Ahoj mám problémek už jdnou jsem měl nakouřenou MC-12 a ted je po opravě a povedlo se mi hned druhý lítání vyšroubovat anténu ještě když byla zapnutá. Myslíte že když běžela cca 6-8 sec bez anteny že mě čeká zase oprava???
Jupak píše:Ahoj mám problémek už jdnou jsem měl nakouřenou MC-12 a ted je po opravě a povedlo se mi hned druhý lítání vyšroubovat anténu ještě když byla zapnutá. Myslíte že když běžela cca 6-8 sec bez anteny že mě čeká zase oprava???
Mám dotaz.. To vadí když běží vysílač bez anteny???
Jupak píše:Ahoj mám problémek už jdnou jsem měl nakouřenou MC-12 a ted je po opravě a povedlo se mi hned druhý lítání vyšroubovat anténu ještě když byla zapnutá. Myslíte že když běžela cca 6-8 sec bez anteny že mě čeká zase oprava???
Mám dotaz.. To vadí když běží vysílač bez anteny???
jo
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Miki píše:Používám mojí Mc-12 taky k ovládání simulátoru, bez antény bývá i několik desítek minut a je v pohodě, takže si myslím že máš zbytečné obavy.
Bacha na to. Vetsina kabelo pro pripojeni k simulatoru automaticky odpojuji VF modul a pak absence anteny nevadi ovsem bez zapojeneho kabelu to uz je jina situace. Ale s mojim multiplexcem cocpit MM se mi a meku kamaradovi parkrat povedlo zapnout vysilac bez anteny a nic se nestalo. Ale blba nahoda a zakon schvalnosti funguji vzdy a vsude
Vysilac bez anteny, popripade s antenou stazenou na minimum je schopen pracovat nekolik desitek vterin bez ujmy. Hlavni problem je ten, ze koncovy stupen vysilace je prizpusoben na jinou delku anteny (vytahnutou) a kdyz tomu tak neni, je koncovy vysilaci stupen pretezovan, koncovy tranzistor se prehriva a hrozi jeho poskozeni. Kdyz to nenechate behat jednotky minut, nemelo by se nic stat. Nejnachylnejsi byvaji (Hitec Optic a Eclipse).
Cau, ja sem nechal zapnutyho Eclipse QPCM skoro celou noc se zataženou anténou a funguje bez problému, ve 4h rano mě vzbudilo pípání že je vybitá baterie takže jel tak skoro 6h se zataženou anténou a pořád žije
Kdyz jsem si koupil Hitec flash 5.Vzdy kdyz jsme jeli z letiste nehcal jsem vysilac zapnuty.Toto jsem delal vicekrat a cesta trvala mnohdy i nekolik desitek minut ale Radiu to neuskodilo.Ale dozvedel jsem se ze to neni dobre ze se muze spalit tranzistor ktery tam je.Ale s radiem se nic nestalo.
dával bych si na to pozor může se vážně spálit vf modul a to během chvilky se zataženou anténou jako je u eclipse je to jiné ta anténa tam stále je vyzkoušej si jenom dosah se zataženou anténou aby si měl dosah tak kolem dvacet metrů bez jakéhokoliv rušení pak bude v pořádku a nemusíš ji hned nosit do opravny.Opravna by tě možná vyšla dráž jak nová vysílačka