beta 1400
beta 1400
sem to při pohledu na krabici s tímto modelem nevydržel a proste jsem to musem zalítat,vyzkoušet,vzal jem tedy verzi bez RX, aku.Po vybalení a zapojení křidélek,vidliček od táhel jsem do modelu kouk na těžitště a vložil do modelu pohonnou sadu kterou používám na epp kombatech tj 3S li-ion 1300mah.Zkontroloval jsem výchylky a zjistil že jsem zapoměl proříznout nálepku zkrášlující model v oblasti křidélek která zabraňuje jejich volnému pohybu,tož jsem to napravil skalpelem,pohonnou aku jsem umístil co nejvíce do přední části trupu,aku se opře o tavným lepidlem přilepené železné podložky.Kontrola těžiště, výchylky vč smyslu,plný plyn šup s tím do vzduchu......
jo letí to a ne špatně,na křidélka reaguje ne tak rychle což je jen dobře,směrovka...bezva funguje přiměřeně k danému typu modelu.Lítá to samo,přesně tak jak má model pro začátečníka létat,vylétal jsem aku(20minut letu)a hledal co bych tam tak dal za aku se mi to zdálo malinko lehké na hlavu,tak jsem tam vložil sadu Li-pol 3S2200mah,kontrola těžiště,ok,plnej a šup...super...stabilní...i to plachtí....juuu...tak zatáčka a plnej ale co to jedna polovina křídla se mi otáčí kolem spojovací trubky,ha i ta druhá a mám draka to padá k zemi jako na padáku,sakra at to vydrží až do země,hmmm,smolíček křídlo se z trubky vytočilo,jak se to uvolnilo vylítla i druhá polovina a trup letí k zemi(cca 30m),bummmm,no bezva....jdu k tomu cca 200m,nic nehoří(lipolka byla opřená o ty podložky naštěstí zabandážované v tavném lepidle takže hrany podložek byly schované)Trup je pochroumaný ale lehce opravitelný sekundovým lepidlem,vrtulka je zlomená,ryclá oprava,vrtulku mám na letišti sebou 5/5 nějaká černá... vložím aku,kontrola a šup.....letíme..po 45minutách přistávám....už je mi zima....v aku zustalo 30% náboje(3S2200mah).takže poznatky:lépe to létá těžší a hlavu,dále je bezpodmínečně nutné před létáním Zajistit!!! aby poloviny křídel byly zajištěny proti samovolnému povolení,já to přelepil provizorně lepící páskou po rozpětí křídla v místě spojovací trubky,později je budu zajištovat suchým zipem přilepeným na styčných plochách.
jo letí to a ne špatně,na křidélka reaguje ne tak rychle což je jen dobře,směrovka...bezva funguje přiměřeně k danému typu modelu.Lítá to samo,přesně tak jak má model pro začátečníka létat,vylétal jsem aku(20minut letu)a hledal co bych tam tak dal za aku se mi to zdálo malinko lehké na hlavu,tak jsem tam vložil sadu Li-pol 3S2200mah,kontrola těžiště,ok,plnej a šup...super...stabilní...i to plachtí....juuu...tak zatáčka a plnej ale co to jedna polovina křídla se mi otáčí kolem spojovací trubky,ha i ta druhá a mám draka to padá k zemi jako na padáku,sakra at to vydrží až do země,hmmm,smolíček křídlo se z trubky vytočilo,jak se to uvolnilo vylítla i druhá polovina a trup letí k zemi(cca 30m),bummmm,no bezva....jdu k tomu cca 200m,nic nehoří(lipolka byla opřená o ty podložky naštěstí zabandážované v tavném lepidle takže hrany podložek byly schované)Trup je pochroumaný ale lehce opravitelný sekundovým lepidlem,vrtulka je zlomená,ryclá oprava,vrtulku mám na letišti sebou 5/5 nějaká černá... vložím aku,kontrola a šup.....letíme..po 45minutách přistávám....už je mi zima....v aku zustalo 30% náboje(3S2200mah).takže poznatky:lépe to létá těžší a hlavu,dále je bezpodmínečně nutné před létáním Zajistit!!! aby poloviny křídel byly zajištěny proti samovolnému povolení,já to přelepil provizorně lepící páskou po rozpětí křídla v místě spojovací trubky,později je budu zajištovat suchým zipem přilepeným na styčných plochách.
Naposledy upravil(a) bida dne ned 31.10.2010 20:53, celkem upraveno 1 x.
Re: zalétání
snack1 píše:najde se někdo v okolí ochotný pomoci naprostému začátečníkovi zalétat betu1400 a něco se od něho přiučit . Nechci to hned zničit. Ozvěte se díky Jirka
Zdravim,
ja bych se te chtel prosimte zeptat na tu betu , take o ni uvazuju ale mam trosku obavy z Cadeta 4 , ty ho pouzivas a nebo ktomu mas jinou soupravu
mam strach aby to nebyl nejakej krumpcajk ani sem se nikde poradne nedocetl jakej to ma vlasten dosach v metrech . vsude pisou akorat salamounsky ze dostacuje pro nizssi tipy modelu apod.
dik Martin
Ahoj, doporučuju pročíst: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=33551
K volbě vysílačky tu toho nalezneš dost a dost... hraje v tom roli dost aspektů, stanov si priority.
K volbě vysílačky tu toho nalezneš dost a dost... hraje v tom roli dost aspektů, stanov si priority.
Naposledy upravil(a) kesi dne sob 08.01.2011 22:14, celkem upraveno 1 x.
jj letam na fms po chvilkach uz nekolik let ale na zaletani se nikdo neozval tak to zkusim sam. O tom vystuzeni jsem uz cetl ale nikde jsem nenasel dost detalu jak to provest (přilepit na vnejsi stranu horni nebo spodni - dovnitr jak je vystuzeni tyckou - pouze zariznout do povrchu????
beta 1400 2,4 Ghz
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Na začiatok žiadne vystuženie nepotrebuješ. A pokojne si ju zalietaj sám, neurob chybu ako niektorí začiatočníci a hodiť ju z ,,ooatrnosti,,
pod minimálnym plynom a uhlom najmenej 45st
.
Hlavne si skontroluj zmysel všetkých výchyliek a ťažisko
Prvý štart daj cca trištvrte až plný plyn a hod to vodorovne, ev. pod miernym uhlom hore proti vetru. Zo začiatku nelietaj stále pod plynom, ale vystúpaj do výšky vypni motor a len plachti. Nesnaž sa pristávať hneď k nohe, pokojne sa i prejdi - to nie je hanba. Až si osaháš reakcie modelu i svoje vlastné, až potom lietaj pod plynom a všetky možné opičárny...
Hlavne si skontroluj zmysel všetkých výchyliek a ťažisko
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...