Hitec Aurora 9 FW 1.08
Hitec Aurora 9 FW 1.08
Bacha všichni kdo lítáte s novým FW 1.08. Už dvakrát se mi stalo,že vysílač svévolně nastavil mnou změněné obsazení kanálů na výchozí. Včera to bylo dost ostrý.Měřil sem úhel náběhu na vrtulníku,(zapnutý trotle hold) najednou jedno servo sjelo uplně dolu a regl začal pískat,že nemá signál z přijímače. Než sem se z toho stačil vzpamatovat,šel motor do plných otáček,měrka mi dala přes držku,listí sem se naštěstí vyhnul a vrtulník chytil za spodek,aby nenadělal škody po bytě. Naštěstí se nikomu a ničemu níc nestalo a po přehození kanálů bylo vše ok.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
Fuj tajbl.... díky za info, na 1.08 jsem se chystal, ale teď si to sakra rozmyslím.
Jinak já měl podobnou zkušenost, omylem jsem si nějakým nastavováním roztočil vrtulník taky doma naplno, naštěstí negativní kolektiv, ale v tom zmatku jsem zapnul throttle lock v domění, že se to zamkne na minimu... prd, plyn se zamkl na té pozici kde byl, tudíž na maximu, to než jsem si uvědomil, opět ho vypl a pak teprve stáhl plyn.. byly krušné chvíle.
Od teď už vím, že throttle lock se nerovná zamknutí plynu na minimu
Jinak já měl podobnou zkušenost, omylem jsem si nějakým nastavováním roztočil vrtulník taky doma naplno, naštěstí negativní kolektiv, ale v tom zmatku jsem zapnul throttle lock v domění, že se to zamkne na minimu... prd, plyn se zamkl na té pozici kde byl, tudíž na maximu, to než jsem si uvědomil, opět ho vypl a pak teprve stáhl plyn.. byly krušné chvíle.
Od teď už vím, že throttle lock se nerovná zamknutí plynu na minimu
Když letadlo kouří, je to správně!
jedna osmu mam skoro od zaciatku, vsetko je v pohode, lietam velkeho vetrona 4 serva na kridlo motor, ... a bez problemu ...
jedina vec bola ze mi prehodilo na starom modely smer vychyliek kridielok pri brzde
inac nic, mozno je problem ze ked mas vela nastaveni a updatnes model ze je nieco s konfigurakom. ked tak skusit naprogramovat cely model od zaciatku ... a uvidi sa ci sa to bude opakovat.
jedina vec bola ze mi prehodilo na starom modely smer vychyliek kridielok pri brzde
inac nic, mozno je problem ze ked mas vela nastaveni a updatnes model ze je nieco s konfigurakom. ked tak skusit naprogramovat cely model od zaciatku ... a uvidi sa ci sa to bude opakovat.
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Re: Hitec Aurora 9 FW 1.08
mamoulian píše:Bacha všichni kdo lítáte s novým FW 1.08. Už dvakrát se mi stalo,že vysílač svévolně nastavil mnou změněné obsazení kanálů na výchozí. Včera to bylo dost ostrý.Měřil sem úhel náběhu na vrtulníku,(zapnutý trotle hold) najednou jedno servo sjelo uplně dolu a regl začal pískat,že nemá signál z přijímače. Než sem se z toho stačil vzpamatovat,šel motor do plných otáček,měrka mi dala přes držku,listí sem se naštěstí vyhnul a vrtulník chytil za spodek,aby nenadělal škody po bytě. Naštěstí se nikomu a ničemu níc nestalo a po přehození kanálů bylo vše ok.
To muselo být hustý. Co máš za vrtulník?
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm hmmm,
zrovna nedávno jsem na jedné soutěži slyšel "konečně jsem se zbavil tý podělaný Turnigy a pořídil si Auroru....".
Nic nekritizuju, nic nehaním, jen si ve svojí soukromé tabulce spolehlivosti rádií (výslednice všeho co se může podělat a co se podělává) stahuju Auroru o několik míst dolů...
zrovna nedávno jsem na jedné soutěži slyšel "konečně jsem se zbavil tý podělaný Turnigy a pořídil si Auroru....".
Nic nekritizuju, nic nehaním, jen si ve svojí soukromé tabulce spolehlivosti rádií (výslednice všeho co se může podělat a co se podělává) stahuju Auroru o několik míst dolů...
Oni píšou že po update se musí vše zkontrolovat. A to co jsem psal já byla moje vina, nepochopení funkce throttle lock, takže za sebe, Aurora ani jednou neudělala to co nemá. Ale opatrnosti není nikdy dost.. i 1.07 jsem dal až po tom, co to více odvážlivců testovalo za mne a když nebyly problémy, také jsem updatnul. Ale 1.08 nemá nic navíc, co potřebuji, takže nespěchám a zkoušejte zkoušejte
Jo třeba na mobil si nahraju cokoli i nestabilního a nevyzkoušeného... ale do rádia, ani náhodou
Jo třeba na mobil si nahraju cokoli i nestabilního a nevyzkoušeného... ale do rádia, ani náhodou
Re: Hitec Aurora 9 FW 1.08
mamoulian píše:Měřil sem úhel náběhu na vrtulníku,(zapnutý trotle hold) najednou jedno servo sjelo uplně dolu a regl začal pískat,že nemá signál z přijímače. Než sem se z toho stačil vzpamatovat...
Teď jsem to četl pozorněji... mě to přijde jako scénář, kdy ti selhalo spojení, který se přijímač přepl do failsafe, který jsi neměl nastaven... fakt je divný že za běhu by se přeply kanály. Jak to máš s failsafe a elektroinstalací?
RiMr píše:Hmmm hmmm,
urcite jsi to slysel na poslednim vypichu a rekl jsem to ja, jen trochu jinak
"Prodal jsem Turnigy a konecne si poridil Auroru kterou jsem vzdy chtel"
Co se tyce pouzivani Turnigy, musim rict, ze az na par problemu s trochu krkolomneho programovani me nic nechybelo a uspesne jsem sni odletel dve souteze F3K. Auroru jsem chtel hlavne abych vedel napeti clanku u F3K, coz se me bohuzel mozna i vymstilo, protoze diky telemetrii pozoruju mozna az o 1/3 menci vydrz bateky
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...