GPS v modelu
GPS v modelu
Zakoupil jsem si PDA s GPS a chtel bych ho mimo jine vyuzit na zjisteni rychlosti, prumerne rychlosti a drahy, kterou model uletel. Mam v nem navigacni software TomTom, ten ale ukazuje jen okamzitou rychlost, ale nic nezaznamena. Potreboval bych zjistit, ktery program by tyto hodnoty zazanamenal, abych je mohl po pristani odecist. Nevite nekdo, ktery software to splnuje. Vim, ze to splnuje ta GPS od Mountfielda. Tu ale nemam a programy Garmin pry funguji jen s GPS Garmin.
Diky za radu.
Létej i dnes!
Zkus si zagooglovat a najit nejaky programek na GPS. GPS k PDA ma standardni komunikacni protokol NMEA a spousta nadsencu v minulosti udelalo programky. Pokud mas PDA s Mrkvosoftim OS, tak zkus hledat na www.pocketpcfreewares.com
Bellanca Decathlon 480(rozloženo na jednotlivé kuličky), ButterCup (zelený pluh na vzduch), Mustang P51 skoromaketa (opet zelena, pak obarvena, nakonec rozslapana), F18 Hornet (v popelnici), F15 epp, Mustang od Hackera
SeeYou mobile
Jestli mohu doporučit, tak v plachtění používám software SeeYou Mobile na PDA-zaznamenává výšku letu, rychlost, stoupání, klouzavost a nevím co všechno ještě. Všechno to potom vyhodnotíš v SeeYou. Je to sice program, pro skutečné létání, ale v modelu si myslím že bys to taky využil.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
GPS výstup
Thunder píše:Vzduchoplavec: Tohle řešení mě taky napadlo, ale to bych musel lítat kolem hlavy a to si to už můžu změřit sámMě by stačil jen výstup dat přenos bych si už zajistil
Zkus se zeptat na www.gliding.cz v kategorii Technika..... Ale co vím já, tak každá GPS ti zajistí výstup dat-jde o to, jak ji nastavit. Celkem běžně kluci používají obyčejnou GPS (třeba Garmin 12-to je asi nejlevnější) jen jako anténu a z toho posílají data do PDA a jede jim to......