Optic 6 na 3s lipol
Optic 6 na 3s lipol
Zdravim vsechny, mam hitec optic 6 a chtel bych si do nej obednat z ciny 3s lipolu... Nemuze napeti na lipoce ten vysilac spalit? Mate s tim nekdo zkusenosti?? Dík 
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Kam se to sakra rve? Někam dovnitř? Znám jen tuhle Li-polku co pasuje místo 8 tužkovek: Turnigy 1450mAh 3S 11.1v Transmitter Lipoly Pack.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Ide to bez problémov, predávajú sa packy pre rôzne vysielače. Len neviem na čo je to vlastne dobré. Ak nemá daný vysielač možnosť nastaviť hranicu alarmu "vybitého " zdroja je to nanič a treba sledovať číselný údaj. Ďalej je otrava balančný konektor. Kam s ním a ako nabíjať. Ďalej je všeobecne známe, že skladovať LiPolky v plne nabitom stave je pre ne nezdravé, čím odpadá výhoda LiPol oproti NiMH s veľkým samovybíjaním... Lepšie riešenie je podľa mňa Sanyo Eneloop. Sú to NiMH, všetko funguje tak ako s pôvodným zdrojom a samovybíjanie je zanedbateľné. A kapacita 2000 mAh je určite dostatočná.
Optic 6 na Lipolky
Jde to naprosto a bez problémů. Optic je na mezní napětí 13V, Lipolky se nenabijí na víc, jako na 12,6 V. Jediný zádrhel je ve velikosti baterek. Já používám pult výroby homodomo a v něm jsem udělal box na Lipolky. Ale jak jest uvedeno výše, Rhino 2650 mAh splňují rozměrově požadavek a vejdou se do Optika...ale na co opravdu dávám "bacha" je minimální napětí. Nabíjím když mě TX ukáže 10,5V! Potom jdou Lipolky už celkem strmě dolů. Ale než se ze 12,6 V dostane napětí na 10,5 V, trvá to zatraceně dlouho.
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
arda1 píše:Dobře - pájení každýmu nejde nebo na to nemá vybavení.Ovšem dají se koupit packy hotové. Ale jak mám rozumět tomu vybíjení na 1.25V/čl?lakotamm píše:Nie. Nechce sa mi ich pájkovať. A tiež vybíjať NiMH na necelých 1,25V na článok...
Sorry - pomýlil som sa - 1,15V na čl.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E