a mSR-X. Je to perfektní strojek na domácí polétání a za bezvětří venku. Vyzkoušel jsem drobné úpravy, které mohu doporučit. Průchodky k upevnění kabiny navléknout za kulové čepy a tím vymezit vůle. Zasunot baterii, provléknout hlavou nit a zjistit, jestli je v pořádku těžiště (já dovažoval předek). Přidat na oba motory chladiče (udělal jsem je ze samolepící hliníkové pásky. Na zadní stačí účko, na hlavní jsem vytvořil žebra). Odlehčit zadní stabilizátor. Zmenší se jeho plocha a vrtulka má větší účinnost (vzduch lépe proudí). Vrťásek je pak krásně stabilní a chová se jako dospělý. Používám setovou vysílačku. Trimy mám v nule, bylo zapotřebí lehce upravit délku táhel. Piruety a zatáčky je třeba řídit s citem. Samozřejmě jinak levou, jinak pravou. To jsou zákony přírody a mechaniky. Pro začínající s mSR-X, nenechat ho ze začátku rozletět. Je pak rychlejší než myslíte a pokoj je najednou strašně malý :lol:
Trinom

#8 Příspěvek od Trinom »

Mohl bys mi prosím vyfotit setovou vysílačku? Nikde jsem ji nemohl najít v rozumné kvalitě. A když jsem našel něco v trošku horší, tak to vypadalo, že vysílačka nemá trimy. Jak je to?

BTW, Cadfaele, opravdu je to o tolik horší, jak původní mSR? Mám ho totiž doporučenýho na začátky, tak se radši ptám, než ho koupím. Rozdíl 300 Kč by mě už moc nevytrhl.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Cadfael »

Já jsem nechtěl, aby ty moje první postřehy vyzněly, že je horší než mSR. On je jiný, a podle mě jako první vrtulník ne příliš vhodný. mSR je strašně klidný, stabilní, pomalý - opravdu tříkolka, jak ho tu nazývají :) . mSRX je rychlý, stabilní ve visu (víc než mSR), ale velmi ostrý, nebo nestabilní či jak to říct, při zatáčkách. Nedá se například (bez naprogramovaných mixů) otáčet ve visu na místě bez dost výrazného řízení jako mSR nebo mCPX, kde stačí řídit jen zadní vrtulku. Například točíš zatáčku ve visu na místě jen zadní vrtulkou a ta svině se ti přitom naklopí a ujede ti tři metry bokem než se vzpamatuješ. V malé místnosti je to dost vražda :-), fakt doporučuji naučit se s ním létat někde ve větším prostoru, doladit si ho a zvyknout si na něj. Pak je příjemný, rychlý, a člověk si na něm i pěkně zalítá. Lítám teď doma hlavně s ním, a líbí se mi čím dál víc. Člověk který už trochu lítal ho zkrotí brzy. Nicméně mi z výroby připadá dost výrazně neseřízený. S vysílačkou opravdu nevím, já používám DX6i a se setovými nemám žádnou zkušenost.
Trinom

#10 Příspěvek od Trinom »

Dobře. Tak co bys mi teda z tvého pohledu doporučil jako člověku, kterej to chce mít jako tréning na tricoptera, čili velkou těžkou línou potvoru, kde akrobacie nehrozí, protože bude tahat kameru?
Dodávám, že jsem s vrťasama nikdy nelítal.
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Cadfael »

Já si netroufám nic doporučit, jen ti řeknu svůj názor začátečníka po pár měsících dost intenzivního lítání s malými čtyřkanály. Prošel jsem si asi jako každý za těch pár měsíců obvyklým vývojem - koupil jsem synovi koaxiál k narozeninám, zalíbilo se mi to, koupil jsem koaxiál sobě, za pár dnů mě omrzel, koupil jsem mSR normální, na kterém jsem se učil a je to strašně hodný strojek který mám opravdu rád a lítat s ním doma je úžasný relax, pak SR120, mCPX, SR, a chystám se na Rexe 450, prostě mě to pohltilo, učím se a baví mě to. Nelituju ale ani jedné zakoupené hračky, každá mi dala dost radosti a stálo to za to. Pokud máš možnost se napřed učit na simu, tak bych si asi koupil mSRX, a začal ve větší místnosti, je levný,odolný a dá se s ním lítat venku. Pokud chceš klidnější začátky, pak asi mSR, ale na doma. Ale ber to tak, každý ti poradí něco jiného, člověk si musí vybrat sám co se mu líbí a nedat se moc ovlivnit :-) Podle mě ať si vybereš cokoli, jsi na cestě do pekla jako všichni tady, uchvátí tě to, a finančně zruinuje :)
XeeeX

#12 Příspěvek od XeeeX »

Trinom píše:Dobře. Tak co bys mi teda z tvého pohledu doporučil jako člověku, kterej to chce mít jako tréning na tricoptera, čili velkou těžkou línou potvoru, kde akrobacie nehrozí, protože bude tahat kameru?
Dodávám, že jsem s vrťasama nikdy nelítal.

Ahoj na vánoce jsem si koupil mCP X a tedy před tím jsem taky vrťas nikdy neřídil a povím ti byl to pro mne šok :D . plazil jsem se s tím po zemi, jak had a nebo jsem mlátil o stěny, jak tenisák. No dnes už jsem schopný letět tam a po obrátce zpátky, ale táčku v letu jsem ještě nedal :( . Nemluvím o zásobě náhr. dílů. Tedy pro začátečníka to chce hodně pokory a to lítám každý dem min 15 min.
Jen dodat lítám v místnosti 5x5m a je to na hraně :-)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od prochel »

Trinom píše:Mohl bys mi prosím vyfotit setovou vysílačku? Nikde jsem ji nemohl najít v rozumné kvalitě. A když jsem našel něco v trošku horší, tak to vypadalo, že vysílačka nemá trimy. Jak je to?

BTW, Cadfaele, opravdu je to o tolik horší, jak původní mSR? Mám ho totiž doporučenýho na začátky, tak se radši ptám, než ho koupím. Rozdíl 300 Kč by mě už moc nevytrhl.
je to normální setová vysílačka která ma trimy tady je foto baleni RTF [album]724[/album] a co se týká jestli je to vrtulník pro úplný začátečníky tak bych řek že jo vyndá se z krabice a lítá , poslouchá a ...... to je tak všechno nemůžu říct jestli je to pro úplný začátečníky nebo ne třeba by se dal použít z křížem ale to je podle mě zbytečný
do prvního typu MSR bych už určitě nešel
seltino

#14 Příspěvek od seltino »

souhlasím s prochym, pokud jej budeš kupovat, kup si novou bezpádlovou verzi. To ti ušetří dost peněz, protože pádla u MSR po pádech dost často odchází, nehledě na to že se vybrušuje hřídelí větší otvor, přes který je hřídel v pádlech protáhnuta a to pak dost ovlivňuje chování vrtulníku a právě pádla provoz MSR zbytečně prodraží.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Trinom

#15 Příspěvek od Trinom »

prochel píše:je to normální setová vysílačka která ma trimy tady je foto baleni RTF [album]724[/album]
Z fotky sice není nic poznat, ale když říkáš, že je má, tak nemám důvod ti nevěřit.

Každopádně děkuju za rady oboum.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“