Jak založit PAY PAL
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak založit PAY PAL
Třeba tady je návod:
http://webnews.terc.cz/ps/article.php?arid=171
Zde je český návod na založení účtu PayPal
Pokud někdo chce používat PayPal účet bez kreditky což je možné pak ignorovat tam popsané přidávání karty k účtu a používat to co je popsáno v sekci Převod peněz na paypal účet pomocí bankovního převodu "Top up".
Odkazy na informace při používání PayPal účtu bez kreditky:
Jak nabít PayPal účet z bankovního účtu
Ověření aktuálního zůstatku na PayPal účtu před nákupem
Pokud někdo chce používat PayPal účet bez kreditky což je možné pak ignorovat tam popsané přidávání karty k účtu a používat to co je popsáno v sekci Převod peněz na paypal účet pomocí bankovního převodu "Top up".
Odkazy na informace při používání PayPal účtu bez kreditky:
Jak nabít PayPal účet z bankovního účtu
Ověření aktuálního zůstatku na PayPal účtu před nákupem
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Mlhos píše:Třeba tady je návod:
Dík,je to trochu složitý na mě,ale snad to zvládnu.
frantaletec
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Pay pal mam a pouzivam ale s anglickou kartou, je mozne uz i v cr pridat ceskou bankovni kartu a platit tak pres internet....je nutne to nejak povolit v bance?...za tech pet let v anglii uz nejak ztracim prehled co se v CR vlastne deje 
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Normálně to jde s českou kartou odjakživa pokud je embossovaná.
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj lidi.Minulý pátek jsem si po internetu založil u české spořitelny účet Pay Play.Potom jsem tam převedl určitou částku a ve zprávě pro příjemce jsem napsal,že tyto peníze chci převést na můj Pay Palový účet.
Zítra už to bude týden a stále nemám na Pay Palu převedeny peníze,je tam nula.Je to normální?
Zítra už to bude týden a stále nemám na Pay Palu převedeny peníze,je tam nula.Je to normální?
frantaletec
Kód: Vybrat vše
Minulý pátek jsem si po internetu založil u české spořitelny účet Pay Play.Potom jsem tam převedl určitou částku a ve zprávě pro příjemce jsem napsal,že tyto peníze chci převést na můj Pay Palový účet.To skutečně myslíš vážně
...s větrem o závod.
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Svůj bankovní účet ovládám jenom v základních věcech,jako je placení převodem a kontrolováním historie.Na založení Pay Palu a převodu peněz jsem si kvůli svému pokročilému věku netroufal,tak jsem tím pověřil svého mladého zetě.Nevím z jakého důvodu se nademnou pohoršuješ. 
frantaletec
Rozhodně se nepohoršuji, pouze se upřímně divím. Viz
To, co's napsal výše, mi prostě vyšlo tak, že vůbec nevíš, co děláš, a pokyn k převodu jsi zadal pouze ve formě zprávy pro příjemce. Což je pěkná ptákovina. O zeťákovi nebyla řeč.
Takže, pokud chceš nějak pomoci, napiš trochu podrobněji, co's udělal, popř. co už udělal zeťák, protože z tvého předchozího příspěvku vlastně nikdo nic neví. CharlieCh
PS - Taky mi zrovna není *náct.
Kód: Vybrat vše
To vše bez jakékoli narážky či urážky.To, co's napsal výše, mi prostě vyšlo tak, že vůbec nevíš, co děláš, a pokyn k převodu jsi zadal pouze ve formě zprávy pro příjemce. Což je pěkná ptákovina. O zeťákovi nebyla řeč.
Takže, pokud chceš nějak pomoci, napiš trochu podrobněji, co's udělal, popř. co už udělal zeťák, protože z tvého předchozího příspěvku vlastně nikdo nic neví. CharlieCh
PS - Taky mi zrovna není *náct.
...s větrem o závod.
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem se špatně vyjádřil.účet už mám založený.Nevím zcela přesně,jak to bylo,ale přišlo mi na email registrace na Pay Play se všemi potřebnými čísly jako č. mého účtu atd.,které zeť zadal do příkazu pro českou spořitelnu.To že do zprávy napsal,aby peníze převedly na Pay Pal byl jen nepodstatný detail.
frantaletec
frantaletec píše:Nevím zcela přesně,jak to bylo,ale přišlo mi na email registrace na Pay Play se všemi potřebnými čísly jako č. mého účtu atd.,které zeť zadal do příkazu pro českou spořitelnu.To že do zprávy napsal,aby peníze převedly na Pay Pal byl jen nepodstatný detail.
Problém je ovšem v tom, že to vůbec není nepodstatný detail, protože do zprávy pro příjemce se zapisuje PayPal Transfer ID příslušné cílovému PayPal účtu, na který se peníze mají poslat. Kde ho získat včetně správného čísla bankovního účtu PayPal zde v ČR to je popsáno viz tento odkaz Jak nabít PayPal účet z bankovního účtu. Teď vám nezbývá než doufat, že to zeť provedl správně dle tohoto postupu a že neposlal peníze na nějaký jiný účet nějakého podvodníka.
Pokud zeť vše provedl správně a do zprávy pro příjemce uvedl správné PayPal Transfer ID příslušné pro vás založenému PayPal účtu pak může být problém v tom, pokud vlastník bankovního účtu z něho se peníze převádějí není totožný s vlastníkem cílového PayPal účtu. Je vyžadováno shodné jméno i příjmení, protože tzv. Top Up převody z bankovního účtu na PayPal účet jsou určeny jen výhradně pro nabíjení PayPal účtu jeho majitelem a nikoli pro platby od jiných osob. Pokud přijdou Top Up převodem peníze na PayPal účet jehož majitel má jiné jméno nebo příjmení než je jméno a příjmení majitele bankovního účtu z něhož peníze přišly v takových případech může PayPal převod na cílový PayPal účet pozdržet z důvodu ověřování a případně i odmítnout přijmout tj. po určité době vrátit peníze na bankovní účet z něhož byly zaslány. Základní informace o tom je uvedena i na webu PayPalu v úvodu popisu Top Up převodu viz následující citace.
PayPal píše:The money must come from a bank account that's in the same name as your PayPal account...
Takže pokud prováděl převod zeť ověřte si dotazem u něj zda to udělal správně dle uvedeného postupu a zda do zprávy pro příjemce zapsal správné PayPal Transfer ID příslušné pro vás založenému PayPal účtu a také si u něj ověřte zda jméno i příjmení, které uvedl při zakládání toho PayPal účtu je totožné se jménem a příjmením vlastníka bankovního účtu, ze kterého ten převod dělal.
Pokud ne tak je to patrně ten problém a peníze se mu za nějakou dobu vrátí zpět. V takovém případě je potřeba poslat na PayPal účet peníze jedním ze dvou dále uvedených způsobů.
1. Buď z takového bankovního účtu jehož jméno i příjmení majitele se shoduje se jménem a příjmením uvedeným při registraci příslušného PayPal účtu. Při bankovním převodu to trvá cca 2 až 4 pracovní dny než peníze naběhnout přímo na cílový PayPal účet.
2. Nebo prostřednictvím poštovní složenky typu A z pošty viz tento odkaz Jak nabít PayPal účet složenkou z pošty. V tomto případě je potřeba jako odesílatele platby na složence uvést totožné jméno i příjmení s tím co bylo uvedeno při registraci PayPal účtu a rovněž do kolonky zpráva pro příjemce uvést PayPal Transfer ID příslušné danému Paypal účtu a pak peníze budou přijaty na cílový PayPal účet. Při použití složenky to může trvat i týden či déle než peníze naběhnout přímo na cílový PayPal účet, protože pošta je v tomto ohledu co do rychlostí převodu někdy "lemra líná".
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Nepochybuji,že zadal vše potřebné,ale do kolonky zpráva pro příjemce napsal česky převeďte na můj účet PayPal a ne
PayPal Transfer ID
Může v tom být ten zádrhel?
PayPal Transfer ID
frantaletec
frantaletec píše:Nepochybuji,že zadal vše potřebné,ale do kolonky zpráva pro příjemce napsal česky převeďte na můj účet PayPal a ne
PayPal Transfer ID
Ano může. Pokud tam napsal to co zmiňujete pak tedy rozhodně pochybujte o tom, že zadal vše potřebné, protože v takovém případě nezadal vše potřebné, a to bude i ten důvod proč na váš PayPal účet ty peníze nepřišly.
Do kolonky zpráva pro příjemce se nezapisují slova převeďte na můj účet PayPal ani pouze jen PayPal Transfer ID, ale
PayPal Transfer ID a znakový kód ID vašeho účtu na PayPalu
Znakový kód odpovídající identifikaci vašeho PayPal účtu pro převod TopUp se obecně nazývá PayPal Transfer ID a dá se získat po přihlášení k vašemu PayPal účtu přes internet viz popis uvedený zde Jak nabít PayPal účet z bankovního účtu.
Obecně je třeba si uvědomit to, že bankovní účet služby PayPal, na kterém služba PayPalu přijímá TopUp převody přímo v ČR je pouze jeden a je to účet u UNICREDIT BANK CZ. Když prováděl váš zeť ten bankovní převod z České spořitelny tak psal zprávu pro příjemce a příjemcem je vlastník účtu u UNICREDIT BANK CZ tedy služba PayPal. Jenže služba PayPal netuší na jaký PayPal účet uživatele PayPalu to má převést, protože PayPal účet uživatele PayPalu není veden u banky, ale pouze virtuálně v rámci služby PayPal. To, že tam napsal převeďte na můj Paypal účet k tomu rozhodně nestačí, protože chybí to podstatné a tím je onen znakový kód odpovídající identifikaci vašeho virtuálního PayPal účtu pro převod TopUp. Doufám, že tento popis to dostatečně objasňuje.