jaké jsou čísla účtu u komerční banky

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mkkk

jaké jsou čísla účtu u komerční banky

#1 Příspěvek od mkkk »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli když mám třeba toto číslo 19-3477090297.. A posílám na něj peníze, jestli to mám psat s pomlčkou. údajně to má být komerční banka.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Celeron »

No zalezi co je za lomitkem /. Pokud 0100, tak to je komercka.
Jinak cislo pred - je predcisli a za - je cislo uctu. Na vsechno jsou v platebnich prikazech kolonky.
Jirka
vodvi

#3 Příspěvek od vodvi »

Kód banky je až za lomítkem.Komerčka má 0100.
Jinak jestli posíláš platbu přes internet,tak píšeš číslo tak,jak je napsáno.(vč.pomlčky).
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Milan Nes »

hlavne tam nezapomen na to predcisli to 35- např. to je typ účtu
35- je snad běžnej nebo studentskej teď nevim, pak 19 atp sou různé spořící a tak, bez toho to nedojde ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od strycArtus »

Milan Nes píše:hlavne tam nezapomen na to predcisli to 35- např. to je typ účtu
35- je snad běžnej nebo studentskej teď nevim, pak 19 atp sou různé spořící a tak, bez toho to nedojde ...

ono je to celé číslo účtu, bez ohledu jestli je v předčíslé něco zakódované nebo ne. Existuje kupa účtů bez předčíslí. Prostě je-li pomlčka uvedena, pak se píše.
ČNB pouze jeho délku čísla účtu - Jde o maximálně 16 číslic ve dvou částech nazvaných předčíslí (max 6 číslic) a základní část čísla účtu (max 10 číslic). Vyhláška výslovně stanoví, že použití předčíslí při přidělení bankovního čísla účtu klientovi není povinné. Některé komerční banky na českém trhu používají například pouze pětimístné číslo.
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: jaké jsou čísla účtu u komerční banky

#6 Příspěvek od arda1 »

Kluci navážu zde ať nezakládám další thread. Jak mám na poštovní složenku vyplnit tohle číslo - 43-432550267/0100 (tedy devítimístné s předčíslím) ? Mám tam doplnit nulu dle tohodle vzoru http://www.ceskaposta.cz/cz/sluzby/pene ... a-a-id254/ na 43-0432550267/0100 nebo to nechat prázdný ? Díky Radek
ICQ 638556901
AR1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AR1 »

Je to jedno, napiš nulu nebo vynech. Já to z lenosti vynechávám.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mihlit »

Doplnit nulu. To s tou pomlčkou a lomítkem jsou vlastně oddělená tři čísla. Přidáním nuly z toho neuděláš jiné číslo. Je to jen jejich podmínka pro zpracování. Ta nula tam být nemusí, jelikož význam je stejný, ale jednou už jsem za to dostal u přepážky sprda, když jsem ji tam neměl.
hary13

#9 Příspěvek od hary13 »

Když potřebuji poslat peníze sám sobě na účet složenkou, píše se do kolonky adresa majitele
účtu adresa banky nebo moje?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Milan Nes »

hlavne to 43 se pise do uplne jine kolonky a jinak tam doplnit tu nulu,
ale i tak ve vterine kdy to zenska natuka do systemu tak ta nula zmizi
a cislo se posune
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Kubiik100

#11 Příspěvek od Kubiik100 »

Dobrý den,
mám problém, nedávno jsem si přeposílal peníze z anglického účtu na můj český, Komerční banku. Ale nenapsal jsem tam to předčísli, zadal jsem jenom čísla za pomlčkou a lomítkem, je to problém? Máte s tím zkušenosti? píše mi to že se peníze v pohodě odeslali, ale kdo ví asi přijdou na můj účet nebo někde jinde.. děkuji za odpovědi
automet

#12 Příspěvek od automet »

Peniaze ti zrejme nedorazia a vratia sa spat na ucet. Sleduj to a uvidis.
Ak si to cislo zadal cele /okrem predcislia/ tak sa nemusis bat ze prijdu na iny ucet, nakolko taky nemoze existovat.
FlyBear

#13 Příspěvek od FlyBear »

Jo, sleduj to, jestli to dojde nebo se vrátí. Pokud to ale během týdne nepřijde do Komerčky, začni po tom pátrat u sebe v Anglii.
A pokud to banky v Anglii umožňují (měly by, jsou v EU), tak pro převody používej číslo účtu ve tvaru IBAN. To pak by mělo dojít v pohodě...

IBAN číslo svého účtu v Komerčce ti sdělí sama Komerčka, ale asi to najdeš i přímo na internetovém bankovnictví Komečky někde v údajích o tvém účtu.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“