GPS v modelu

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Canman

GPS v modelu

#1 Příspěvek od Canman »

Zakoupil jsem si PDA s GPS a chtel bych ho mimo jine vyuzit na zjisteni rychlosti, prumerne rychlosti a drahy, kterou model uletel. Mam v nem navigacni software TomTom, ten ale ukazuje jen okamzitou rychlost, ale nic nezaznamena. Potreboval bych zjistit, ktery program by tyto hodnoty zazanamenal, abych je mohl po pristani odecist. Nevite nekdo, ktery software to splnuje. Vim, ze to splnuje ta GPS od Mountfielda. Tu ale nemam a programy Garmin pry funguji jen s GPS Garmin. :( Diky za radu.
Létej i dnes!
ydev

#2 Příspěvek od ydev »

Zkus si zagooglovat a najit nejaky programek na GPS. GPS k PDA ma standardni komunikacni protokol NMEA a spousta nadsencu v minulosti udelalo programky. Pokud mas PDA s Mrkvosoftim OS, tak zkus hledat na www.pocketpcfreewares.com
Bellanca Decathlon 480(rozloženo na jednotlivé kuličky), ButterCup (zelený pluh na vzduch), Mustang P51 skoromaketa (opet zelena, pak obarvena, nakonec rozslapana), F18 Hornet (v popelnici), F15 epp, Mustang od Hackera
SuckoSU

SeeYou mobile

#3 Příspěvek od SuckoSU »

Jestli mohu doporučit, tak v plachtění používám software SeeYou Mobile na PDA-zaznamenává výšku letu, rychlost, stoupání, klouzavost a nevím co všechno ještě. Všechno to potom vyhodnotíš v SeeYou. Je to sice program, pro skutečné létání, ale v modelu si myslím že bys to taky využil.
Thunder

#4 Příspěvek od Thunder »

Já bych se chtěl zeptat trochu jinak, potřeboval bych GPS ku, která má výstup, přez který bych mohl brát data a v reálném čase posílat na zem...
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Thunder: Ja mam k Pocekt PC externi GPS prijimac, ktery komunikuje pres Blue Tooth, coz je je ale asi pro tyto ucely nepouzitelne, protoze BT ma prilis maly dosah. :cry:
Thunder

#6 Příspěvek od Thunder »

Vzduchoplavec: Tohle řešení mě taky napadlo, ale to bych musel lítat kolem hlavy a to si to už můžu změřit sám :) Mě by stačil jen výstup dat přenos bych si už zajistil
SuckoSU

GPS výstup

#7 Příspěvek od SuckoSU »

Thunder píše:Vzduchoplavec: Tohle řešení mě taky napadlo, ale to bych musel lítat kolem hlavy a to si to už můžu změřit sám :) Mě by stačil jen výstup dat přenos bych si už zajistil

Zkus se zeptat na www.gliding.cz v kategorii Technika..... Ale co vím já, tak každá GPS ti zajistí výstup dat-jde o to, jak ji nastavit. Celkem běžně kluci používají obyčejnou GPS (třeba Garmin 12-to je asi nejlevnější) jen jako anténu a z toho posílají data do PDA a jede jim to......
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“