Který? V4.5 COLIBRI PRO profi X Nine Eagles Solo Pro ?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
nunasjiri

Který? V4.5 COLIBRI PRO profi X Nine Eagles Solo Pro ?

#1 Příspěvek od nunasjiri »

Hlasujte který by jste si vybrali?
Easycopter V4.5 COLIBRI PRO profipack nebo Nine Eagles Solo Pro 1 ?
Díky za radu.
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
corona

Re: Který? V4.5 COLIBRI PRO profi X Nine Eagles Solo Pro ?

#2 Příspěvek od corona »

nunasjiri píše:Easycopter V4.5 COLIBRI PRO profipack ..
. Nine Eagles Solo Pro 1 ?...

Zapomněls ještě Scorpio 1&10.

Je velkej problém se rozhodnout, hlavně proto, že všechny tři jsou jedno a totéž ze stejný výrobní linky.

.
nunasjiri

#3 Příspěvek od nunasjiri »

Díky,takže teda asi rozhodne cena.
cilek

#4 Příspěvek od cilek »

Zajímavé. Zkoušel jsem s tím (V4,5) letět u kamaráda a nechtělo se mu moc lítat do levé zatáčky. Je to o něco lepší než dvourotorák, ale pořád jen hračka do bytu. Hodně stabilní, takže pro děti či příležitostné zalétání v obýváku. Zajímavá je vychytávka výstupků na lyžinách kvůli rovnějšímu startu. Taky si myslím, že jde o stejné stroje.
nunasjiri

#5 Příspěvek od nunasjiri »

Řešil jsem stejný problém na Hover 9100 a vyřešil jsem to závažíčkem na levou stranu, na pravé je servo.dal jsem tam závažíčko od gumařů, 10 g a přiheftnul jsem ho tam tavnou pistolí.[/img]
saint21

#6 Příspěvek od saint21 »

cilek píše:Zajímavé. Zkoušel jsem s tím (V4,5) letět u kamaráda a nechtělo se mu moc lítat do levé zatáčky. Je to o něco lepší než dvourotorák, ale pořád jen hračka do bytu. Hodně stabilní, takže pro děti či příležitostné zalétání v obýváku. Zajímavá je vychytávka výstupků na lyžinách kvůli rovnějšímu startu. Taky si myslím, že jde o stejné stroje.

Zkus zapnout výchylky na plno ono to hodně ožije.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
cilek

#7 Příspěvek od cilek »

Samozřejmě jsem lítal na velké výchylky, ale je to asi dáno konstrukcí. Doprava se dají lítat krásné obloučky v náklonu, ale doleva se spíš musím jen otočit a potom letět rovně. Ale není to můj model, takže třeba i nějaké seřízení nebylo v pořádku. Já mám 250 a 450 a jsem spokojený.
Michal1982

#8 Příspěvek od Michal1982 »

Mám ten Nine Eagle Solo Pro v2. Je fajn, ale... Po pár nehodach sebou dost hází. Teď už při startu valí hned doleva, dokud sebou o neco neprasti. Vím jak lital novej a vím že ted je téměř neschopnej, přestože nic se nezda byt poničené. Protože lítám ještě s Bladem Msr, tak jej chci venovat otcovi. Měl bych s tím do servisu, nebo existuje nejaky "plánek, návod" jak by se to začátečník mohl naučit poštelovat? Díky
nunasjiri

#9 Příspěvek od nunasjiri »

Prostuduj tohle vlákno tam najdeš odpovědi: http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25126

Vibrace na 99 % rotorovou hlavou, se zbytkem si musíš pohrát (délka táhel,naklonění cykliky atd.
drobino

#10 Příspěvek od drobino »

Michal1982:
Já mám colibri pro je to řekl bych to samé a od novoty vzlétá doleva jakmile to dostanu do vzduchu (abych s ním o něco nepraštil) tak se stabilizuje a v pohodě drží na místě.Zkus startovat z ruky(u mne pak nemá tendenci ulétávat) a uvidíš pokud i tak bude létat doleva tak to bude chtít seřídit táhly.
drobino

baterky

#11 Příspěvek od drobino »

Měl bych dotaz koupil jsem si na colibri pro baterky ze solo s tím že jsem myslel že budou stejné ale nejsou.Nějak mi tam přesně nesedí a musím použít velkou sílu abych tam aku dostal. Můžete mi někdo poradit kde je problém nemůžu příjít na to kde se baterka zadrhne.Díky
seltino

#12 Příspěvek od seltino »

předpokládám,že jsi bral baterku z HK 150 mAh. jediné co musíš udělat je seříznout hranu černého plastu na straně přiléhající k baterce. Ty baterky jsou o nějakou tu desetinku mm širší, takže při zasouvaní drhno o žebra držáků baterií v Colibri
OrDa

#13 Příspěvek od OrDa »

Pokud jde o utíkání po startu doleva, je to přirozená vlastnost vrtulníků s pravotočivým rotorem. On je totiž ve visu zřetelně odkloněný vpravo. A při startu mu náklon vpravo chybí. Doporučuji zkusit podložit levou ližinu třeba sešitem tloušťky 5 až 7 mm a z takového náklonu odstartovat. Poletí rovně vzhůru. Po odzkoušení stačí levou ližinu podlepit třeba proužkem pěněného polystyrenu nebo přilepit jenom dva kolíčky příslušné délky.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“